Telialigaen - League of Legends

– Norge ligger ganske langt bak resten av verden

Nyoppstartede Wizard har visjon om å løfte det norske miljøet. I Telialigaen-debuten møter de Vanir i hovedkampen.

Torstein Brændmo (til venstre) og Simen Kongsvik er grunnleggerne av Wizard Company.
Wizard Company

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

18:00 - Celestial - Last Minute
18:00 - PredatorX - Bifrost
18:00 - Nordavind - Domino
18:00 - Riddle - Viking
20:00 - Wizard - Vanir

Se resten av terminlisten »

Søndag er Telialigaen League of Legends endelig tilbake, og den første hovedkampen spilles mellom Wizard og Vanir. Wizard var tidligere kjent som Trikken, men ble før sesongen kjøpt opp, og nå satser de hardt. Første hinder på veien er Vanir, som har begynt å bli en klassisk klubb i 1. divisjon.

LES OGSÅ: – Den desidert vanskeligste sesongen å spå

Gutta i Wizard har lenge drømt om å ha et eget e-sportlag, og takket være oppkjøpet av Trikken har de endelig oppnådd første del av drømmen. Wizard er egentlig et klesmerke med en urban-stil. Simen Kongsvik i Wizard forteller litt om hvorfor de ønsket å tre inn i e-sport.

– Vi er egentlig et klesmerke, som heter Wizard Company og har holdt på med det i noen år helt fram til vi for ett år siden hadde god nok flyt til å kunne drive med det på fulltid. Når man styrer for seg selv så må man finne noe å fylle dagene med, og mellom kleskolleksjoner nå i sommer så begynte vi å leke med tanken på å lage starte et e-sportlag. Jeg har selv spilt League of Legends i 10 år på amatørnivå. Har også fulgt e-sport aktivt de siste tre til fire årene, så jeg tenkte at det her må jo være helt perfekt.

Se hovedkampen mellom Wizard og Vanir søndag klokken 20:00 på Twitch »

Kjøpte plassen til Trikken

Torstein Brændmo (til venstre) og Simen Kongsvik er grunnleggerne av Wizard Company.
Wizard Company

Det er takket være kontakt med Trikken at de nå stiller til seriestart i League of Legends.

– Vi kontaktet en del lag angående å få enten kjøpe plassen, eller hele laget, men det skulle vise seg å være vanskelig å komme til enighet, så fant vi Trikken. Jeg gjorde research på de fleste lag, og alle var etter min mening ganske grå. Meme-maskineriet som Trikken er følte jeg at var en perfekt match for oss. De var interesserte i det vi hadde å komme med, og vi fikk en avtale i boks ganske kjapt, forteller Kongsvik.

Målet for Wizard er å bryte med de tradisjonelle og utdaterte synspunktet mainstreamen har på e-sport, forteller de.

– Norge ligger ganske langt bak i forhold til resten av verden, så det skal bli godt å få krydret miljøet på sikt. Med vår bakgrunn innen urban-kultur, streetfashion, ekstremsport og content creating, så tror jeg vi kan bidra med å øke kvaliteten i det norske miljøet, sier Kongsvik før han legger til.

– Vi er også svært gode venner med gutta i 777, som jeg vet deler vår visjon, så jeg tror at de neste årene innen e-sport blir veldig gøy. Utenom å være artige så håper jeg at vi kan skape gode resultater, og en solid organisasjon. League of Legends var en naturlig start for oss, men vi kommer til å se på mulighetene for å utvide til neste sesong. Det hele har vært en ganske hektisk oppstartsprosess.

LES OGSÅ: Vil du havne på pallen i Fantasy?

Les også
– Jeg personlig er veldig hevnlysten

DISSE SPILLER FOR WIZARD

Vis mer

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

– Har tro på gutta

Dennis «Denden» Bui er hentet til klubben, og skal være en viktig spiller for klubben som ikke er sjenerte. De leker med idéen om sluttspill i deres første sesong sammen i den øverste divisjonen.

