King of Nordic: Overwatch Cup

Nordic Alpha er klare for nordisk Overwatch-sluttspill

«AverageJonas» mannskap vant ukesfinalen mot Danmark.

ESEN/Gamer.no

Gamer.no samarbeider med svenske ESEN om åpne, norske kvalifiseringer til King of Nordic: Overwatch Cup. Gjennom disse kvalifiseringene kan norske lag sikre seg plass i en ukentlig Challenger Cup hvor man kjemper mot vinnerne fra tre andre nordiske land. Vinnerne herfra får plass i hovedturneringen og mulighet til å stikke av med over 40 000 kroner og retten til å kalle seg kongene av Norden.

– Mye tyder på at vi er best i landet

DETTE ER NORDIC ALPHA:

Vis mer

Jonas «AverageJonas» Navarsete (Main Tank)
Greger «Invision» Herland (DPS)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Kristian «Rikku» Sæther (Flex Tank)
Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (DPS)
Tobias «Globe» Klipper (Support)

Nordic Alpha fra 2. divisjon i Telenorligaen har vært gode den siste tiden, og det spekuleres i om de nå er landets beste Overwatch-lag.

Den andre norske kvalifiseringen ble spilt 11. september, men etter misforståelser var det ikke åpen påmelding. Arrangøren plukket i stedet ut de åtte beste lagene fra forrige kvalifisering. Nordic Alpha var en av disse.

Under kvalifiseringen spilte laget tre oppgjør totalt. En etter en måtte Eternal GG, aNimus og Oslo Lions se seg slått av gutta i Nordic Alpha. Laget har flere gode spillere, og Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand utmerker seg ekstra om dagen.

– Er dere best i landet?

– Det er vanskelig å si om vi er landets beste lag fordi ting forandrer seg fort så tidlig i «gamet», men mye tyder på at vi er det. Vi har kun tapt én offisiell kamp på norsk jord siden vi startet, og føler stort sett at vi snart kan begynne å hevde oss mot større europeiske motstand, forteller lagleder Jonas «AverageJonas» Navarsete til Gamer.no.

Fornøyd med turneringen

I ukesfinalen 14. september stod de overfor Island i semifinalen.

– Den vanskeligste kampen var definitivt det islandske landslaget. Heldigvis trakk vi det lengste strået til slutt, og det så ut som de ikke spilte med samme mentalitet på siste kartet. Finalen mot danskene var litt overkjøring. Nå gleder vi oss til sluttspill med de profesjonelle lagene.

Hemmeligheten bak suksessen kan være innstillingen til laget.

Her er hele sendingen fra forrige ukes King of Nordic: Challenger Cup der Norge (Nordic Alpha) møtte Danmark (Copenhagen Flames) i finalen.

– Turneringen var veldig morsom. Vår innstilling er å prøve å ha det gøy hele veien, og prøve å tilpasse oss til det motstanderen har å by på. Gradvis som turneringen gikk mot sluttspill oppdaget vi at motstanden ble tøffere, samtidig som det føltes at spillet vårt gikk bedre.

Les også
– Nordavind blir aldri urørlige

I hovedsluttspillet vil det bli invitert noen profesjonelle lag, som ikke nødvendigvis har tilhørighet i Norden. Navarsete gleder seg til å spille sluttspillet.

– Ambisjonene våre for sluttspillet er å kunne måle krefter mot verdenseliten, for å vise at vi kan levere e-sport på høyt nivå i Norge også. Vi går inn i turneringen som underdogs, som betyr at vi ikke har noe press på oss. Uansett hva resultatene blir så går vi ut derifra med masse erfaring og godt humør, avslutter laglederen.

Den fjerde og siste norske kvalifiseringen arrangeres fredag 23. september. Sluttspillet i King of Nordic: Overwatch Cup foregår 5. oktober (kvartfinaler) og 7. oktober (semifinaler og finale). Alt skjer på nettet og vises på Twitch-kanalen til King of Nordic.

Siste fra forsiden