Hearthstone

Nordmann er klar for årets første, store Hearthstone-turnering

Skal delta i turnering med 850 000 kroner i potten og viktige poeng på veien mot VM-plass.

Eirik «Diggen» Aarvig har kvalifisert seg til Winter Championship Finals.
Gigacon

Den norske Hearthstone-spilleren Eirik «Diggen» Aarvig har kvalifisert seg til årets første, store europeiske turnering i samlekortspillet. Dette klarte han ved å ende opp blant de åtte beste spillerne i European Winter Preliminary.

Dermed reiser 21-åringen fra Oppegård til Winter Championship Finals neste måned for å spille om en premiepott på over 850 000 kroner og viktige poeng som kan sende nordmannen helt til verdensmesterskapet på Blizzcon til høsten.

– Jeg forventet ikke å komme så langt. Jeg forventet å ryke ut i første runde, sa «Diggen» i et intervju med Blizzards TV-vert etter den avgjørende kampen på søndag.

LES OGSÅ: Nå fjernes de gamle Hearthstone-kortene dine fra vanlig spilling

Aarvig skal ha startet med Hearthstone rett etter lansering i 2014, etter å ha fått spillet anbefalt av sin daværende lærer.

Se det avgjørende oppgjøret som sendte Diggen videre.

– Han var veldig engasjert i Hearthstone, så jeg bestemte meg for å prøve. Det var morsomt å stadig bli bedre, og nå er jeg kvalifisert til Winter Championship Finals.

Ante ingenting om miljøet

GamersLeague tok en prat med spilleren sin tirsdag, og der forteller «Diggen» at han ikke var kjent med den norske Hearthstone-miljøet før han deltok på Gigacon i 2015, og visste enda mindre om e-sportscenen. Før denne kvalifiseringsturneringen har han stort sett bare erfaring fra rangert spill, hvor han endte på topp 15 forrige sesong.

Han omtaler dette som det største som har skjedd i hans karriere frem til nå.

– Jeg hadde veldig lave forventninger, som jeg alltid har i Hearthstone-turneringer, men min «line-up» fungerte veldig bra og gjorde mye for meg. Jeg fikk sterke motstandere i hver runde, men visste at jeg kunne slå dem. Mot slutten ble jeg ganske nervøs, men så snart jeg begynte å spille forsvant nervøsiteten helt. Dette er den største og morsomste øyeblikket i min Hearthstone-karriere så langt.

GamersLeague-spilleren forteller også litt om hvor viktig det er å ha en klubb med lagspillere rundt seg, og hvordan det har hjulpet ham dit han er i dag.

– Da jeg forberedte meg til denne turneringen både trente jeg og diskuterte strategier med lagkamerater. Hvis du blir usikker på regler eller hva du skal utestenge, så kan du alltid spørre noen andre på laget. Hvis du ryker ut tidlig kan du hjelpe lagkamerater med informasjon om deres motstandere.

LES OGSÅ: 22 decks du garantert møter på i Hearthstone – fra best til verst

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

– Føler meg selvsikker

Winter Championship Finals skal spilles 18.-20. mars. Vinneren av den turneringen får billett til verdensmesterskapet, mens resten samler poeng for å bli invitert til en såkalt Last Call-turnering i oktober. «Diggen» har tro på at han kan nå langt.

Gigacon samarbeidet med BarCraft Oslo om den lokale gjennomføringen av European Winter Preliminary i Norge.
Gigacon

– Jeg skal forberede meg som normalt ved å spille i «ladder», trene og diskutere med de andre på laget. Jeg føler meg selvsikker, jeg er en god spiller og forhåpentligvis får jeg mulighet til å vise det neste måned, sier han i intervjuet med GamersLeague.

Kvalifiseringen ble gjennomført i helgen, som en stor nettbasert turnering mellom over 160 av de beste europeiske spillerne. Spillerne måtte møte opp fysisk på 20 synkroniserte, lokale arrangement rundt om i Europa, og i Norge var det Gigacon og BarCraft som stod for gjennomføringen på House of Nerds i Oslo.

I tillegg til «Diggen» ble også tyskeren Raphael «Bunnyhoppor» Peltzer kvalifisert gjennom det norske arrangementet. Han studerer for øyeblikket i Norge og er en god venn av nordmannen.

– Kanskje spiller jeg sammen med «Diggen» i GamersLeague i fremtiden, sier Peltzer til Gamer.no.

Siste fra forsiden