Nordic Warthogs vant Telenorligaen

Nordic Warthogs sjokkerte Temp

Lagkapteinen i Temp var klokkeklar på at de skulle vinne på forhånd, men måtte se seg slått etter en forrykende finale.

Nordic Warthogs overrasket alle sammen og slo Temp i finalen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

For første gang i Telenorligaens historie, ble vårens sluttspill avholdt på et offline arrangement på Edderkoppen Scene i Oslo. Gjennom vårens sesong i Counter-Strike: Global Offensive, har Nordic Warthogs overrasket stort i seriespillet, mens Temp på forhånd ble tippet som en av favorittene, og leverte hele veien.

Lørdag kveld var det duket for finale i Telenorligaen mellom Temp.no og Nordic Warthogs. Foran en fullsatt Edderkoppen Scene i Oslo skulle det kjempes om å kalle seg Norges beste Counter-Strike-lag.

Se kampen i opptak gratis på TV 2 Sumo »

Sjokkerte Temp allerede på første kart

DISSE SPILTE FOR NORDIC WARTHOGS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Sindre «Grande» Grande
Haakon «Radifaction» Tholo

DISSE SPILTE FOR TEMP

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Adam «Paint» Fjellum
Harald «Rufus» Spjelkavi

Kampen startet på inferno, og de første ti rundene ble meget jevne, og ingen av lagene klarte å stikke av med noen runder. Temp var på den favoriserte antiterroristsiden, men klarte aldri å få grep om omgangen. Nordic Warthogs ledet 8-7 etter første omgang. Nordic Warthogs kjørte videre på i andre omgang, og ledet 14-11, før Temp tok en overraskende runde. Nordic Warthogs sikret så kampen 16-12.

Mirage stod så for tur, og Nordic Warthogs, med Philip «Philip» Løseth i spissen, vant knivrunden og startet på antiterroristsiden. Temp vant pistolrunden, og de fire neste rundene før Løseth og kompani fikk sitt første poeng på kartet, men det ble ikke særlig bedre. Temp vant første omgang 12-3. Nordic Warthogs kjempet hardt i andre omgang, men måtte til slutt se seg slått etter en kjemperunde av Temp-kaptein Anders «aNdz» Kjær, og tapte 16-10.

Kampen stod dermed 1-1, og måtte avgjøres på tredje og siste kart, Cache. Første omgang var jevnspilt, og begge lag skulle få med seg hver sin ace når Haakon

Slik endte sluttspillet

Vis mer

1. Nordic Warthogs
2. Temp.no
3/4. Celestial Gaming
3/4. Labbedans'Vika

«Radifaction» Tholo og Adam «PAINT» Fjellum hadde hver sin heroiske runde. Omgangen endte 9-6 i favør Temp. Løseths gutter fikk en god start på andre omgang, og utlignet til 9-9. Temp tok grep om kampen etter det, men Nordic Warthogs ga seg ikke uten kamp. Det stod 14-14 på tavla, når Nordic Warthogs festet grepet og stakk av med de to siste rundene og sjokkerte Temp.

Nordic Warthogs fikk til slutt løfte den blanke pokalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det er magisk

Lagkaptein i Nordic Warthogs, Philip «Philip» Løseth, var naturligvis meget fornøyd etter å ha vunnet finalen mot forhåndsfavoritten.

Les også
777 selger «Bfr» til ukjent klubb
Philip «Philip» Løseth sier det var magisk å vinne finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det er magisk. I fjor rykket jeg opp fra andredivisjon, og går rett til topps i den øverste divisjonen. Det er litt annerledes enn et par sesonger tidligere, da jeg rykket ned fra toppdivisjonen, sier Løseth.

Laget går nå hver til sitt, og resultatet i finalen påvirker ikke denne avgjørelsen. Løseth sier at det ikke er mulighet for at spillerne fortsetter sammen på grunn av andre prosjekter.

– «Radifaction» og «RoSeY» skal inn i et prosjekt sammen med andre spillere, og de har gjort det ganske bra sammen, og nesten kvalifisert seg til en Minor-turnering. De er ganske sikre på sin nye femmer. «kSwitch» skal ta pause i minimum tre måneder, fordi han vil bruke sommeren på sosiale ting. «Grande» ønsker å slutte, fordi han synes det er for dyrt å reise rundt å spille Counter-Strike uten støtte, forteller Løseth.

Han forteller at han synes det er veldig kjipt at laget går fra hverandre, men at motivasjonen ikke har vært på plass. De har heller ikke spilt sammen på lenge, og at det er nytteløst å prøve.

– Jeg tror det ble for mange problemer oss i mellom, det ble krangling og lite produktivitet. Vi klarte ikke å gjøre noe sammen, og motivasjonen forsvant helt. Vi har ikke spilt sammen siden Copenhagen Games. Lysten til å spille sammen er ikke der lenger, så da er det ikke vits i å prøve lenger.

Med seieren i sluttspillet, kan laget krone seg som Norges beste lag. Løseth har prøvd mange ganger med mange forskjellige lag, men sier at gode tilbud alltid har kommet i veien for kontinuitet i lagene han har startet.

– Jeg har ikke alltid ønsket å bytte ut spillere, men gode tilbud fra andre organisasjoner til spillerne på mitt lag hver sesong. Nå fikk jeg det endelig til etter mange forsøk, men lagoppstillingen forsvinner jo også denne gangen, forteller en litt skuffet Løseth.

