Sluttspillet i Telialigaen - Rocket League

Nordavind med enkel vei til finalen, men en ny seier i Telialigaen er ikke garantert

Til helgen skal vi kåre Norges nyeste Rocket League-mester.

Privat, Fabian Fjeldvik, Eivind von Døhlen/Gamer.no

Rocket League-sluttspillet i Telialigaen nærmer seg med stormskritt, og vi står igjen med fire lag. Fire lag som skal kjempe om Norges gjeveste trofé i bilfotballsammenheng, og alt tyder på at vi får en spennende finalerunde førstkommende helg.

Nordavind er som alltid på plass, og stiller som forhåndsfavoritt til å stikke av med sin fjerde strake triumf. Oslo-laget møter et svekket Byte i sin semifinale, mens formlaget Bamble DreamTeam skal i aksjon mot semifinalekongen Razzle Dazzlers.

Det hele går av stabelen på Meet Ullevaal i Oslo klokken 10:00 på lørdag, med Nordavind mot Byte, etterfulgt av Bamble mot Razzle klokken 11:30. Deretter blir det finale på søndag klokken 16:45.

Sluttspillet ser du fra lørdag 25. mai klokken 10:00 på VGTV »

I forkant av sluttspillet har våre eksperter allerede gitt sine meninger og spådommer for hver av kampene. Vi har riktignok også tatt en prat med hvert av lagene for å høre hvilke forventninger de har til helgen.

– Hadde blitt banket av Nordavind uansett

«Seeb» er den eneste spilleren igjen fra Byte-troppen som tok seg til sluttspill.
Privat

At Nordavind plukket ut Byte som sin semifinalemotstander gjorde sluttspillet til en knalltøff utfordring for sistnevnte. Som om ikke det var nok har to av lagets spillere sett seg nødt til å melde avbud før helgen, og dermed sitter Byte kun igjen med lagkaptein Sebastian «Seeb» Falch.

I stedet for å hive seg på overgangsmarkedet i håp om å stille så sterkt som overhodet mulig, har «Seeb» gått for en mer avslappet tilnærming. Til Gamer.no forteller han at sjansen for å slå Nordavind er såpass liten, så i stedet blir målet å ha det så gøy som mulig i godt selskap.

Disse spiller for Byte

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jonatan «J.» Blaafjell
Vetle «Lil Crank» Hovda

– Jeg har valgt å spille med noen venner av meg, og satser på å ha en god opplevelse i stedet for å satse alt på seier. Uansett hvilke nordmenn jeg hadde fått med meg hadde vi blitt banket av Nordavind, mener Falch.

– Ingenting er farligere enn folk som spiller uten press

Nordavind stiller med toppa lag, og er klare for nok en triumf.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

For Nordavinds del går sluttspillet som normalt, med hele troppen på plass. Gitt motstanderens omfattende lagendringer er det vanskelig å tro noe annet enn at Nordavind tar seg videre til søndagens finale, men Jørgen «Jwols» Olsen nekter å ta seieren på forskudd.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Ingen ting er farligere enn folk som spiller uten press og bare for gøy. Så vi skriver ikke av Byte riktig enda, forteller Olsen.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Likevel har han gjort seg opp flere tanker om en eventuell finale, og hvilket lag Nordavind helst ønsker å se der. På akkurat det siste har «Jwols» litt vanskelig for å bli enig med seg selv, da han tror begge lag i den andre semifinalen kan stille sterkt.

– Før sesongen hadde jeg sagt at Bamble var vår tøffeste motstander, men Razzle har vist at de har en god evne til å vinne semifinaler. Jeg vet heller ikke hvor mye Bamble-gutta spiller sammen ellers, så jeg tror det blir jevnt. Dersom Bamble har lagt inn tid på treningsbanen tror jeg de kommer seg til finalen.

Midt oppi eksamenstid blir det vanskelig for Nordavind å få til trening selv, forteller «Jwols». Han tror likevel ikke det vil by på for store problemer, da gutta har utviklet en god tone og en spillestil som ikke krever grundige forberedelser.

– Seier eller ingenting

Bambles «Didris» satser hardt inn mot sluttspillet i Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Dersom Nordavind skal møte Bamble i finalen må sistnevnte gjøre det ingen har klart de siste to sesongene; nemlig å slå ut Razzle i en semifinale. Bamble har riktignok et lite mentalt overtak, med både en bedre sesong og seier over Razzle sist lagene møttes.

Med kun tap for den regjerende seriemesteren i løpet av våren stiller Bamble med stor selvtillit foran sin semifinale. Det blir en kamp Håkon «Didris» Paulsrud forventer å vinne, men han innrømmer at det kan ta litt tid å venne seg til å spille med publikum.

Disse spiller for Bamble

Vis mer

Håkon «Didris» Paulsrud
Oliver «Waffle» Winther
Richard «Tater» Strømland

– Vi forventer å vinne. Jeg tror kanskje at vi vil trenge en kamp eller to på å venne oss til å spille på LAN igjen, men etter det burde det ikke være noe problem, mener Paulsrud.

Selv med troen på seier vil ikke Bamble ta noen sjanser, og «Didris» forteller at planen blir å spille noen treningskamper før helgen. Med det til grunn sikter gutta høyt, og de virker ikke å la seg skremme av en eventuell finale mot Nordavind.

– Vi satser bare på å ta hjem seieren, og det er vårt eneste mål, avslutter en selvsikker Paulsrud.

– Må vedlikeholde statistikken

Sist «Andey» nådde sluttspill var i 2017. Nå håper han å nå enda lengre med sitt nye lag.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Razzle går inn i helgens sluttspill med to strake andreplasser, men å gjenta eller forbedre resultatet blir absolutt ingen enkel oppgave. Trioen har imidlertid vist at de kan overraske selv de beste, som da de danket ut storfavoritt Team Bjønnsk våren 2018.

Som en fersking på laget blir dette første gang Andreas «Andey» Groven stiller på sluttspill siden høstsesongen 2017. Mannen alle kjenner som «Entertaineren» lar seg imidlertid ikke stresse, og mens han erkjenner at Razzle møter tøff motstand i sin semifinale tar han det hele med knusende ro.

Disse spiller for Razzle

Vis mer

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

– Bamble er et godt lag, men det er ingen umulig oppgave å slå dem. Vi må prøve å vedlikeholde statistikken med semifinaleseire, forteller Groven til Gamer.no.

I motsetning til sin motstander har Razzle-gutta ingen planer om å trene så mye før sluttspillet. Ifølge «Andey» kan vi heller ikke forvente noen banebrytende taktikker, og planen for helgen er ganske enkel.

– Dersom alle på laget spiller litt bedre enn vanlig når det gjelder, så kan vi komme langt. Men vi tar det litt på sparket, og konsentrerer oss først og fremst om Bamble, melder Groven om lagets strategi.

Hvordan det går får vi altså se fra klokken 10:00 på lørdag 25. mai. Du kan følge alle kampene via VGTV.

Siste fra forsiden