Nordmenn kjemper om plass i Dreamhack-turnering

Du kan følge kampene via nettet eller på Barcraft i Oslo denne uka.

Forrige helg ble den tiende og siste runden før pausen i League Championship Series spilt. Her fikk vi se favorittene tape, danske ulver herje og flere endringer på tabellen.

Viktige kamper

Nå er det klart for et sluttspill i både den amerikanske og europeiske serien. I tillegg til store pengepremier, med hele 300 000 kroner til vinnerlaget, betyr også utfallet av kampene om lagene får lov til å bli med videre i den prestisjetunge serien.

Sluttspillet starter ved at det tredje best plasserte laget spiller mot det sjette beste, mens lagene som ble nummer fire på tabellen spiller mot lag nummer fem. Vinneren av de to kampene møter da første- og andreplassen i semifinalene, før det hele skal avsluttes med finalen.

I det europeiske sluttspillet spiller Against All Authority mot SK Gaming i den første kampen. Vinneren av denne kampen møter de sterke russerne i Gambit BenQ i en eventuell semifinale. Gambit har ikke tapt en eneste kamp mot aAa, og hadde tre strake år uten tap mot SK Gaming, så uansett hvem av de to som vinner er Gambit store favoritter til en finaleplass.

Gambit BenQ dominerer

Gambit BenQ fikk også med tre av sine fem spillere på vårsesongens stjernelag, stemt fram av fansen. Disse tre var Diamond, Alex Ich og Edward. Det er liten tvil om at det sterke russiske laget har vært dominerende denne våren.

I den andre kvartfinalen møtes Copenhagen Wolves og EG Raidcall. Danskene begynte serien med fatale ni strake tap, men har funnet formen etterhvert som kampene har blitt spilt. I den aller siste helgen vant de fire av fem kamper, og kapret dermed kvartfinaleplassen. Vinneren av denne kampen skal møte Fnatic i semifinalen, og har helt klart en utfordring foran seg.

Kampene settes igang klokken 15.00 fredag 26. april, 13.00 lørdag 27. april. Finaledagen på søndag 28. april settes igang 13.00.

Alle kampene kan følges på den europeiske turneringssiden.

I den nordamerikanske serien er den ene kvartfinalen mellom Dignitas og Good Game University. Disse lagene kjemper om å møte Curse i semifinalen. Vulcun møter Counter Logic Gaming i den andre kvartfinalen, der vinneren møter TSM Snapdragon. TSM har vist gryende storform, og forrige helg vant de alle kampene sine.

De amerikanske kampene starter ved midnatt fredag 26. april, fortsetter klokken 22.00 lørdag 27. april, og avgjøres søndag 28. april fra klokken 22.00.

Disse kampene følger du på den amerikanske siden.

Les også
Anmeldelse:

Felles for begge er at vinnerne av kvartfinalene er sikret videre spill i serien, mens taperne må gå igjennom enda en kvalifisering for å gjøre seg fortjent en plass i League Championship Series.

Dreamhack Stockholm Open

Turneringen hos søta bror er første mulighet for kvalifisering til StarCraft II-turneringen under Dreamhack i november. De fire best plasserte spillerne er direkte kvalifisert til arrangementet. I tillegg tevles det om 60 000 svenske kroner i førstepremie.

I tillegg til velkjente Jens «Liquid’Snute» Aasgard skal også Kristoffer «TargA» Marthinsen prøve seg mot mange av de beste spillerne i verden. Marthinsen er en av de absolutt beste norske StarCraft II-spillerne, og viste gode tendenser under forrige ukes kvalifisering til World Championship Series, til tross for at han ikke nådde helt opp.

Kampene kan sees på Twitch, SVT eller på Dreamhack.tv.

Sosialt arrangement i Oslo

Er du bosatt i eller i nærheten av Oslo kan du se StarCraft II-kampene på Scotsman lørdag ettermiddag. Da blir det Barcraft, med blant annet quiz og annet moro i tillegg til at alle finalekampene fra turneringen vises på storskjerm. Det er 18-års aldersgrense på dette arrangementet.

Her hjemme i Norge setter SC2.no igang sin egen liga kalt Norwegian Star League. Gruppe A skal i ilden torsdag 25. april klokken 20.00, mens gruppe D spiller sine kamper søndag 28. april klokken 18.00.

Du kan følge alle kampene i denne norske ligaen på Twitch.tv.

Les også: Spennede finaler i Dota 2 og Heroes of Newerth i helgen
Les også: VM i StarCraft II har begynt

Siste fra forsiden