Overwatch World Cup

Norge røk ut av verdensmesterskapet

Det gikk ikke veien for de norske Overwatch-spillerne.

Det var mange som fulgte spent med da Norges Overwatch-lag skulle ut i skjebneduell mot Russland sent onsdag kveld. Landslaget hadde gjort det meget bra i gruppespillet helgen før, hvor et forsmedelig tap mot Frankrike var det eneste skåret i gleden.

Som nummer to i gruppe C ble Norge dermed satt opp mot et av de bedre lagene i kvalifiseringen – det ble fort tydelig at Russland var flere nummer større enn de norske spillerne.

Glimt av håp

Det gikk akkurat ikke på Hanamura.
Blizzard

Det begynte på verst mulig vis for Norge: I angrep på Hollywood var det ingen av de norske forsøkene som førte fram, og dermed trengte Russland kun ett poeng for å sikre seieren i kampens første omgang.

Andre omgang fant sted på Hanamura, og her fikk flere av de norske spillerne vist langt mer av hva de faktisk er gode for. Det første angrepet gikk unna i en fei, og klokken viste litt over ett minutt da det var russernes tur til å angripe. Her holdt Norge ut i lang tid, med godt spill av samtlige spillere. Det holdt helt til overtiden, men her gikk dessverre alt galt for Norge.

Flere av spillerne ble for ivrige i sitt forsøk på å holde punkt A, og når Russland likevel klarte å ta punktet, samt flere påfølgende elimineringer, var veien til punkt B vid åpen. De norske styrkene rakk rett og slett ikke å mobilisere seg på høydene rundt kartets andre punkt, og etter litt om og men tok Russland andre omgang.

Veien videre

Slik så det ut senere på kvelden, da Finland møtte Benelux.

Den tredje og siste runden foregikk på Watchpoint: Gibraltar. Også her klarte Norge seg ganske bra, men både lengden og tiden satt av det norske laget ble dessverre ingen sak for de russiske spillerne. Norge tapte til slutt 0 - 3, og er dermed ute av VM i Overwatch.

Russland ble dermed det første europeiske laget som sikret sin plass i sluttspillet. Senere på kvelden vant forhåndsfavorittene Frankrike og FInland hver sin respektive kvalifiseringskamp.

Sluttspillet skal avholdes under årets Blizzcon, i tidsrommet mellom 4. og 6. november. Følg med på Gamer.no for mer informasjon når det nærmer seg.

Siste fra forsiden