Gfinity Elite Series: Rocket League

Nordavind lekte seg til Rocket League-seier i Gfinity Elite Series

Det norske laget røk ut av turneringen, men satte seg i respekt med imponerende spill.

Joe Brady/Gfinity

Lørdag 31. mars spilte Nordavind sin aller siste Rocket League-kamp i sesong tre av Gfinity Elite Series. Gutta hadde vist gode takter tidligere i sesongen, men sto uten poeng da laget tok til scenen for oppgjøret mot Hashtag United.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Øysten «etreX» Antonsen Larsen
Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Rafie «Rafro98» Thompson

Som tidligere i turneringen måtte det norske laget tåle å stille som «underdog». Blant fans og – kanskje viktigst av alt – innad i Nordavind var det imidlertid en følelse av at dette var den største sjansen til å ta en seier, og gutta infridde til gagns.

Nordavinds Rocket League-lag fra venstre: Tormod «Reganam» Lien, Øysten «etreX» Antonsen Larsen og Jørgen «Jwols» Olsen.
Joe Brady/Gfinity

Uten kapteinen

Lørdagen begynte ikke akkurat på optimalt vis, da sykdom slo ut kaptein Øystein «etreX» Antonsen Larsen. I siste liten ble det bestemt at innbytter Rafie «Rafro98» Thompson skulle steppe inn, og tross en nervøs start gjorde debutanten så absolutt en god figur.

Det var likevel Hashtag United som tok det første stikket i serien på best av fem kamper. Ryan «Doomsee» Graham og svenskene Jesper «Flarke» Johansson og Oscar «Data» Rotander virket overlegne i store deler av den innledende kampen, men i sluttminuttene hang Nordavind bedre og bedre med.

Selv med tap i åpningskampen holdt gutta høy moral, og de lekte seg og hadde det moro på scenen. Det krediterer både «etreX» og Tormod «Reganam» Lien lagets innbytter for:

– Den største forskjellen var at «Rafro», som er en veldig morsom fyr, gjorde at vi tullet og lo en del mer enn de foregående ukene. Det er viktig å være i stand til å holde humøret oppe uansett hvordan matchen utvikler seg, fortalte «Reganam» til Gamer.no.

Snudde kampen

Snuoperasjonen fortsatte i kamp nummer to, med et av turneringens vakreste mål – signert Jørgen «Jwols» Olsen. Nordavind overlevde enormt press fra Hashtag mot slutten, og lagene sto dermed med én seier hver.

Saken fortsetter under videoen.

– Vi hadde marginene litt med oss, og Hashtag har vist tidligere at når ting butter imot så kan det gå utover måten de spiller på. Vi klarte å utnytte det bra, forklarte «Reganam».

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Med vind i seilene så Nordavind seg aldri tilbake, og de to neste kampene endte 1-0 og 3-1 i favør nordmennene. Gutta drar dermed hjem fra London med sine aller første Gfinity-poeng, til stor glede for lagets skadeskutte kaptein:

– Jeg dro jo ned til england fordi jeg virkelig ville spille kampen. Jeg ønsker jo å vise meg frem selvsagt, og det er alltid gøy å vinne. Men det viktigste var at laget skulle få poeng. Jeg satt på tribunen og heia som bare det. Så det var egentlig en lettelse å se at de vant uten meg, ellers hadde jeg syntes det var ergelig, sa «etreX» til Gamer.no.

Fornøyd med innsatsen

Med totalt tre poeng ligger laget foreløpig på fjerdeplass, som betyr at sluttspillet ryker. Hashtag har også én kamp igjen, og kan klatre forbi Nordavind i gruppa med en seier. «etreX» sier seg uansett fornøyd med innsatsen, gitt den vanskelige oppgaven laget sto overfor:

– Ut ifra den fryktelig vanskelige gruppa vi fikk så mener jeg vi har gjort jobben bra. Kan ikke forvente å slå RLCS-lag (deltakere fra verdensmesterskapet i Rocket League), mente «etreX», mens «Reganam» la til:

– Skulle gjerne ha klart å samle flere poeng, og vi hadde jo muligheten mot både Vitality og EnVy til å få med ett poeng. En del enkle feil og det at vi møter spillere med mer erafring tippet det dessverre i deres favør. Som de fleste trøndere blir jeg ikke fornøyd før jeg vinner, avsluttet han lurt.

Med Gfinity Elite Series overstått vender Nordavind igjen nesa hjemover, der gutta møter Bamble DreamTeam i Telenorligaen den 12. april. «etreX» håper også å delta på så mange andre turneringer som mulig i månedene fremover, før det begynner på igjen med kvalifisering til den prestisjetunge Rocket League Rival Series-turneringen om et snaut halvår.

Siste fra forsiden