Telialigaen - League of Legends

Nordavind regjerer fremdeles på topp etter seier i finalen

Domino-(brikkene) falt en etter en, og Nordavind er nok en gang seriemestere i League of Legends.

TRADISJONEN TRO: Årets høstfinale var kanskje online, men det betød ikke mangel på bilder av Nordavind med pokaler.
Sindre Stien/Good Game

Høstens finale gikk i gang med et smell, i en kamp som så svært lovende ut for utfordrerne Domino. De regjerende seriemesterne hentet seg likevel kjapt inn igjen, og tok både første og andre kamp. Syv minutter inn i den tredje kampen rådet det ingen tvil – Markus «Quinncidence» Tobin innledet kampen med et Quadra-kill for Nordavind, og derfra ut og var det full dominanse fra de regjerende seriemesterne.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Markus «Quinncidence» Tobin (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Ram «Flufo» Fylkesnes (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Fremdeles på topp

Omid «Touch» Rosander har vært en del av norsk e-sport siden begynnelsen. Seks år og seks titler senere er han fremdeles en av norges beste. Dette kommer ikke av seg selv.

Omid Rosander, Support-spiller for Nordavind.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Jeg er fremdeles på topp fordi jeg legger ned arbeidet som må til for å holde seg på topp. I tillegg har jeg kanskje mest erfaring av samtlige spillere i Telialigaen og jeg har egenskapen til å lære bort mye og alltid være en leder, sier han.

Support-spilleren fortsetter med å fortelle hvordan mentaliteten hans har endret seg fra den første finalen til nå.

– Årets finale og de finalene jeg har spilt i det siste er mye enklere mentalt fordi jeg vet hva som kommer til å skje . Så forskjellen på første finale var at jeg var «ny» alt var nytt og jeg var nervøs, men nå har jeg så mye erfaring at om det er finale eller et vanlig seriespill så er følelsen den samme, forklarer Rosander.

Oppskriften på suksess

Som ett av de lengste medlemmene av Nordavind har Omid «Touch» Rosander erfart både nedturene og oppturene. Hemmeligheten bak suksessen er ifølge 25-åringen intet mer enn hardt arbeid.

– Nordavind har spillere som er dyktige, sultne og som er villige til å jobbe for resultatene. Vi er nok den organisasjonen som jobber hardest, både blant spillere og trenere. Målet mitt når jeg ble med i Nordavind var å vinne så mange Telialiga-finaler som mulig, og gjøre League of Legends synlig igjen i Nordavind, da det var mye useriøsitet tidligere når vi var BX3, sier han.

Til tross for at laget havnet litt bak i den første kampen, var det for Rosander aldri noen tvil om hvem som kom til å dra hjem med pokalen.

– Det var ikke et sekund jeg trodde vi tapte. Jeg tror heltevalgene våre i kamp to var litt tvilsomme, men siden vi utførte det så bra så var det ikke et problem. I dag spilte vi skikkelig bra League of Legends, avslutter han.

Forventet en jevnere kamp

Les også
Torsdag byr på nok et Rocket League-toppoppgjør i Telialigaen

DISSE SPILLER FOR DOMINO:

Vis mer

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

Noman Ahmad, ADC-Spiller for Domino.
Domino

Dominos første finale gikk ikke helt som forventet. Til tross for solid motstand i første kamp, gikk laget gradvis mer og mer i forsvarsposisjon mot Nordavind - som tok tre strake på rad.

– Jeg forventet at det skulle være mye jevnere. Vi spilte veldig dårlig og det så ikke ut som om vi var den samme lagoppstillingen som spilte mot Riddle. Nordavind var bare mye sterkere enn oss i dag og sånt skjer, forteller lagets ADC-spiller, Noman «Nomi» Ahmad.

Ahmad og Rosander er kjent for å sende stikk mot hverandre i forkant av kamper. Et spesielt surt tap var det likevel ikke ifølge Domino-spilleren.

– Jeg kom inn sent i sesongen for det laget her, så det føltes ikke så ille ut som det gjorde etter den forrige finale jeg tapte mot Omid, Sier Noman «Nomi» Ahmad, som gikk på et bittert 2-3 tap mot Nordavind i 2018.

– Hadde vi spilt som vi gjorde mot Riddle og som vi har gjort i scrims så hadde dette vært en spennende finale, sier Ahmad.

Siste fra forsiden