Norges FIFA-landslag

Norge vant sin første FIFA-landskamp

Snudde kampen og kom tilbake.

NFF

DETTE ER LANDSLAGET

Vis mer

Magnus Myrhaug Kristiansen
Arkan Resul
Sondre Voktor
Anders Rasmussen
Marius Hjerpseth (trener)

Tirsdag kveld debuterte FIFA-landslaget mot Frankrike i sin første offisielle landskamp. Laget havnet under i best av fem-oppgjøret, og Frankrike så ut til å seile mot seier når de ledet 2-0 sammenlagt.

I den direktesendte VGTV-kampen ville derimot nordmennene det annerledes. I det tredje oppgjøret var det to mot to, og det endte opp i straffesparkkonkurranse. Norge trakk det lengste strået. I kamp nummer fire ble det jevnt, men Norge vant 6-5. Den nylige norgesmesteren Anders Rasmussen slo Lucas «Daxe» Cuillerier. Det hele måtte avgjøres i siste kamp.

Magnus Myrhaug Kristiansen skulle spille den siste kampen mot Corentin «Rocky» Chevrey, som på sin side vant VM i FIFA i 2017. Kristiansen rundspilte den tidligere verdensmesteren og vant hele 6-2.

Se opptak av kampen på VGTV »

Stor prestasjon

Landslagssjef Mats Bretvik sier til VG at dette var ekstremt stort for laget.

– Det er en ekstrem milepæl å nå. Vi skal være såpass ærlige og si at vi ikke hadde regnet med å vinne vår første landskamp. Vi kom hit for å lære og kjenne på nivået, og å vinne kampen, er utrolig. Det lover stort for norsk e-sport fremover. Det var en lagseier. Opplegget vi har hatt her nede og backingen underveis. Det er lite som har vært overlatt til tilfeldighetene, forteller Bretvik.

Videre ser laget nå mot neste kamp, som er mot Sverige. Frankrike på sin side ønsket revansje, så det blir mest sannsynlig en omkamp mot laget i løpet av 2019.

– Vi skal spille noen turneringer før vi møter Sverige til privatlandskamp i mars. Så en ny turnering i april i regi av EA Sports, og så flere privatlandskamper til høsten, Sverige igjen og også Spania, avslutter Bretvik.

Siste fra forsiden