Telialigaen - Rocket League

Nordavind tilbake på topp etter å ha vunnet Telialigaen nok en gang

Slo Maskineriet i en dramatisk Rocket League-finale.

Theo «Trex» Gagnat.
Psyonix, BESL Pro (Montasje: Gamer.no)

Nordavind kan nok en gang kalle seg Norges beste Rocket League-lag, med seier over Maskineriet i søndagens Telialiga-finale.

Laget bestående av Theo «Trex» Gagnat, Sondre «Enlid» Enlid og Mads «Maadzz» Gjelsten sikret dermed klubbens sjette trofé, og det første siden Nordavind skiftet ut hele lagoppstillingen i sommer.

LES OGSÅ: Nordavind har samlet et nytt lag for å gjenerobre norsk Rocket League »

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

Veien til seier ble slettes ikke enkel, og Nordavind fikk knallhard motstand helt inn. Til slutt hadde Maskineriet akkurat ikke nok å stille opp med, og det endte 4-2 til Nordavind.

– Det føles godt å vinne Telialigaen etter kun et par sesonger og som den yngste Telialiga-vinneren, konstaterte Gagnat etter at seieren var et faktum.

Maskineriet startet best

Det var riktignok Maskineriet som åpnet best i søndagens Rocket League-finale. Jørgen «Inferno» Klaastad og kompani skrudde opp tempoet tidlig, og knep de to første kampene.

Slik endte Rocket League-sluttspillet.
Telialigaen.no

– Vi var jo ganske glade og hadde en del adrenalin, men vi prøvde alle å fortsatt holde oss rolige, sa Klaastad til Gamer.no etter kampen.

Som Nordavind-gutta har bevist flere ganger tidligere er de imidlertid aldri helt nede for telling. Laget hadde nettopp reddet seg ut av en identisk situasjon i semifinalen mot Domino, og «Trex» var aldri i tvil om at det ville snu igjen.

– Nok en gang brukte vi de to første kampene som oppvarming. Det føltes litt som kampene mot Domino, bare at vi møtte et litt bedre lag. Vi var nesten helt sikre på at vi skulle gjøre som vi gjorde mot Domino og vinne fire på rad.

Snuoperasjonen

«Enlid», her under intervju fra sluttspillet, satte finalens siste og avgjørende mål.
TV 2
Les også
Meritterte veteraner møter sultne debutanter i Telialigaens League of Legends-finale

I en uhyre jevn tredje kamp hentet laget frem forsvar fra øverste hylle, holdt unna for et voldsomt press fra Maskineriet og vant på overtid. Kampen ble en forsmak på resten av en svært jevne finaleserien, der Nordavind vant med ett mål i hver av de tre påfølgende kampene. Som «Trex» forteller ble det stor spenning, men det ble aldri for mye stress.

– Det er alltid stressende å spille i et sluttspill, men spesielt i en så intens finale. Det gjør det alltid mye mer spennende og morsomt.

På den andre siden av banen måtte Maskineriet tåle å bli slått på målstreken gang på gang. Tapet på overtid, etterfulgt av et mål direkte fra avspark som sikret seier for Nordavind i kamp fem og til slutt et mål idet fløyta gikk i kamp nummer seks.

«Inferno» og Maskineriet begynte best, men måtte se seg slått av Nordavind.
Sindre Stien/Good Game

Til tross for det sure finaletapet sier «Inferno» seg fornøyd med sesongen, og han sender et varsel til Nordavind for neste sesong.

DISSE SPILTE FOR MASKINERIET

Vis mer

Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne
Dan «Polar» Rees

– Jeg tror nok vi alle er fornøyde selv om vi ikke klarte å ta alt hjem, og for min del kan jeg ikke være annet enn glad over å ha kommet på 3.-4. plass i vår og så 2. plass nå. Ja, den siste kampen var utrolig sur. De fleste av målene vi slapp inn var vår egen feil, så om vi får rettet på disse tingene til neste sesong tror jeg vi tar Nordavind, melder Klaastad selvsikkert.

Semifinalespenning

Tidligere på dagen gikk det også hardt for seg, med to svært spennende semifinaler. Som nevnt gikk Nordavind seirende ut av sitt oppgjør mot Domino, men også her fikk den nybakte Telialiga-mesteren slite innledningsvis.

DISSE SPILTE FOR DOMINO

Vis mer

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen
Joakim «Creamyy» Scheelhardt

Etter å ha havnet under 0-2, og folk begynte å tro på mirakler, fikk «Trex», «Enlid» og «Maadzz» imidlertid nok. Det skulle fortsatt bli spennende, men da det gjaldt som mest gikk lufta ut av Domino-ballongen og Nordavind rullet rolig inn til finaleplass.

DISSE SPILTE FOR MJØNDALEN

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Thomas «Lucky» Eknes

Maskineriets ferd mot finalen skulle by på enda mer frem-og-tilbake. Trioen kjørte Mjøndalen i senk tidlig, og sikret en såkalt Brasil-seier (7-1) i semifinalens andre kamp. Så kjempet Mjøndalen seg imidlertid tilbake i kampen, og etter fire kamper var vi plutselig like langt.

Kamp nummer fem skulle vise seg å bli avgjørende. Begge lag serverte Rocket League av toppkvalitet, men det var Maskineriet som akkurat klarte å stikke frem en tå på slutten. Mjøndalen så ut til å ordne et comeback i den sjette kampen, men etter å ha sluppet inn et tidlig baklengsmål skrudde Maskineriet opp tempoet og trygget seier med sifrene 3-1.

Siste fra forsiden