Norge tok StarCraft II-gull i Europa-turnering

Tre av Norges beste StarCraft II-spillere viste svært gode takter i helgen.

Norge tok gull.
Blizzard, Faksimile av O'Gaming.tv

Etter en rekke spennende StarCraft II-kamper i helgens NationWars-turnering ble det det norske laget som trakk det lengste strået. Det norske trespannet, bestående av lagkaptein Kristoffer «Targa» Marthinsen, Jens «Snute« Waller Aasgaard og Johannes «Eiki» Grødem, danket ut Russland i den endelige finalen, og kunne klyve opp på seierspallen for å snabbe med seg om lag 18 000 kroner på deling.

I den franske turneringen, som arrangeres av O'Gaming.net, møttes åtte europeiske lag til bataljer, etter at fansen stemte frem tre kandidater i hver nasjon.

Kampene blir tilgjengelige på YouTube »

Tapte først mot Russland

På veien til toppen beseiret Norge Polen og Tyskland, og møtte Russland i storfinalen. Dermed havnet Norge ikke i klammeri med de resterende nasjonene, Spania, Frankrike, Ukraina eller Sverige. Interessant nok tapte Norge mot Russland allerede i gruppespillet, men kjempet seg innbitt tilbake og ut av taperpuljen.

Russlands tre spillere, med velrenommerte Dmitry «Happy» Kostin i spissen, hadde lite å stille opp med mot nordmennene i finalekampen, og tapte 4-1. Det Ukrainske laget, med veteranspiller Dmytro «DIMAGA» som største trekkplaster, kom på en fin tredjeplass. En full oversikt over kampene og resultatene kan du finne på wikisidene til TeamLiquid.net.

Snute på vei ut?

Selv om Norge gjorde en knallinnsats i helgens turnering er det ikke bare godt å spore. Like før nyttår fortalte Snute at han vurdere å legge karriéren på hylla om ikke resultatene forbedrer seg. TargAs kontrakt med Team Dignitas løp også ut i fjor, og selv om nordmannen fortalte at han skulle satse fullt videre var han åpen om at 2013 ikke var et godt år.

Tidligere i januar smuldret et stort esportlag opp etter økonomisk.
Quantic Gaming sjefen er sporløst forsvunnet »

Siste fra forsiden