Sluttspillet i Telialigaen - Rocket League

Nordavind kan ta sin femte strake Rocket League-triumf til helgen

Fire lag er klare for sluttspill i Telialigaen.

Psyonix, Fabian Fjeldvik, Mohammad Barzinje, Eivind von Døhlen/Gamer.no

Lørdag 16. november er det klart for Rocket League-sluttspill i Telialigaen. Fire lag står igjen etter ni runder i seriespillet, og dermed ligger alt klart for å kåre en endelig vinner.

Som vi har blitt vant med var det Nordavind som toppet tabellen, og som nok en gang ankommer sluttspillet som forhåndsfavoritter. Like bak finner vi mer fast sluttspillinventar i form av Celestial Gaming og Razzle Dazzlers, mens Playwell gjør sin første opptreden siden høsten 2017.

Det hele starter med semifinaler på best av syv fra klokken 12:30, og fortsetter i ett kjør frem til finalen klokken 15:30 samme dag. Før det hele braker løs har vi sjekket innom hos lagene, for å høre hvilke forventninger de har til helgens kamper.

Sluttspillet ser du gratis på TV2 Sumo »

Tilbake på topp

«Jwols» kan smile etter å ha toppet tabellen nok en gang.
Sindre Stien/Good Game

Det ble en noe ukarakteristisk start på sesongen for Nordavind, som flere ganger måtte jobbe knallhardt for å slå lag som burde ha vært lett match. Etter høstferien fikk Jørgen «Jwols» Olsen og kompani imidlertid rettet opp skuta, og med åtte seire og én uavgjort endte det i nok en ubeseiret sesong.

Som tabellener fikk Nordavind igjen æren av å velge sin semifinalemotstander for sluttspillet. Valget falt på Playwell, og ifølge «Jwols» var grunnen ganske enkel.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

– Vi spilte best mot dem, rett og slett, forteller Olsen og legger til at han satser på et tilsvarende resultat som da Nordavind seiret over Playwell tidligere i sesongen.

Skulle det bli finale tror «Jwols» at Celestial ligger best an til å ende opp som motstander. Nordavind-spilleren tror riktignok at gutta skal hamle opp med motstanderen uansett, og trekker blant annet frem to seire over Razzle fra tidligere sluttspill.

– Vi får se hvordan det går. Tror det blir bra uansett hvem som kommer til finalen, avslutter Olsen.

Slik gikk det i vår: Nordavind er Rocket League-mestere igjen »

– Trodde ikke de hadde lyst til å ryke ut i semifinalen

Les også
Anmeldelse: Rocket League
Det mangler aldri på selvtillit hos «Andey».
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

To år siden sist Playwell var med på Rocket League-sluttspill, er laget omsider tilbake igjen. Gutta med Andreas «Andey» Groven i spissen holdt så vidt konkurrentene bak seg, og fikk til slutt dele tredjeplassen med Razzle.

Semifinalen blir en knalltøff test, men Playwell – tidligere kjent som Tøvpatruljen – er blant de få lagene som regelmessig greier å skape trøbbel for Nordavind. Lagenes tre siste møter har endt i to uavgjortresultater og én knapp seier til Oslo-klubben, og «Andey» tror ikke Nordavind gjorde rett valg av motstander.

Disse spiller for Playwell

Vis mer

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Casper «Sacred» Sperrevik
Andreas «Andey» Groven

– Jeg er litt overrasket. Trodde ikke Nordavind hadde lyst til å ryke ut i semifinalen, forteller Groven og holder dermed fast ved sin selvsikre linje.

Playwell-spilleren ser ambisiøst nok for seg en seier på sifrene 4-2. Så snart den regjerende seriemesteren er ute av veien, spår han et møte med Razzle Dazzlers i finalen, som også skal vinnes – koste hva det koste vil.

– Best i ligaen når vi spiller som et lag

«Tater» tar ingen ting for gitt før semifinalen mot Razzle Dazzlers.
Mohammad Barzinje/Good Game

Den andre semifinalen står altså mellom Razzle Dazzlers og Celestial – en reprise fra vårens Telialiga-sluttspill. Den gang endte det med seier for Celestial, men mye har endret seg det siste halvåret.

Richard «Tater» Egeli hentet inn to nye spillere før sesongen, og i likhet med Nordavind gikk trioen ubeseiret gjennom seriespillet – riktignok med to uavgjort. Mot slutten av sesongen begynte samspillet å briste litt, men laget skal bruke denne uken på å rette opp i småfeil.

Disse spiller for Celestial

Vis mer

Richard «Tater» Egeli
Jørgen «Inferno» Klaastad
Calum «Calzafy» Mathieson

– Vi møtes et par dager før sluttspillet, og Celestial har ordnet en liten bootcamp før vi skal spille. Så vi håper det gir oss en liten fordel, sier Egeli og forklarer at det blir å terpe på nettopp samspill.

– Det blir å spille sammen og finne synergien. Jeg tror vi er best i ligaen når vi spiller som et lag og når vi finner hverandre på banen.

«Tater» innrømmer at han hadde håpet å møte Playwell i semifinalen, da Razzle kan bli skumle. Celestial-kapteinen har likevel troen på seier, og håper i stedet å treffe på Playwell i en eventuell finale.

– Vil vise Rocket League-Norge hva vi er laget av

Kan «Seeb» og Razzle Dazzlers slå Celestial denne gangen?
Dreamhack

Razzle Dazzlers måtte slite mer enn ventet i andre halvdel av sesongen, da «Phocas» ikke lenger var tilgjengelig for flere av kampene. Med superreservene «Versace» og «MrKikkan» holdt det inn til sluttspill, der laget igjen vil stille fulltallig.

– «Phocas» er klar for sluttspillet, så det blir deilig å få spille med førstelaget denne gangen, forteller en lettet Sebastian «Seeb» Falch som måtte stille med amputert lag til sluttspill i vår.

Disse spiller for Razzle Dazzlers

Vis mer

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Sebastian «Seeb» Falch

«Seeb» er den eneste nykomlingen på laget som altså røk på semifinaletap mot Celestial i mai. Razzle-spilleren håper selvfølgelig å ta revansj, men forteller at det er det å slå Nordavind som er det store målet.

– Har så klart lyst til å vise Nordavind og Rocket League-Norge hva vi er laget av, og det hadde vært deilig å slå dem ned fra tronen. Vi er her med full tropp og skal sørge for at vi er godt forberedt, varsler Falch.

Du kan følge kampene på TV2 Sumo, fra klokken 12:30 på lørdag 16. november.

Siste fra forsiden