Fjerde runde av Telenorligaen: Counter-Strike

– Nordavind sin nye lagoppstilling er spinnvill

Leon Andor «Landor» Karlsen sparer ikke på superlativene om Nordavind nye superlag. Mandag møter de Momentum i Telenorligaens hovedkamp.

Fredag gjorde Nordavind store endringer i lagoppstillingen. Mandag skal de for første gang i aksjon i Telenorligaen mot Momentum.
Sindre Stien/Nordavind

SLIK SPILLER FJERDE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl. 20:00: Nordavind - Momentum
Kl. 20:00: Ronin Horde - Demise
Kl. 20:00: Byte - Celestial
Kl. 20:00: Widowmakers - Infurity
Kl. 20:00: Gamefraym - Apeks

Alle kampene spiller mandag 11. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Fredag formiddag ble nyheten om Nordavinds nye superlag sluppet. Den store omveltningen på lagoppstillingen knytter noen av Norges største stjerner til klubben, og mandag kveld får vi allerede se Nordavind i aksjon mot Momentum.

Ligaen har åpnet seg fullstendig etter de store endringene. Apeks måtte avgi poeng mot Celestial i forrige runde, mens Nordavind det eneste laget som stakk av med en seier. På topp deler Widowmakers og Apeks tabelltoppen, med Nordavind poenget bak. Førstnevnte har som kjent også mistet Haakon «Radifaction» Tholo til nettopp Nordavind.

Fem poeng skiller toppen av tabellen fra nedrykk, og bare fire lag har klart å kapre en seier på nåværende tidspunkt. Telenorligaenkommentator Leon Andor «Landor» Karlsen mener samtlige kamper vil være viktig for å henge med videre, og mener det ser mørkest ut for Infurity.

– Vi har fått en jevn start som forventet og fem av ti lag står med kun to poeng etter tre kamper. Alle rundene blir viktige framover, og lag som klarer å stikke av med seiere i stedet for uavgjort vil klatre langt på tabellen. Hvis jeg må velge et lag det ser mørkt ut for vil jeg si Infurity, som har mange tøffe kamper i kommende runder.

Se hovedkampen mellom Gamefraym og Demise mandag klokken 20:00 på Gamer.nos Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut før fjerde runde i Telenorligaen.
Telenorligaen

LES OGSÅ: Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

– «cromen» har ferdighetene til å ta ligaen til et nytt nivå

Jørgen «cromen» Robertsen representerer nå Nordavind.
Sindre Stien/Nordavind

Forrige fredag ble altså Nordavind nye lagoppstilling annonsert. Fire nye spillere har signert for den norske storklubben, som fremdeles har til god å ta Telenorligaen-tittelen som Nordavind. Karlsen kommer til å holde et ekstra øye med Ruben «RUBINO» Villarroel i Nordavind i tiden fremover, og er spent på om de innehar den taktiske dybden som kreves i verdenstoppen.

– Nordavind sin nye lagoppstilling er spinnvill. Jeg er veldig spent på å se «RUBINO» som taktisk leder. I mine øyne er det det taktiske som vil avgjøre om laget kan hamle opp med lagene i verdenstoppen eller ikke. På papiret så er dette den sterkeste oppstilling i Norge med grei margin, men heldigvis spilles ikke Counter-Strike på papiret, så vi får håpe at de andre lagene i ligaen blir ekstra motiverte når de skal møte såpass god motstand.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Karlsen mener hele Nordavind-laget blir spennende å følge i mandagens hovedkamp, men trekker særlig frem Jørgen «cromen» Robertsen. Robertsen, som fikk et par turneringer med stjernelaget FaZe. Robertsen gjorde sakene sine strålende på midlertidig basis i FaZe, og vant blant annet ESL One Belo Horizonte.

Les også
Telialigaen lanserer ny turneringssatsing i FIFA og Fortnite kalt Hjemmebane

– Jeg gleder meg til å se hele Nordavind lagoppstillingen sammen. Samtlige spillere kan være verdt å se igjennom demoen på i ettertid. Spesielt kult blir det å se «cromen» i aksjon igjen, da jeg ikke har sett noe fra han siden han og et mikslag var på GO:CAMP i desember. «cromen» har ferdighetene til å ta ligaen til et nytt nivå og vi får håpe vi får se noen glimt av det i morgen, mener Karlsen om Nordavind.

LES OGSÅ: – Jeg tror vi vil se et sterkere Nordavind enn noen gang

Omdøpt til Stabæk Momentum

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Kristian «mICROVAN» Nyborg
Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Adam «adx» Larsson

Mandag formiddag kom nyheten om Momentums nye samarbeid med Stabæk. Samarbeidet innebærer en omdøping av klubben og gir Momentum et nytt rammeverk, både økonomisk og sportslig for videre satsing.

I første omgang vil ikke spillerne operere med lønn. Til Gamer.no fortalte daglig leder i Stabæk Momentum følgende om klubbens ambisjoner.

– Vi skal styrke oss sportslig og vi har som ambisjon å bli en av Norges beste klubber, vi skal også på sikt hevde oss internasjonalt.

Momentum på sin side har også gjort spillerbytter. Christian «kSwitch» Lorange har forlatt laget. Jens Alexander «KneelZ» Skaret er også byttet ut og inn er tidligere Demise-spiller Steffen «SLY» Amundsen og svenske Adam «adx» Larsson hentet. Karlsen mener Momentum står svekket inn mot mandagens hovedkamp.

– Momentum blir svekket av å miste en så solid profil som «kSwitch», og vil være en soleklar underdog i matchen mot Nordavind, avslutter Karlsen.

Siste fra forsiden