Nå fjernes de gamle Hearthstone-kortene dine fra vanlig spilling

Blizzard skiller mellom aktive og utfasede kort i en ny oppdeling.

Blizzard Entertainment

Blizzard gjør nå store endringer i hvordan Hearthstone fungerer i tiden fremover. Det populære samlekortspillet vil fra nå av pensjonere kort fra kortsett som er eldre enn to år i den nye Standard-modusen sin – noe som omfatter «Friendly Challenges», «Ranked» og «Casual play». En slik utfasing skal gjennomføres hvert år fremover.

Slik skal Hearthstone se ut videre. (Video: Blizzard)

Du vil først oppleve denne endringen når den neste utvidelsen lanseres våren 2016. Da vil det kun være mulig å bruke kort fra kortsett publisert i 2016 og 2015 i modusen, sammen med spillets etablerte Basic- og Classic-kort som har vært tilgjengelig hele tiden.

– Vi er veldig spente på alle de kule tingene dette nye formatet vil gjøre med Hearthstone: en ferskere opplevelse, utvidelser med mer tyngde, og – ettersom Standard blir det offisielle formatet for Hearthstone Championship Tour – et enda mer spennende konkurransemiljø, skriver Blizzard.

Faser ut utvidelser

Det betyr altså at kort fra utvidelsene Curse of Naxxramas og Goblins vs. Gnomes som begge ble gitt ut i 2014 fases ut i år, og det vil ikke bli mulig å kjøpe kortpakker fra disse fremover.

Blizzard deler nå inn spilelt i år. I år er det Year of the Kraken, tydeligvis.
Blizzard

Blizzard vil dog ikke fjerne kortene helt fra spillet, og vil la deg skaffe dem ved å mekke nye kort av Arcane Dust, men lar deg kun bruke dem i en separat modus kalt Wild. Denne vil i bunn og grunn være lik Hearthstone slik du kjenner det i dag.

– Du vil kunne bruke alle kort i samlingen til å bygge et Wild-deck, og kan fullføre oppdrag, tjene gull, stige på rangeringsstigen, skaffe kortrygger og tjene Legend-rangering, akkurat slik du også kan i Standard-modusen, forteller Blizzard om modusen.

Antageligvis er noe av målet med denne endringen er å gjøre det lettere for Blizzard å opprettholde en balanse i det populære spillet, samt å gjøre det mulig å introdusere nye mekanikker og endringer underveis uten all den gamle baggasjen. I tillegg vil de kommende utvidelsene etter alt å dømme kunne påvirke meta-spillet i større grad enn tidligere, siden man står friere til å eksperimentere uten å ta hensyn til alle de mulige kort-kombinasjonene.

Fjerner også gamle Adventures

Interessant nok betyr dette også at utvikleren fjerner enspilleroppdragene i Adventures fra salg fortløpende. Når endringen inntreffer i år, vil Curse of Naxxramas-eventyret forsvinne fra nettbutikken, med mindre man har kjøpt minst én av de fem «wing»-pakkene fra før av. Neste år vil da det samme skje med Blackrock Mountain.

Si adjø til Curse of Naxxramas.
Blizzard

Mer hyggelig er det at Blizzard samtidig åpner opp ni nye kortstokk-plasser – en plass for hver helt du har låst opp – slik at du nå kan ha 18 forskjellige kortstokker lagret på kontoen.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Endringene er ikke uventet, og helt sikkert nødvendige for å holde spillet noenlunde balansert og oversiktlig for både nye og gamle spillere. Det nærmer seg 1000 unike kort i Hearthstone nå, og etter hvert som spillet utvikler seg vil det være nødvendig å gjøre tilpasninger slik at man ikke drukner i systemer og unike kort.

Innen endringen inntreffer kan det være nyttig å ta en titt på hva du kan vente deg av motstand:
22 decks du garantert møter på i Hearthstone – fra best til verst »

Siste fra forsiden