Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Nordavind vant Telenorligaen - måtte ut i alle fem rundene

Lå under etter tre runder og snudde.

EIVIND VON D

LILLEHAMMER (Gamer.no): Nordavind er offisielt Norges beste League of Legends-lag etter å ha vunnet finalen mot Riddle i sluttspillet på Maihaugen i Lillehammer.

Nordavind vant første runde, men Riddle tok tilbake ledelsen ved å vinne to runder på rad. Med kniven på strupen, tok Nordavind seg sammen, og vant de tre påfølgende runder på rad, og vant dermed finalen 3-2.

Trodde det var over

– Da vi tapte runde to, var jeg sikker på at det var over, sier Nordavinds danske trener, Lasse «Fykling» Sleby.

Nordavind vant finalen etter å ha snudd 1-2 til 3-2.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Isak «Energy» Fjell (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Før finalen var alle ekspertene enige om at Nordavind kom til å vinne. Likevel var Riddle farlig nære å sende sjokkbølger gjennom det norske LoL-miljøet, etter den fem timer lange finalen lørdag kveld. Det overrasket ikke «Fykling»

– Ekspertene mangler ofte bakgrunnsinformasjon. De ser bare på den offentlige informasjonen de har. Riddle har noen utrolig talentfulle spillere, som gjorde alt de kunne for å vinne i dag, skryter «Fykling».

Nordavind slapp med skrekken, og det er treneren naturligvis veldig fornøyd med.

– Stemningen i laget er god. «Touch» (Omid Rosander. Journ.anm.) og «Erixen» (Øyvind Saltrø Eriksen. Journ.anm.) er regjerende mester, og har fått oppleve å vinne to sluttspill på rad. Min jobb er å gjøre spillerne fornøyd, så å se smilene på spillerne mine er den beste følelsen i verden, forteller «Fykling».

Nå venter diskusjoner om hvorvidt Nordavind ønsker å fortsette med LoL-satsingen.

– Dette har vært et prøveprosjekt med Nordavind, så nå må vi finne ut hvor mange på laget som vil være med videre, og om organisasjonen ønsker å fortsette med denne gjengen.

Hadde mer å gå på

Riddle tapte finalen etter å ha ledet 2-1.
Eivind von Døhlen/Gamer.no
Les også
Vil du bli Norges neste FIFA-stjerne?

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Support)

– Det er skuffende, men vi fikk vist godt spill, sier Riddle-spiller, Espen «espen5b» Drange Jensen til Gamer.no rett etter at finaletapet er et faktum.

Det så bra ut for Riddle etter tre runder. De hadde snudd etter å ha tapt første runde, og så ut til å ha god kontroll på forhåndsfavoritten. Nordavind viste imidlertid bedre utholdenhet, og slo tilbake med to seire på rad.

– Jeg tror vi hadde enda mer å gå på i de to rundene vi tapte. Vi kunne gjort enda mer, både individuelt og med kommunikasjon. Det er ganske kjipt.

– Nordavind fortjente seieren. De er et veldig seriøst lag. Det var noen bra kamper. Mye fram og tilbake. Jeg tipper det var gøy å se på i hvert fall.

Før kampen ble det hintet til at dette blir siste sesongen med League of Legends for «espen5b». Det står han fast ved.

– Jeg er veldig usikker på om jeg kommer til å fortsette som spiller. Jeg har fått noen trenertilbud, men det er også veldig tidkrevende, sier «espen5b», som ønsker å prioriterer høyskoleutdanning foran LoL-karrieren.

Gamer.no kommer tilbake med mer.

Siste fra forsiden