Nå som laget går forskjellige veier, er det Løseth som sitter på rettighetene til plassen i 1. divisjon. Han sier det er uaktuelt å selge plassen, siden han elsker å spille i Telenorligaen.

– Jeg kommer ikke til å selge plassen, det er uaktuelt. Jeg vet ikke helt hva som skjer neste sesong, det vet jeg ikke. Om det blir med en miks, eller et nytt lag, det vil sommerferien avgjøre. Vi har også muligheten til å rykke opp i ESEA Premier, noe som kan gi meg gode muligheter videre fremover.

Kapteinen ønsker å kunne spille sammen med Haakon «Radifaction» Tholo senere.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Hvis kapteinen kunne valgt hvilke som helst spillere til høstsesongen, har han klare tanker rundt hvem han ville spilt med.

– Om jeg kunne valgt hvilke spillere som helst, kunne jeg tenke meg å spille med «Radifaction», «NiTo», «Rufus» og en som skyter hardt. Jeg vet egentlig ikke helt, det er mange spillere å ta av, men samtidig er de fleste opptatt. Samtidig måtte jo spillerne klaffet sammen, noe som er vanskelig, sier Løseth.

Nå som seieren er i boks, har Løseth tenkt å feire dette sammen med laget på en skikkelig måte.

– Drikke, drikke og drikke. Det blir jo feiring selvfølgelig, vi har jo vunnet Telenorligaen uten at noen forventet det. Vi kom fra ingenting, og gikk til topps, avslutter en tydelig fornøyd lagkaptein.

– Vi var alt for passive

Lagkaptein i Temp, Anders «aNdz» Kjær, var selvfølgelig skuffet etter tapet, men synes Nordic Warthogs spilte en meget god kamp.

Anders «aNdz» Kjær var skuffet etter finaletapet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det er kjempeflaut, og veldig kjipt at vi ikke klarer å vise en bedre figur. Vi er uten tvil bedre, men vi taper mot et lag som både vil det mer, og har spilt mer for å vinne det. De var sultne, og var modige nok til å ta risikoer. Vi ble for passive og defansive, og de vant egentlig fortjent siden de var det bedre laget. Det er som sagt flaut, men også greit. De gjorde seg fortjent til å vinne.

Temp havnet allerede etter første kart bakpå, når Nordic Warthogs vant kartet. Kjær forteller at han sa de må legge fra seg tanken om at de spiller som et lag som har spilt sammen i mange år, uten at de har samspillet eller de samme spillerne.

– Vi måtte bare spille enkelt og ta duellene. På Mirage funket det bra, vi var ikke redd for noe, og vi klarte oss alene. På de andre kartene var vi passive, lettleste og vi turte ikke å gjøre noe kreativt. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, forteller Kjær.

Selv om laget klarte å snu det, og vant klart på Mirage, ble Cache en jevn affære hvor Nordic Warthogs til slutt stakk av med seieren.

– Jeg trodde vi skulle klare å ta med oss mentaliteten vi hadde på Mirage over på Cache, men det klarte vi ikke. Vi ble igjen alt for passive, og det mot et lag som spiller veldig sakte. I stedet for at vi tok kampen til dem med å skape gode situasjoner for oss selv, lot vi dem ha kontroll på oppgjøret. De leste oss riktig, og traff skuddene sine.

Kjær forteller at de mente de hadde mer en nok runder som antiterrorister på Cache, men at de ble komfortable med at de hadde det i boks.

– Vi tok aldri steget opp på Cache, vi forventet at det skulle skje av seg selv. Ingen av oss tok initiativet til å løfte laget. Jeg burde droppet taktikken, og prøvd å spilt det mer som en miks, og bruke rutinen til folk så vi kunne vunnet runder. Vi burde spilt mye løsere og med mer frihet, sier Kjær.

Når nå Nordic Warthogs har vunnet, splittes laget og går hver til sitt. Kjær synes dette er synd, og peker på at dette er et typisk problem for norske lag.

– Det har alltid vært problemet i norsk Counter-Strike. Det viser at det er ikke nok i seg selv å vinne Telenorligaen. Jeg synes det er tullete, for det er en veldig bra start å bygge videre på. Jeg tror ikke noen skjønner det at når man spiller i et lag, så må man akseptere at alle er forskjellige, man må ha gjensidig respekt for hverandre. Det er mulig man er uenig, men det må man klare å jobbe med. Det virker som at vi nordmenn ikke klarer å jobbe med noe som er vanskelig, og da skylder man gjerne på forskjellige syn på spillet. Jeg synes absolutt de burde fortsatt som lag, fordi de kan definitivt få til noe sammen, forteller en litt skuffet Kjær.

Adam «PAINT» Fjellum har hatt lite tid til spillet de siste ukene, men leverte gode prestasjoner.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Finaletaperen forteller også at flere at det betyr mye å få lagt inn de individuelle timene som trengs før et sluttspill. Han drar frem et eksempel fra eget lag.

– Det er viktig å få spilt mye i oppkjøringen, slik Nordic Warthogs har gjort individuelt. Vi har et eksempel nå med «PAINT», som hadde et helvete på jobb og har spilt kanskje ti timer til sammen før sluttspillet, men du ser at han fortsatt leverer kjempebra. Men satt opp mot motstanderne i dag, så ble det synlig at ikke vi har like mange timer de siste ukene, og da sitter ikke skuddene like godt, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden