Nå fjernes de gamle Hearthstone-kortene dine fra vanlig spilling
(Bilde: Blizzard Entertainment)

Nå fjernes de gamle Hearthstone-kortene dine fra vanlig spilling

Blizzard skiller mellom aktive og utfasede kort i en ny oppdeling.

Blizzard gjør nå store endringer i hvordan Hearthstone fungerer i tiden fremover. Det populære samlekortspillet vil fra nå av pensjonere kort fra kortsett som er eldre enn to år i den nye Standard-modusen sin – noe som omfatter «Friendly Challenges», «Ranked» og «Casual play». En slik utfasing skal gjennomføres hvert år fremover.

Slik skal Hearthstone se ut videre. (Video: Blizzard)

Du vil først oppleve denne endringen når den neste utvidelsen lanseres våren 2016. Da vil det kun være mulig å bruke kort fra kortsett publisert i 2016 og 2015 i modusen, sammen med spillets etablerte Basic- og Classic-kort som har vært tilgjengelig hele tiden. 

– Vi er veldig spente på alle de kule tingene dette nye formatet vil gjøre med Hearthstone: en ferskere opplevelse, utvidelser med mer tyngde, og – ettersom Standard blir det offisielle formatet for Hearthstone Championship Tour – et enda mer spennende konkurransemiljø, skriver Blizzard.

Faser ut utvidelser

Det betyr altså at kort fra utvidelsene Curse of Naxxramas og Goblins vs. Gnomes som begge ble gitt ut i 2014 fases ut i år, og det vil ikke bli mulig å kjøpe kortpakker fra disse fremover. 

Blizzard deler nå inn spilelt i år. I år er det Year of the Kraken, tydeligvis.
Blizzard deler nå inn spilelt i år. I år er det Year of the Kraken, tydeligvis. Bilde: Blizzard

Blizzard vil dog ikke fjerne kortene helt fra spillet, og vil la deg skaffe dem ved å mekke nye kort av Arcane Dust, men lar deg kun bruke dem i en separat modus kalt Wild. Denne vil i bunn og grunn være lik Hearthstone slik du kjenner det i dag. 

– Du vil kunne bruke alle kort i samlingen til å bygge et Wild-deck, og kan fullføre oppdrag, tjene gull, stige på rangeringsstigen, skaffe kortrygger og tjene Legend-rangering, akkurat slik du også kan i Standard-modusen, forteller Blizzard om modusen.

Antageligvis er noe av målet med denne endringen er å gjøre det lettere for Blizzard å opprettholde en balanse i det populære spillet, samt å gjøre det mulig å introdusere nye mekanikker og endringer underveis uten all den gamle baggasjen. I tillegg vil de kommende utvidelsene etter alt å dømme kunne påvirke meta-spillet i større grad enn tidligere, siden man står friere til å eksperimentere uten å ta hensyn til alle de mulige kort-kombinasjonene.

Fjerner også gamle Adventures

Interessant nok betyr dette også at utvikleren fjerner enspilleroppdragene i Adventures fra salg fortløpende. Når endringen inntreffer i år, vil Curse of Naxxramas-eventyret forsvinne fra nettbutikken, med mindre man har kjøpt minst én av de fem «wing»-pakkene fra før av. Neste år vil da det samme skje med Blackrock Mountain. 

Si adjø til Curse of Naxxramas.
Si adjø til Curse of Naxxramas. Bilde: Blizzard

Mer hyggelig er det at Blizzard samtidig åpner opp ni nye kortstokk-plasser – en plass for hver helt du har låst opp – slik at du nå kan ha 18 forskjellige kortstokker lagret på kontoen. 

Endringene er ikke uventet, og helt sikkert nødvendige for å holde spillet noenlunde balansert og oversiktlig for både nye og gamle spillere. Det nærmer seg 1000 unike kort i Hearthstone nå, og etter hvert som spillet utvikler seg vil det være nødvendig å gjøre tilpasninger slik at man ikke drukner i systemer og unike kort. 

Innen endringen inntreffer kan det være nyttig å ta en titt på hva du kan vente deg av motstand: 
22 decks du garantert møter på i Hearthstone – fra best til verst »

Kommentarer (24)

Forsiden akkurat nå

Til toppen