Tredje runde i Telenorligen League of Legends

Nordavind på jakt etter poeng mot Celestial Gaming etter to uavgjort på rad

Søndag returnerer Telenorligaen etter vinterferien.

Nordavind er regjerende seriemester i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Royal Vikings - Byte
Kl. 18:00: Nordavind - Celestial
Kl. 18:00: Trikken - Team Singularity
Kl. 18:00: Major Militia - Team Ursus
Kl. 18:00: Riddle Esports - Fact Revolution

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Etter tre uker med ferie er det på søndag klart for nye oppgjør i Telenorligaen. I vårens tredje runde har flere av lagene mye å bevise for både seg selv og resten av ligaen etter overraskende resultater i de to første rundene.

Mens vi har sett vaklende form fra noen av topplagene tidlig i sesongen har derimot noen av de antatt svakere lagene benyttet sjansene sine godt, og har sikret en fot i døren på den øverste halvdelen av tabellen.

Et av oppgjørene denne runden som virkelig kan komme til å sette tonen fremover i sesongen er ukens hovedoppgjør mellom Nordavind og Celestial Gaming, hvor Nordavind får muligheten til å vise at de fremdeles hører til på toppen.

Se kampen direkte på Gamer.no sin Twitch-kanal søndag klokken 18:00 »

Lite overbevisende start fra fjorårets finalister

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Elias «Kakan» Edlund (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Adrian «dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Til tross for at Fact Revolution starter sesongen på toppen av tabellen med seks poeng, har gevinsten latt vente på seg for finalistene Nordavind og Riddle. Allerede to runder inn kan det se ut som topplagene denne sesongen vil måtte kjempe hardere en før for å holde seg i toppsjiktet.

Nordavind, som vant finaleoppgjøret i fjor, møtte overkommelig motstand i begge sine to første kamper mot henholdsvis Team Singularity og Trikken. Begge disse lagene ble før sesongen spådd til å havne omtrent midt på tabellen, Likevel gikk det ikke veien for de regjerende mesterne, og de endte uke to med to uavgjort på en delt femteplass med Trikken.

Manager for Nordavind sitt League of Legends-mannskap, Ole-Andreas «Kami» Skår, mener imidlertid ikke starten på sesongen har hatt særlig stor innvirkning på laget.

– Gjort er gjort og spilt er spilt, det viktigste er sluttspillet, og jeg tror alle lag vil unngå oss der. Resultatet i de to første kampene er ikke så farlig, så lenge jeg ser forbedringer i laget.

På spørsmålet om hvordan han tror søndagens kamp kommer til å gå, sier han at han har troen på at laget hans kan hente tre poeng.

Ole-Andreas «Kami» Skår
Privat

– Celestial har vært i flytsonen nå, og har fått med seg noen kamper mot oss, men ingen av de har betydd noe siden vi tok seieren både i tie-breaken i NEL og i Nordic Championship, sier Skår, før han legger til.

Les også
– Skulle helst sett at norske medier var på plass

– Nå er de derimot ikke i flytsonen lenger, etter noen tøffe møter i Nordic, men de har fått spilt mot mye god motstand og laget vil være forbedret. Jeg tror derimot vi er mer sulten og bedre enn dem, og derfor vinner vi 2-0 på søndag.

LES OGSÅ: Celestial vant storoppgjøret - Riddle med elendig start på seriespillet

Også Riddle har slitt innledningsvis

Nordavind var ikke de eneste som kom over uventet motstand de første rundene. Riddle møtte også Trikken, og gikk i likhet med Nordavind ut av oppgjøret med ett poeng. I sin andre kamp møtte høstsesongens finalister Celestial, som i fjor med hårfin margin ikke klarte å kvalifisere seg til sluttspillet.

Derimot startet Celestial Gaming denne sesongen med blod på tann, og tok tre poeng fra Riddle, som endte uke to blant bunnlagene med bare ett poeng. Celestial topper derfor tabellen sammen med Fact Revolution etter en 2-0 seier også mot Team Ursus i uke en.

For Riddle blir ikke nødvendigvis motstanden noe enklere i runde tre, ettersom de på søndag møter Fact Revolution, som fra start av har toppet tabellen denne sesongen. I likhet med hovedkampen mellom Nordavind og Celestial kan utfallet av også denne kampen si mye om maktforholdet mellom topplagene utover sesongen.

LES OGSÅ: – Livet som semi-proff har alltid vært noe jeg har ønsket, så valget var ikke vanskelig

Mind the gap

Håkon «KOOLBERG» Solberg i Celestial var full av selvtillit .
Benedichte Breistøl

Til tross for å ligge på en foreløpig femteplass, er det spesielt et lag som kan være spennende å følge med på fremover. Trikken har i løpet av de to første rundene unnagjort de antatt hardeste kampene for sesongen mot Nordavind og Riddle, og står igjen med ett poeng fra begge oppgjørene.

Om dette er resultat av dårlig fokus fra topplagene sin side eller hardtrening fra Trikken sin side gjenstår å se, men det som er sikkert er at Trikken fort kan skape en luke til de andre lagene på nedre halvdel av tabellen om de fortsetter å ta poeng.

I løpet av de tre neste rundene skal Trikken møte både Celestial Gaming i runde fire, og Fact Revolution i runde fem. Om Trikken klarer å spille uavgjort også mot disse sterke lagene, og samtidig tar seire mot de antatt svakere lagene i serien, vil Trikken ha et solid utgangspunkt for å ta opp kampen for sluttspill-plassering i årets vårsesong.

Bare to runder inn i sesongen vil både Nordavind og Riddle uten tvil få nok av sjanser til å klatre seg tilbake til topps. Likevel kan feiltrinn tidlig i sesongen koste dyrt lenger fremme, spesielt om lag som Royal Vikings, Trikken og Celestial fortsetter å sette fart oppover på tabellen. Det er altså flere av kampene på søndag som kan komme til å bli toneangivende for ukene fremover.

Siste fra forsiden