Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Norse er offisielt Norges beste lag i Counter-Strike: GO

Norse seiret mot Gatekeepers i finalen av Telenorligaen høsten 2016.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

DISSE SPILTE FOR GATEKEEPERS:

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «paint» Fjellum
Markus «maak» Karlsen
Kristoffer «Mystic» Michelsen

Helt siden august har de ulike Counter-Strike-lagene skutt seg gjennom forskjellige kart. På SpillExpo har de fire beste lagene knivet om tittelen som Norges beste lag i Counter-Strike: GO, og nå er det klart at Norse kan krone seg med tittelen. Laget spilte mot Gatekeepers (tidligere Temp.no/Epiphany Bolt) i en neglebiter av en finale, og vant til slutt på to av tre kart.

SLIK ENDTE KAMPEN:

Vis mer

Kart #1 - Dust2: 16-13 i favør Gatekeepers
Kart #2 - Train: 16-6 i favør Norse
Kart #3 - Mirage: 16-12 i favør Norse

Norse vinner Telenorligaen høsten 2016.

Norse kan dermed være godt fornøyde med sesongen, og laget får med seg hele 50 000 kroner hjem. Gatekeepers tar med seg 30 000 kroner, mens semifinaletaperne Demise og BX3 får med seg 10 000 kroner hjem fra SpillExpo.

Opptak av kampen kan du se på TV 2 Sumo.

Trenger du Sumo-konto? Registrer deg gratis »

LES OGSÅ: Dette vil de ulike deltakerne i sluttspillet bruke sin del av premiepotten på.

SLIK ENDTE TELENORLIGAENS SLUTTSPILL, HØSTEN 2016:

Vis mer

1) Norse
2) Gatekeepers
3/4) BX3 / Demise

Gatekeepers stod imot Norse på selvvalgt kart

Gatekeepers fikk æren av å velge finalens første kart, og valget landet på velkjente Dust 2. Norse så derimot komfortable ut fra start, og gikk tidlig opp i en liten ledelse. Deretter gikk rundene litt frem og tilbake mellom lagene, før Norse skrudde opp tempoet og tok et grep om kampen mot slutten av første halvdel. Som Terrorister gikk Norse til pause i ledelsen, på stillingen 9-6.

I kampens andre halvdel var det derimot Gatekeepers som tok kontroll over kampen, og spesielt Adam «paint» Fjellum levde opp til lagnavnet - han stengte dørene for Norse med hele 30 drap gjennom kampen. Til tross for at Norse fikk et lite pusterom i løpet av andre halvdel, sikret Gatekeepers seg det første kartet med stillingen 16-13.

Anders «aNdz» Kjær sier til Gamer.no at oppskriften for å vinne mot Norse på Dust 2 ikke var særlig komplisert.

– Som et mikslag, har vi ikke noe å falle tilbake på. Da må man bare spille enkelt, og det fikk vi til på Dust 2. Vi gikk sammen, og skapte situasjoner som vi klarte å løse bedre enn Norse.

Anders «aNdz» Kjær og resten av Gatekeepers etter seier på første kart.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Må spille kamp likevel etter walkover-krangel

Overkjøring på Train

Norse var i flytsonen på Train.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Andre kart var Norse-lagets valg; Train, og det ble fort tydelig for både publikum og Gatekeepers at Norse-spillerne var komfortable på kartet. Odins menn i Norse stakk tidlig av med en ledelse i kampen med tre strake rundeseire. Gatekeepers meldte seg på med to kjappe rundeseire, men klarte ikke å stå imot Norse-spillerne i resten av den første halvdelen. Norse går til pause med en ledelse, på stillingen 12-3.

Gatekeepers brukte pausen til strategisk prat, og det så ut til å fungere i åpningsrundene av kampens andre halvdel. Laget klarte å redusere til 12-6, men gjenopphentningen startet for sent, og Norse kunne sikre seieren på det andre kartet med fire kjappe runder.

Til tross for et stygt resultat, forteller Kjær i Gatekeepers at det ikke påvirket laget i noen stor grad.

– Det knekker oss ikke på noen måte. På Train har det veldig mye å si hvor bra start man har. Norse har et par bra taktikker, og kjører de bra. De har full kontroll på det de driver med. De siste fem rundene er det eneste vi tenker på at kartet ikke har noe å si, når vi først ligger under såpass mye. Da begynte vi heller å tenke på neste kart, og prøve å finne flyten, sier han til Gamer.no.

