Trackmania Grand League

Nordavind-spiller blant de åtte beste i Trackmania-VM

Tyske Burim «riolu» Fejza og hans norske trener Fredrik «Bergie» Bergmann satser mot en finaleplass.

Nordavind, Ubisoft

Den første offisielle sesongen av Trackmania Grand League blir avgjort fredag 28. februar. 16 spillere har blitt til åtte. Burim «riolu» Fejza er en blant spillerne som fortsatt er med i kampen om seieren.

Det ble klart ved slutten av fjoråret at Nordavind var en av fjorten klubber som hadde sikret seg en plass i den første offisielle sesongen. Spilleren som ble valgt ut av Nordavind til å representere dem var tyskeren Burim «riolu» Fejza. I gruppespillet avgjorde seks ulike steg hvilke åtte spillere som sikret seg en billett og plass i sluttspillet som foregår i Lyon.

LES OGSÅ: – Trackmania fanger publikum på en helt annen måte enn andre spill

Det ble derimot tidlig tydelig at den tyske Nordavind-spilleren skilte seg ut som en av de sterkeste. Allerede etter fire av seks steg, kunne han selv slå fast at en plass i Lyon var sikret. Da gruppespillets siste steg var over 8. februar var det klart at Fejza endte på andreplass, og ville gå inn i sluttspillet med nest høyeste rangering.

Sluttspillet følger du på norsk på Wirtual sin Twitch-kanal fra fredag klokken 14:00 »

En av favorittene

Tyske Burim «Rioulu» Fejsa er klar for sluttspillet.
Nordavind

Fejza er blant mange regnet som den beste spilleren i Trackmania, når man ser alle spillene og stilene under ett. Men det er en stund siden han har deltatt i de største konkurransene. ZrT Trackmania Cup 2016 var siste store turnering tyskeren spilte foran et publikum.

– Da alt var avklart for noen uker siden, og plassen i sluttspillet var sikret tok jeg det ganske rolig. Men nå som vi nærmer oss, så kjenner jeg det. Jeg ville løyet om jeg sa jeg ikke var nervøs, for det er jeg, forteller Fejza i et intervju med Gamer.no.

I Lyon vil han møte spillere med mer erfaring fra store turneringer, som dermed også er med scenevante. Finalene i Trackmania Grand League vil foregå under åpningsseremonien til Lyon e-sport. Det er forventet at omlag 3000 tilskuere vil møte opp for å se sluttspillet.

– Jeg tror jeg vil håndtere det bra. Selv spillere som «CarlJr.» som har spilt utallige ganger på en scene, vil også være nervøs rett før man entrer scenen.

LES OGSÅ: Norske «Hyper» imponerte i Paris

Tyskeren har selv et mål om å nå hovedfinalen, men påpeker at detaljer som dagsform - og hvilke baner som blir spilt kan være avgjørende.

– Nå som jeg er her, vil jeg nå så langt som mulig. Jeg er en konkurransedrevet person og jeg vil oppnå resultater. Målet er å nå selve finalen. Det blir vanskelig, og det avhenger av dagsformen.

Les også
– Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

Tyskeren var selv kommentator store deler av fjoråret, sier at det er vanskelig å spå utfallet av turneringen.

– Navn som «CarlJr.» vil legge ned mye tid og er en utrolig spiller. Men det er også andre spillere som legger ned mye tid. Så det kommer til å bli utrolig spennende, og jeg greier ikke å nevne en enkelt favoritt.

LES OGSÅ: Søndag starter NM i simracing

Fornøyd trener og klubb

Fredrik «Bergie» Bergmann er spent på se sin elev i sluttspillet.
Nordavind

Fredrik Bergmann ble selv verdensmester i Trackmania for ti år siden. Nå er han ansatt som trener og manager i Nordavind. Hovedmålet for klubben var å sikre seg en plass i sluttspillet, men en andreplass var over all forventning.

– Jeg forventer at han klarer å nå topp seks, med bakgrunn i hans formidable gruppespill og forberedelsene til sluttspillet. Forhåpentligvis blir det også en plass i finalen. Nivået er såpass tøft, noe det bør være i det som kanskje nå til dags er verdensmesterskapet i Trackmania. Likevel tror jeg han kan overraske kritikerne.

Når Bergmann blir spurt om hvem har han anser som den største favoritten, nevner han en spiller han selv plukket opp ved starten av forrige tiår. Kanadieren Carl-Antoni «CarlJr.» Cloutier ble rekruttert inn i Team Dignitas av Bergmann. Nå tror Bergmann at Cloutier nok en gang vil oppnå suksess på en turnering i Europa.

– Det blir vanskelig å komme foruten kanadieren når man snakker om favoritter. Han blir uhyre vanskelig å slå, avslutter Bergmann.

Siste fra forsiden