Sluttspillet i Telialigaen

Nordavind vant Telialigaen League of Legends

Nordavind slo Fact 3-1 og sikret seg sin tredje tittel på fire sesonger.

Nordavind i det de løfter pokalen
Sindre Stien/Good Game

OSLO (Gamer.no): Det var mange som møtte opp for å følge League of Legends-finalen mellom Fact og Nordavind på Meet Ullevaal, og de fikk være vitne til fire utrolig spennende kamper.

I første kamp tok Nordavind kjapt styringen og lot seg ikke bli lekt med. Med en gulledelse på syv tusen etter 15 minutter hadde Fact ingenting de skulle ha sagt, og kampen endte i favør Nordavind etter 27 minutter.

Publikum følger nøye med på kampene.
Petter Elstad

I kamp to hadde begge lagene skrudd av bremsene, og det var proppet med slåsskamper tidlig. Det hele endte med at Nordavind sin top-laner, Bor «Kektz» Jersan, hoppet inn i motstanderlaget og ved hjelp av sine lagkamerater klarte han å skaffe Nordavind sin andre seier etter 32 minutters spilletid.

Fact tok med seg den aggressive spillestilen i kamp tre, og skaffet seg ledelsen med å invadere Nordavind sin jungel og skaffet seg ett drap. Det så ut som at Fact kunne bestemme kampens momentum, før Nordavind klarte å snike til seg en Baron som endte i en gulledelse på tre tusen. Videre ble det ufattelig mange jevne kamper hvor små marginer fra begge sider gjorde at ingen klarte å ta det siste steget for å slå ned motstanderen. Til slutt klarte Fact å finne den avgjørende lagkampen og fikk eliminert alle karakterene til Nordavind, for så å ende kampen etter 40 nervepirrende minutter.

Kamp fire startet med at Nordavind skaffet seg drap på alle sider av kartet. Fact gir likevel ikke opp, og de klarte å utligne drapledelsen til Nordavind og pustet dem jevnt i nakken. Etter en lagkamp i mid-lane som endte i Fact sin favør, fikk de med seg Baron på kjøpet. Likevel klarte de ikke å skape noen stor ledelse, og Nordavind tok dem kjapt igjen og fikk brutt seg inn i basen til Fact. Det hele endte med at bot-lanen til Nordavind snek seg inn i basen og vant kamp fire, samt finalen 3 - 1 mot Fact.

– Jo mer vi var på scenen jo bedre spilte vi

Det ble dermed bare en andre plass for Fact. Selv om Nordavind vant 3 - 1 var resultatet kanskje ikke helt representativt for hvordan kampene var. Det var svært jevne kamper når man ser bort ifra den første, og det kunne ha gått begge veier. På spørsmål om møtet med Nordavind, forteller Joachim «Accziz» Torsvik at dårlig kommunikasjon på slutten var det avgjørende.

– Første kampen så brukte vi litt tid til å varme oss opp. Jo mer vi var på scenen jo bedre spilte vi. Siste kampen ble litt rotete, vi hadde egentlig den kampen i lomma, men dårlig kommunikasjon gjorde at Nordavind kunne ta tilbake ledelsen for så å vinne hele greia.

Fact har prestert over våre forventninger, og klarte å komme seg helt til finalen i Telialigaen. På spørsmål om de har tenkt til å fortsette å spille sammen som et lag, sier Torsvik at han ikke er helt sikker på det allerede nå.

DISSE SPILTE FOR FACT

Vis mer

Jannik «SyRaX» Born (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

– Vi er ikke helt sikre på hva som skjer nå. Det er flere måneder med pause framover, så kan ikke si så mye på det.

Selv om kvelden endte bittert, forteller Torsvik at det å spille på scenen foran en heiagjeng har vært en morsom opplevelse.

– Dette har vært sykt gøy. Veldig bra laget arrangement, og det å ha en stor heiagjeng er alltid gøy å spille for. Det å spille på scenen er alltid gøy å være med på. Når folk roper navnet ditt får du lyst til å prestere ekstra godt.

Les også
«Taiga» og hans lagkamerater signerer for Team Liquid

– Det føles veldig bra å klare å gjøre opp for forrige finale nå i vår

Nordavind får atter en gang løfte pokalen
Petter Elstad

Nordavind har nå atter en gang klart å skaffe seg en tittel i norsk League of Legends, og Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen forteller litt om hvordan det føles å vinne nå igjen, samt det å spille på laget Nordavind.

– Det føles veldig bra å klare å gjøre opp for forrige finale nå i vår. Det å spille på Nordavind er mye press, det er et topplag og når man ikke vinner så får man mye mer kritikk enn andre lag. Det å være den største klubben og den mest profesjonelle kommer med et press, men da er det ekstra deilig å få bevist det enda en gang at man er best i Norge.

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Første kamp gikk kjapt i Nordavind sin favør, men i de tre andre kampene var det veldig jevnt og det vippet mye frem og tilbake. Eriksen sier at de dro fordel av å være vant med å spille på en scene.

– Når vi kom inn var vi godt forberedt og vi hadde lite nerver. På Fact sin side så det ut som de var preget av stresset av å spille på en scene i både kamp én og kamp to. De hentet seg virkelig inn igjen da de havnet på 0-2, da de ikke lenger hadde noe å tape, og klarte å spille på sitt nivå i de resterende kampene. Vi ble kanskje litt for tilbakelent etter vi lå 2-0 over dem, noe som også gjorde det lettere for Fact å gi oss motstand.

Det var verken mangel på action i kampene eller jubel fra tilskuerne. Med så mange lagkamper som vi så gjennom disse fire kampene, er det nok mange i publikum som sitter igjen med såre halser. Støyet og jublingen er noe Eriksen trives med å ha i bakgrunnen

– Det er helt fantastisk å høre på publikum når du gjør et bra «play». Det skaper en enorm stemning, det å være på scenen. Noen kan kanskje finne støyet irriterende, men jeg blir bare mer giret opp.

Nå som høstsesongen er over er det noen måneder igjen med pause. På spørsmål om hva som skjer videre, hinter Eriksen til noen store forandringer.

– Fram mot neste sesong skal vi finne ut om vi fem spillere har lyst til å fortsette å spille i sammen. Dere kan forvente å se noen store endringer.

Nordavind har nå vunnet finalen i både League of Legends og Rocket League, og ifølge vår spådom, forteller majoriteten at de tror Nordavind tar seieren i Counter Strike også. Da kan altså Nordavind skaffe seg en hat-trick, med tre finale-seire i tre forskjellige spill. På spørsmål om hva dette betyr for Nordavind som en klubb, forteller Eriksen at dette beviser at de er den største klubben i Norge.

– Hvis Nordavind vinner i morgen, så er det «grandslam» i høstsesongen for Nordavind. Det beviser at vi er den største klubben, og er forbilde for alle andre lag i Norge. Vi er veldig stolte av å kunne representere toppen av norsk e-sport.

Siste fra forsiden