Starladder Berlin Major 2019

Nordmenn kjemper om 9 millioner kroner i årets største CSGO-turnering

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «Jkaem» Myrbostad spiller på hvert sitt lag.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe venter i hovedturneringen.
Adela Sznajder/DreamHack

Kvalifisert:
mousesports (3-0)
North (3-0)
NRG (3-1)
G2 (3-1)
CR4ZY (3-1)
Vitality (3-2)
DreamEaters (3-2)
AVANGAR (3-2)

Eliminert:
Grayhound (2-3)
Syman (2-3)
forZe (2-3)
Complexity (1-3)
FURIA (1-3)
HellRaisers (1-3)
TYLOO (0-3)
INTZ (0-3)

Fredag går startskuddet for en av Counter-Strike-sirkusets absolutte høydepunkt. I denne artikkelen samler vi alt du trenger av informasjon inn mot den enorme turneringen og oppdaterer daglig når våre to nordmenn er i aksjon.

Starladder Berlin Major 2019 som er en av årets viktigste turneringer, åpnes først med en kvalifiseringsfase hvor 16 lag skal gjøre opp om de åtte siste plassene i hovedturneringen. Der venter åtte lag med legendestatus etter å ha blitt topp åtte forrige major. Premiepotten er på svimlende 8,9 millioner norske kroner, i tillegg til penger fra klistremerker kjøpt i spillet.

Blant de åtte lagene som venter i hovedturneringen finner vi Joakim «jkaem» Myrbostad i Renegades og Håvard «rain» Nygaard i FaZe.

Kampene ser du på Twitch-kanalene til StarLadder fra fredag klokken 12:00 »

Når det spilles to kamper samtidig ser du den andre på StarLadder sin B-kanal »

Håper på å gå hele veien

Nygaard forteller til Gamer.no at de i forkant av turneringen har vært to uker på treningsleir.

– Vi har hatt en ganske hard oppkjøring med to ukers treningsleir hvor vi spilte mellom ti til tolv timer hver dag, så vi kjenner oss ganske bra forberedt til majoren.

Kvalifisert:
ENCE (3-0)
NRG (3-0)
Vitality (3-1)
Astralis (3-1)
AVANGAR (3-1)

Spiller fremdeles:
CR4ZY (2-2)
G2 (2-2)
mousesports (2-2)
Renegades (2-2)
Natus Vincere (2-2)
Liquid (2-2)

Eliminert:
MIBR (1-3)
North (1-3)
FaZe (1-3)
Ninjas in Pyjamas (0-3)
DreamEaters (0-3)

Nygaard legger samtidig press på seg selv og laget i forkant av en av årets viktigste turneringer.

– Jeg har veldig god tro på at vi kan komme langt under majoren. Alle i laget har en super vinnermentalitet så alt annet enn en finale kommer til å bli sett på som en dårlig turnering fra oss. Målet er alltid å vinne og det er slik denne majoren også, avslutter Nygaard.

Satser på topp åtte

Joakim «Jkaem» Myrbostad og Renegades håper å få en sluttspillplass.
Starladder

Joakim «Jkaem» Myrbostad på sin side forteller om en lang treningscamp på lik linje med den de hadde før forrige major-turnering.

– Vi skal tilbringe opp til 17 dager på Kinguin Performance Center, samme plass som vi trente før den forrige majoren i Katowice. Bootcampen har gått veldig bra og mange timer har blitt lagt ned for at vi skal være så forberedt som mulig. Og det føler jeg vi virkelig er. Har tro på at vi kan gjøre en bra major, forteller en håpefull Myrbostad.

Under vinterens major-turnering overrasket Renegades alle og gikk 3-0 i gruppespillet. Myrbostad håper å kunne bevare legende-statusen.

– Målet er å beholde legende-statusen. Det er viktig for flere grunner, viktig for oss å få opp selvtillit etter noen tøffe måneder med dårligere resultater, avslutter Myrbostad.

Resterende sendeskjema

Hovedturneringen åpnes med et gruppespill i Swiss-format. Det betyr at lagene trenger tre seire for å ta seg til sluttspillet, men kan ikke tape mer enn tre for ikke å ryke ut. Lagene kan kun møte lag som har likt antall seire og tap som seg selv. De to første rundene spilles som best av én, og halve tredje runde. Deretter spilles det kun best av tre.

Oversikten over lagene og sendeskjema oppdateres daglig. Et nytt sendeskjema oppdateres så fort lagene er klare og sluttspillet trukket.

Myrbostad og Renegades sendte lørdag Nygaard og FaZe hodestups ut av turneringen. Det australske laget må vinne den siste kampen for å ta seg til sluttspillet og møter franske G2 søndag formiddag. Storfavoritt Liquid er også i trøbbel og møter mousesports i kampen etter.

Søndag 1. september
12:00 Renegades vs. G2
15:15 Liquid vs. mousesports
18:30 Natus Vincere vs. CR4ZY

Siste fra forsiden