En av de lette i King of Nordic

Norge vant 40 000 kroner - tok jackpot for første gang siden 2016

En av de lette heter mikslaget som har vunnet Counter-Strike-turneringen King of Nordic fire uker på rad.

Haris «H4RR3» Hadzic og En av de lette vant King of Nordic for fjerde gang på rad og sikret jackpotten.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

En av de lette vant fredag kveld King of Nordic for fjerde gang på rad. Det gjør at Norge stikker av med jackpoten før første gang siden 2016, da mikslaget Silvers med Jørgen «cromen» Robertsen i spissen stod igjen som vinnere av King of Kings, som var en spesialturnering i regi King of Nordic. Denne turneringen var roten til det vi i dag kjenner som jackpot.

Etter hver seier stikker laget av med nærmere 5 000 kroner. I jackpoten ligger det nesten 20 000 kroner. Dermed sitter En av de lette igjen med 40 000 kroner etter fire ukers innsats.

En av de lettes fjerde sluttspill ble alt annet enn lett. Mot Sverige i finalen måtte det overtid for å skille lagene, men det norske håpet maktet å stå i mot presset og vant til slutt 19-17.

– Det er en god følelse å fikse jackpoten, spesielt når vi måtte jobbe litt for den. Svenskene var et lag vi visste vi fikk noe å bryne oss på, og vi tapte masse rare clutcher men alt i alt visste vi at vi var sterkere når det gjaldt, forteller Haris «H4RR3» Hadzic i En av de lette til Gamer.no etter seieren.

Se fredagens King of Nordic-sluttspill i opptak her »

– Vi har en lang vei å gå

DISSE SPILLER FOR EN AV DE LETTE

Vis mer

Haris «H4RR3» Hadzic
Raymond «RashiiiE» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Haakon «Radifaction» Tholo
Kristian «akEz» Kornbakk

Hadzic, som til daglig spiller i Nordavind, håper publikum ble fornøyd med spenningen som ble servert fredag kveld.

– I går var det i hvert fall flere enn vanlig som så på, så tipper folk fulgte med og vi gav dem et show.

INTERVJU FØR KAMPEN: Norge kan ta jackpoten i kveldens King of Nordic

Han mener turneringen gir god eksponering for spillerne utad, men mener Norge har en lang vei å gå for å hevde seg internasjonalt.

– At alle matchene er på HLTV er jo alltids ett pluss. Tror ikke at resultatet har noe å si sportslig for Norge, for vi har en lang vei å gå, forteller Nordavind-spilleren før han utdyper.

Haris «H4RR3» Hadzic flytter hjem.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Miksen vi hadde i King of Nordic har mer rutine enn de siste 30 lagene som har representert Norge. Måten vi spiller som miks er flere hakk over noen andre som pleier å komme til King of Nordic.

Les også
– Jeg skal være en matador som skal temme beistet

Ettersom En av de lette nå har vunnet den nordiske turneringen fire uker på rad, åpner den norske kvalifiseringen igjen. Hadzic forteller at de for øyeblikket ikke har planer om å delta i nær fremtid.

– Tror ikke vi har noen planer om flere kvalifiseringer, nå skal vi i hvert fall få en pause så får vi ta det når den tid kommer.

«H4RR3» var også nylig ute på Twitter og varslet at han «skulle hjem for godt». Nå forklarer han meningen bak tweeten.

– Jeg har bare flyttet hjem igjen, det er ikke noe mer enn det, avslutter Hadzic.

Siste fra forsiden