Avgjort på Mirage

Til publikums store glede måtte det tre kart til for å kåre Norges beste Counter-Strike-lag, og siste kamp skulle spilles på Mirage. Som anti-terrorister gikk Gatekeepers knallhardt ut i siste kamp, og fikk gått opp i en komfortabel ledelse på stillingen 7-2. Norse fikk kjenne på presset, og lagleder Morten «zEVES» Vollan måtte se seg nødt til å ta en alvorsprat med laget.

– Da Gatekeepers fikk en såpass ledelse på Mirage, tok jeg en alovrsprat med gutta, og sa at vi måtte skjerpe oss. Jeg ble litt forbanna og slo litt i bordet, fordi vi sitter og gjør ting vi ikke skal gjøre. Vi gjør feil som vi ikke vanligvis gjør med kommunikasjon og det taktiske spillet. Folk ble litt nervøse, man ligger under på siste banen og tenker at vi ikke kan gjøre noe feil. Det preger jo de gutta som ikke har mye erfaring, sier han til Gamer.no.

Alvorspraten så ut til å virke, og Norse skøt seg inn i finalen igjen. Lagene gikk til pause på stillingen 9-6 i favør Gatekeepers. Etter pausen fikk publikum vitne et helt annet Norse-lag enn i første halvdel. Laget tok ni av de ti første rundene, og plutselig var stillingen 15-10 i Norse sitt favør. Med ryggen mot veggen, og kun en runde unna tap i finalen, slåss Gatekeepers med nebb og klør for overtid på kart nummer tre. Det holdt derimot ikke, i det Norse klarte å skyte seg til topps i den 29. runden. Kampen ender på stillingen 16-13 i favør Norse.

Gatekeepers-spiller Anders «aNdz» Kjær forklarer tapet på Mirage med at laget mister hodet i løpet av kampen.

Norse kunne endelig slippe jubelen løs etter en jevn kamp på Mirage.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– For det første så mister vi hodet litt. Vi blir også litt irriterte fordi folk ikke hører ting. Det kommer alltid til å oppstå sånne situasjoner, hvor folk ikke får med seg alt på LAN på grunn av støy. Det funker dårlig å bli irritert, for det vil alltids skje. Vi merker også at vi er litt stressa, fordi vi fungerer best når vi vet hva vi skal forholde oss til. Vi er ikke så gode når vi hele tiden må finne opp hjulet på nytt hver runde, sier han til Gamer.no.

– Godt å få bekreftet at vi er Norges beste lag

Lagleder i Norse, Morten «zEVES» Vollan har ikke vært snau på ambisjoner for laget sitt. Tidligere har han sagt til Gamer.no at målet for sluttspillet ikke var noe annet enn å vinne. Etter seieren i finalen, forteller Vollan til Gamer.no at han har sett på Norse som Norges beste lag lenge, men at det var godt å få bekreftet det offisielt.

– Det er jo ikke en overraskelse at vi er Norges beste lag. Jeg synes vi har vært det rimelig lenge nå. Nå er det iallfall bekreftet at vi er det, så slipper folk å stille spørsmålstegn ved det.

Vollan kan også opplyse om at laget ikke har planlagt noen form for feiring av seriemesterskapet, men utelukker ikke en hyggelig kveld på TeamSpeak med lagkameratene.

– Jeg tror faktisk spillerne vil hjem, og vi skal ikke ut for å spise middag eller ta en pils sammen i kveld. Spillerne har en liten reise foran seg for å komme seg hjem, og noen har planlagt andre ting å gjøre i kveld. Det syns jeg bare vi må respektere. Vi feirer nok med en rolig kveld hjemme på TeamSpeak eller en god treningsøkt i morgen. Vi kom inn som favoritter i sluttspillet, og avslutter med å vinne. Det er stort for gutta.

VISSTE DU AT? På søndag spilles finalen i League of Legends-delen av Telenorligaen, og to bitre rivaler møtes i kampen om tronen.

Henrik «becker» Becker fikk æren av å løfte trofeet for Norse.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Siste fra forsiden