Datakrigerne i King of Nordic

Norge vant King of Nordic

Kvalifiseringen søndag går ut, og Datakrigerne representerer Norge på nytt neste fredag.

Datakrigerne-kaptein Daniel «zykes» Jensen var meget fornøyd etter seieren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Fredag 13. blir for mange regnet som en ulykkesdag, men for våre norske representanter ble dette en lykkedag.

For første gang siden Gamer.no tok ansvar for kvalifiseringene til King of Nordic, stakk et norsk lag av med seieren. Dette betyr selvfølgelig at kvalifiseringen til siste episode av sesong åtte utgår, da Datakrigerne skal representere Norge i finalen enda en gang.

Laget øynet håp i fredagens sluttspill, siden svenskene måtte bytte ut laget »

Håper Norge tar turneringen mer seriøst nå

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Håvard «JolietoG» Kristengård
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Stian Lundahl «chong» Andersen
Snorre «fletch» Granerud

Daniel «zykes» Jensen i Datakrigerne er meget stolt da Gamer.no stiller han spørsmål om hvordan det føles etter å ha vunnet turneringen.

– Alle på laget er meget fornøyd etter seieren. Ble også litt overrasket med tanke på at vi lå under 11-4 etter antiterroristsiden vår mot svenskene. Alle på laget løftet spillet, kommunikasjonen og skytingen ble bedre. Det er deilig å vite at vi er det første norske laget noe som både er positivt og negativt. Vi forventet ikke å slå svenskene, men håpet var der.

Kaptein Jensen trekker også frem en spiller som virkelig tok steget opp i finalen.

– Ekstremt sterk individuell presentasjon fra «meth0d», noe som virkelig fikk oss i gang. Godt å representere Norge på denne måten, håper King of Nordic kan bli tatt litt mer seriøst i fremtiden.

Nå skal laget ut i neste ukes runde, allerede klare for finalen. Jensen sier likevel at det blir begrenset med forberedelser, på grunn av Telenorligaen.

– Vi kommer ikke til å forberede oss på noen annen måte enn å generelt spille Counter-Strike. Tre av spillerne våre spiller for Fact Revolution, så de har uansett lite tid til å trene, forklarer Jensen.

På vei til møtet med svenskene, satt man lenge å ventet på at det danske laget skulle komme å møte Norge i semifinalen. Danskene dukket ikke opp på grunn av brudd på nettet, og Datakrigerne vant dermed på walkover.

Lucas «meth0d» Falkenhaug synes hendelsen med det danske laget var uheldig.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
– Washed Up er fortiden, vi er fremtiden

– Veldig kjipt. Skulle gjerne spilt mot dem, men de var uten internett i flere timer. Uheldig at det skulle skje rett før vi skulle møte de, sier Jensen, før lagkamerat Lucas «meth0d» Falkenhaug legger til.

– Veldig surt at arrangøren ikke klarer å ordne nettet på LAN, når de har vært der i flere timer. Tror Danmark hadde hatt veldig gode sjanser denne runden.

Jensen håper også at seieren deres inspirerer andre norske lag, og gjør at flere ønsker å vinne turneringen.

– Ja så klart! Vi håper flere lag vil bli med å prøve seg, og at folk tar turneringen seriøst.

– Hvordan skal flere norske lag klare å vinne?

– Med de nye reglene tror jeg at det blir litt lettere for alle nasjoner. Jeg tror også at en del seriøse lag kommer til å spille kvalifiseringen. Et problem tidligere har vært at folk ikke engang har prøvd, rett og slett fordi de ikke tror de har en sjanse.

Lagkamerat Falkenhaug er enig, og legger til at han synes mange lag lener seg for mye på enkeltprestasjoner.

– Er jo å prøve å spille som vi er et lag først, og forsøke å gjøre hverandre gode med granater og lignende. Det er mye «heroplays» i Norge som gjør at vi taper. Folk skal alltid prøve å være stjernen i laget, men det er jo ikke sånn det fungerer. Så det å ha en litt annerledes mentalitet hjelper mye, avslutter Falkenhaug.

Siste fra forsiden