Nordmann leder LCS

«Nukeduck» og Lemondogs-laget hans herjer.

Sju av ti uker i League Championship Series er nå ferdigspilt, og på toppen av tabellen troner Lemondogs. Denne helgen startet laget på delt førsteplass med tre andre lag i den europeiske ligaen.

I første kamp møtte de SK Gaming, der Lemondogs viste styrken som ligger i laget deres. Til tross for en dårlig start, der SK fikk et par tidlige drap, tok Lemondogs over og dominerte etter hvert kartet. Ett etter ett falt tårnene til SK, som til tross for å holde følge på drap ikke greide å stå imot presset fra Lemondogs. Etter drøye 30 minutter var kampen avgjort i Lemondogs favør.

Norsk dominans

Dag to av turneringen startet med tre likt på tabellen. Denne dagen var det storlaget Fnatic, vinnerne av vårsesongen av LCS, som stod på den andre siden av kartet. Vinnernen av denne kampen kom til å stå alene på toppen av tabellen etter helgens kamper.

Begge lag visste at det stod mye på spill, og begynte avventende og forsiktig. «Nukeduck» valgte Talon, en helt man ikke har sett de profesjonelle spille på mange måneder. Det viste seg å være et godt valg. Nordmannen dominerte til tider kampen, og Fnatic måtte kjøpe en rekke gjenstander for å greie å stå imot nordmannens aggressive spillestil.

I tillegg til dette fikk alt fokuset på «Nukeduck» litt av søkelyset bort fra hans lagkamerat Tabzz, som med Caitlyn bygde seg opp til å bli en virkelig fare for motstanderne. Resten av Lemondogs hang seg på, og Fnatic greide rett og slett ikke stå imot den enorme skaden de ble påført. Norske Holm endte til slutt med en poengsum på 10-3-4, noe som viser at det utradisjonelle heltevalget virkelig betalte seg.

Tett i toppen

Med tre gjenstående uker før sluttspillet i sommersesongen, er det utrolig jevnt i den europeiske serien. Lemondogs har førsteplassen, men bak de jakter Fnatic, Alternate og Gambit BenQ alle med en seier mindre. Ned til Meet Your Makers på siste plass skiller det ikke mer enn fire kamper fra Lemondogs.

I den amerikanske serien er historien derimot helt annerledes. Her har Cloud 9 dominert totalt, og står med atten seiere og kun to tap. Nærmeste utfordrer er Vulcun, som har tolv seiere og åtte tap. Dermed er Cloud 9 allerede klare for det amerikanske sluttspillet, hele tre uker før serien er ferdigspilt.

Her kan du se den spennende kampen mellom Fnatic og Lemondogs:

Siste fra forsiden