Norske lag i Nordic Championship

Norges to beste League of Legends-lag skal hevde seg i Norden

Riddle og nDurance deltar i prestisjetunge Nordic Championship.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER NORDIC CHAMPIONSHIP:

Vis mer

Nordisk liga/turnering som avholdes i League of Legends og Counter-Strike:GO to ganger i året. Nordic Championship er organisert av ESL og Dreamhack, og vinnerlagene i de respektive spillene stikker av med 100 000 SEK hver.

I vår kjempet Fact og Riddle for Norges ære i Nordic Championship. Nå er den månedslange turneringen klar for en ny sesong, og denne gangen blir Norge representert av Riddle og nDurance. Riddle var forøvrig det eneste forhåndskvalifiserte laget fra Norge, mens nDurance fikk beskjed om at de fikk delta kun seks timer før registrering.

SLIK SPILLES RUNDENE:

Vis mer

Runde 1: tirsdag 3. juli, kl. 18:00
Runde 2: tirsdag 3. juli, kl. 21:00
Runde 3: tirsdag 10. juli, kl. 18:00
Runde 4: tirsdag 10. juli, kl. 21:00
Runde 5: tirsdag 17. juli, kl. 18:00
Runde 6: tirsdag 17. juli, kl. 21:00
Runde 7: tirsdag 24. juli, kl 18:00

Totalt åtte lag fra de nordiske landene kjemper om fire sluttspillsplasser, hvor selve finalen spilles offline i Dreamhack's egne studio. Kampene strømmes på Twitch-kanalen til Dreamhack, og første runde knekker i gang klokken 18:00, tirsdag 3. juli.

– Nivået er langt over det som er i Norge

DETTE ER RIDDLE

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Maximilian «StormFuryy» Schaller (Support)

Til tross for mangel på meritter på norsk grunn i år, mener klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje, at laget har det som trengs for å hevde seg i nordisk sammenheng.

– Det nordiske nivået er langt over det som er i Norge, og det er veldig mange gode individuelle spillere i Norden som spiller for de lagene vi møter i turneringen. Jeg tror dog vi har sjans til å hevde oss, fordi vi bruker en lagoppstilling som har fungert før med noen små endringer. Gutta har trent tre-fire ganger i uka for å være klare for denne turneringa her, forteller han til Gamer.no.

– Hva betyr det å hevde seg i nordisk sammenheng for norsk League of Legends?

– Jeg tror det betyr veldig mye, spesielt om vi klarer å slå de andre nordiske lagene. Det er viktig å vise Sverige og Danmark hvem som er sjefen her i nord.

– Helt ærlig, hadde vi lagt tanken på Nordic Championship på hylla

DETTE ER NDURANCE

Vis mer

Anders «A Single Clap» Bjerkengen (Top)
Deniz «Musclé» Unaz (Jungle)
Øyvind «Erixen1» Saltrø Eriksen (Mid)
Doğukan «Noac» Akaydın (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

De regjerende seriemesterne på hjemlig grunn, nDurance, røyk ut av den ordinære kvalifiseringen. Seks timer før registreringsdeadline fikk de likevel beskjed om at de kunne bli med i turneringen. Eier i nDurance, Ole-Andreas «Kami» Skår forteller til Gamer.no at situasjonen har medført seg noen konsekvenser for laget.

– Utrolig moro å kvalifisere seg til slutt, selv om vi helt ærlig hadde lagt tanken på Nordic Championship litt på hylla. Kjedelig å kvalifisere seg på den måten også, men nå som vi er her må vi bar egjøre det beste utav det. Jeg føler sjansene våre er helt greie, men vi skulle gjerne hatt litt bedre tid til forberedelser. Vi har nok en gang blitt nødt til å gjøre spillerbytter, så det blir spennende. Nivået er høyere denne sesongen, og kampen om en topp fire-plassering blir mye tøffere enn sist.

Les også
Brikkene falt på plass for Domino

– Hvordan ser du på det nordiske nivået kontra nivået i Norge?

– Det individuelle nivået er mye høyere enn i Norge, men det er derimot få etablerte lag utenfor Norge hvis vi ser bort i fra League Championship Denmark, og jeg håper Riot endrer formatet slik at vi får mer stabilitet, forteller han til Gamer.no.

Siste fra forsiden