Rocket League – Gfinity/RLRS

Nordavind imponerte mot Europas beste

Tross tap gjorde Rocket League-laget seg bemerket i både Gfinity og RLRS-kvalifiseringen.

Gfinity

Etter noen måneder i dvale braste Rocket League igjen inn på den internasjonale e-sport-scenen, med både Gfinity-turnering og siste kvalifiseringsrunde til Rocket League Rival Series (RLRS). Nordavind stilte til begge, og selv om det ikke gikk helt veien gjorde det norske laget seg for alvor bemerket på to av Europas største scener.

Ødelagt av forsvarskrøll

Nordavind åpnet sterkt, men klarte ikke å slå Vitality.
Gfinity

I åpningsrunden av Gfinity på lørdag møtte Nordavind et av Europas aller fremste lag i franske Vitality. Forhåndsfavoritten stilte riktignok uten en av sine toppspillere, men alt måtte klaffe for at de norske gutta skulle stikke av med en uventet seier.

Det åpnet meget bra for Nordavind, i en jevn første kamp som endte med tap på overtid. Kamp to fortsatte på samme vis, men denne gangen løftet Nordavind intensiteten enda et hakk og trakk det lengste strået etter to mål av Jørgen «Jwols» Olsen.

Med vind i seilene pekte alt riktig vei for Nordavind, men etter den store prestasjonen i kamp to sa det plutselig stopp. Gutta begynte å gjøre store feil i forsvar, og klarte aldri å hente seg inn igjen etter et knusende tap i kamp tre. Lagets siste kamp for dagen endte 1-2 til Vitality, som dermed tok serien på best av fem kamper. Likevel hadde Nordavind bevist at de slettes ikke hadde kommet for å bli herset med:

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Øysten «etreX» Antonsen Larsen
Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien

– Det der var det ingen som hadde trodd. Vi sa det i løpet av kampen. Om disse gutta klarer å vinne én kamp så har de gjort jobben. De har bevist at de kan menge seg med et lag som Vitality, og ikke bare spille på samme nivå, men til og med løfte seg over dem, sa de tydelig imponerte Gfinity-kommentatorene om Nordavind.

Til Gamer.no fortalte kaptein Øysten «etreX» Antonsen Larsen at var moro å spille på scenen i London, men de individuelle feilene gjorde jobben litt for vanskelig:

– Vi gjorde mange individuelle feil i kamp tre mot Vitality. Vi mistet rytmen etter den kaotiske kampen og fant ikke igjen den gode rotasjonen og spillet vi hadde i de første kampene. Spiller man ikke sitt beste mot Vitality, så taper man rett og slett, kommenterte «etreX».

Så nært, men dog så fjernt

Rocket League Rival Series glapp for denne gang.
Psyonix

Dagen etter skulle de individuelle feilene igjen skape problemer for Nordavind, da laget forsøkte å ta seg til RLRS – den nest største Rocket League-turneringen i verden. Søndag markerte siste kvalifiseringsrunde for turneringen, der kun fire av 128 lag fikk gå videre.

«etreX» og kompani tok seg greit gjennom de tre første rundene, men tapte i kvartfinalen mot Triple Trouble. Gutta fikk imidlertid en ny sjanse i kvalifiseringens nedre pulje, der de blant annet slo ut publikumsyndlingen Moi Men.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Til slutt var det nok en kvartfinale – denne gangen mot Epsilon Esports – som satte strek for Nordavinds fremgang, og laget må nå vente rundt seks månder på neste RLRS-sjanse. Å havne på 9. plass av totalt 128 lag er likevel ikke noe å kimse av, og «etreX» mente resultatet stemte overens med egne forventninger:

– Vi havner akkurat der vi hører hjemme ferdighetsmessig, mener jeg. Et bitte lite hakk unna å kvalifisere oss. Det er en ekstrem konkurranse i Europa, og ting må klaffe 100 prosent for å komme seg gjennom det nåløyet, sa kapteinen til Gamer.no.

Tøff motstand i vente

Mens muligheten for RLRS-spill er over for denne gang, fortsetter Gfinity-turneringen til helgen. 17. mars er det klart for Nordavinds neste kamp, og denne gangen venter nok en knallhard motstander – Team Envy.

Som mot Vitality må Nordavind tåle å stille med et «underdog»-stempel, men det passer «etreX» helt greit. Etter grundige analyser av helgens kamper vet gutta hva de må jobbe med, og målet er å stille enda sterkere mot Team Envy.

Du kan følge lørdagens kamp fra klokken 11:30 på Gfinitys Facebook-side. Før den tid skal Nordavind i ilden mot Horizon i Telenorligaens tredje runde, som avspilles torsdag 15. mars.

Siste fra forsiden