Dennis «Denden» Bui gleder seg til å komme i gang med ny sesong.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Det kommer til å bli kjekt å starte opp igjen, med tanke på at det er mange gode bot-lane-spillere denne sesongen. Laget vårt kan starte litt sent i kamper, men bygge seg opp mot sluttspill. Har troen på gutta, forteller Dennis «Denden» Bui.

Første motstander er Vanir som spilte seg opp veldig mot slutten av forrige sesong, og snuset på sluttspillplass i siste serierunde. Skal vi tro «Denden» frykter de ikke Vanir.

– Vi ser ikke på dem som noe spesielt, eneste som kan være litt farlig på Vanir er «Smurfegutten», avslutter Bui.

LES OGSÅ: Høstsesongen i League of Legends er rett rundt hjørnet - dette er lagene

Comeback for ringrev

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

Felix «Smurfegutten» Hylleseth (Top)
Eivind «Wave» Haraldstad (Jungle)
Jesper «SleepWe» Ljung (Mid)
Pontus «Vardags» Dahlblom (ADC)
Espen «espen5b» Drange Jensen (Support)

I Vanir-leieren er det heller ingen frykt å se foran den nye sesongen. Espen «espen5b» Drange Jensen blir å finne i Vanir-drakt denne sesongen, og gleder seg til å returnere til Telialigaen etter å ha vært ute siden 2018.

– Det blir veldig gøy å komme i gang igjen. Har jo ikke spilt fast på et lag i Telialigaen siden 2018, så det blir digg å få spille igjen. Spilte Telia Esport Series i sommer, så har heldigvis fått noen måneder trening med laget.

Espen «espen5b» Drange Jensen gjør comeback i Telialigaen.
Privat

Drange Jensen forventer at Vanir blir en sluttspill-utfordrer i høst også.

– Forventer en solid split sesong, hvor vi utfordrer for en sluttspillplass. Tror det fort blir mange overraskelser denne sesongen, til tross for toppet lag. Forventer selv at vi vinner samtlige kamper mot «bunnlagene», og tar noen kamper mot forhåndsfavorittene. Vi er en gjeng med gamle veteraner, og unggutter, så det blir en god blanding.

Foran kampen mot Wizard tror «Espen5b» at han Vanir vil vinne bot-lane ganske enkelt.

– Tror Wizard kan sammenlignes litt med oss denne sesongen. De kommer til å overraske mange, og vinne mot forhåndsfavoritter. Tror vi vinner lett i bot-lane, men forstår det sånn at de har to gode import-spillere i top og jungle, så det blir spennende å se dem i aksjon. Vi vinner etter et rotete spill tidlig, spår han.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen og musikkompisene starter ny e-sportklubb

Tror det blir uavgjort

Kristian «Sangopan» Heggland spår en tett og jevn åpningskamp på Telialigaen.

– Slapp heldigvis lang off-season med tanke på Telia Esports Series og Masters, pluss NLC sett med norske øyne, men det blir utrolig deilig å begynne igjen. Ligaen har fantastiske spillere fordelt på flere lag, og med tanke på at vi spiller best av to så blir det ofte trangt om plassen.

Kristian «Sangopan» Heggland (til venstre) tror kampen ender uavgjort.
Sindre Stien/Good Game

Heggland mener at første kamp vil sette standarden.

– Første kamp er alltid et spørsmålstegn. Hvem har fått mest tid sammen scrim messig før sesongstart for de som har nye lagoppstillinger. Er Wizards like gode på riften som de er på Twitter? Er Vanir sitt lag, som ser enormt sterkt ut på papiret både rent spillermessig og coaching messig, så bra som vi tror det kan bli?

LES OGSÅ: Riddle-spiller: – Ingenting vi gjorde fungerte

Han spår at kampen ender med poengdeling.

– Jeg tror det blir uavgjort med tanke på hvordan styrkeforholdet mellom rød og blå side er. Det er mange sterke helter om dagen så det er mye som kan plukkes som man gjerne vil unngå. Tror det kommer til å handle om hvilken bot-lane som har dagen og får ressurser nok, så får vi se om den blå siden er så sterk som den ser ut i de større ligaene eller om det er noen solide motvalg de har forberedt, avslutter Heggland.

Siste fra forsiden