League of Legends / Telenorligaen

Norges to største klubber møtes i siste serierunde

Søndag kveld skal det avgjøres hvem som møter hvem i sluttspillet av Telenorligaen.

BX3/Lions/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Telenorligaens siste ordinære serierunde består av flere ytterpunkter denne helgen. På den ene siden kjemper de beste norske lagene om å nå sluttspill for å kunne være med i kampen om 80 000 kroner i sponsormidler det neste året. I andre enden ser vi lag som må prestere for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt over statistikk om Telenorligaen her »

Lions: – Vi tar hvem som helst i semifinalen

Både BX3 Elektroniske Sportsklubb og Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb er allerede sikret en plass i sluttspillet, men den endelige plassering på tabellen avgjør hvem som møter hvem i semifinalene.

Søndag 18. oktober møtes disse to lagene, og da har BX3 en gyllen mulighet til å sikre seg beste seed ettersom de leder serien før siste runde.

– Førsteseed betyr ikke all verden for oss, vi er selvsikre på at vi kan ta hvilket som helst lag i semifinalen. Likevel hadde det nok blitt enklest for oss om vi hadde fått førsteseeden og møtt Celestial Gaming eller myXMG i semifinalen, forteller Support-spiller August «Quixeth» Nyheim i BX3 til Gamer.no.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Lions er heller ikke så opptatt av å havne øverst på tabellen, så lenge de når sluttspillet.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Lions. (Bilde: Lions Elektroniske Sportsklubb)

– Beste seed er litt viktig, men så lenger vi ligger i topp fire er det ingen lag vi er redde for å møte.

BX3: – Det er mye på spill

Kampen mellom BX3 og Lions er også kampen mellom Norges desidert største klubber, likevel opplever ikke BX3 at det er noe rivaleri mellom klubbene.

– Det er ingen klar rivalisering mellom BX3 og Lions, men begge er selvsikre på at vi kan slå hverandre så det er mye på spill. Dessuten er det lenge siden vi har spilt mot hverandre så det blir spennende å se hvordan vi ligger an, forteller Quixeth.

Dipzey i Lions kommer selv fra BX3, og er enig i at det er litt prestisje å vinne denne kampen.

Les også
Team EnVyUs er nybakte verdensmestre i Counter-Strike

– Kampene mot BX3 er vel en liten klassiker med bakgrunn i hva som skjedde med oss tidligere, sier han, og tenker nok på situasjonen der BX3 i vinter kvittet seg med League of Legends-laget han selv var en del av.

Lions vant over BX3 i sluttspillet i våres, men tapte i det ordinære seriespillet. Lions endte opp som ligavinner i både Altiboxligaen og Telenorligaen forrige sesong.

– Vi har vel hatt noen avgjørende kamper, som semifinaler i ligaen og finaler på The Convention og så videre. Det ligger vel stolthet i hvem som vinner og vi spiller jo om førsteseed begge lag, sier Dipzey.

– Hvordan tror du kampen vil utvikle seg fra et seerperspektiv?

– Kampene blir vel mye to mot to fra Bot Lane og Jungle. Det pleier ofte bli slik når vi spiller mot BX3. Det blir ikke akkurat tregt, det blir action og det pleier være ganske jevnt mellom oss, forteller Top Lane-spilleren.

Quixeth er helt enig:

– Begge lagene har en aggressiv spillestil, og mye blir bestemt ut fra situasjoner en-mot-en eller to-mot-to i disse oppgjørene, sier han.

DISSE SPILLER FOR LIONS:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Xiphious» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel (Support)

DISSE SPILLER FOR BX3:

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

– Jeg tror vi kommer til å se et actionfylt oppgjør mellom to lag som har veldig lyst på seier, ikke bare for førsteplassen, men også for rettigheten til å si «vi er bedre enn de».

– Hva må til for å sikre seier her, Quixeth?

Sånn som metaen i League of Legends ser ut for øyeblikket tror jeg mye blir avgjort i fasen der vi velger helter. Det er viktig å få en god «draft» siden begge lagene har muligheten til å svinge spillet i sin favør hvis de får riktige helter. Ellers tror jeg begge lagene har sjangsen til å ta seieren, og det kommer til å bli avgjort utfra hvilket lag som har dagen sin, mener BX3-spilleren.

Lions på sin side går for en kontrollert seier.

– Vi må bare spille som vi gjør på toppnivå og ikke bli for eplekjekke – noe som vi har en tendens til å bli, sier Dipzey.

Oppgjøret mellom BX3 og Lions ser du på GamerTV søndag 18. oktober klokken 18:00.

Siste fra forsiden