Counter-Strike: GO / Gigacon 2016

Norse seirer i debuten

Den ferske organisasjonen tok gull på Gigacon.

Morten «Zeves» Vollan på scenen etter seieren.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

I helgen ble LAN-arrangementet Gigacon arrangert for tredje gang, og som tidligere år er e-sport noe de bruker mye ressurser på. I årets Counter-Strike: Global Offensive-turnering kjempet en rekke nevneverdige lag om premiepotten på 60 000 kroner, slik som Norse (tidligere Deadweight), Epiphany Bolt, fragsports og Recess.no.

Debutanten stakk av med seieren

Her er Norse i aksjon.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

Det lå store forventninger til Norse som Morten «Zeves» Vollan er kaptein for. De signerte nylig en kontrakt med en pengesterk partner. Dette har gitt laget en sterk motivasjon, og det ga virkelig uttelling på årets Gigacon.

– Motivasjonen er selvfølgelig kjempestor. Vi kommer veldig godt overens innad i laget, og alle er veldig fornøyd med denne muligheten vi har fått i Norse, forteller Vollan til Gamer.no.

Norse gikk gjennom hele turneringer med kun å tape ett kart mot svenske fragsports i semifinalen. I hovedfinalen slo de til med en 3-0-seier over Epiphany Bolt.

– Seieren i LAN-debuten kom på Gigacon. Hvordan smakte det?

– Det smakte veldig godt. Vi gikk inn i denne turneringen med ett mål, og det var å vinne. Noe annet var uaktuelt.

– Vi er et LAN-lag

Mange kunne ha forutsett en finale mellom Norse og Epiphany Bolt. Disse lagene har spilt jevnt den siste tiden, med uavgjort i Telenorligaen og seier til Epiphany Bolt da de møttes i kvalifiseringen til den europeiske finalen i WESG.

RESULTATER

Vis mer

1. Norse (35 000 kroner)
2. Epiphany Bolt (15 000 kroner)
3. Team Plantronics (10 000 kroner
4. fragsports

– Epiphany Bolt er et lag vi alltid har spilt jevnt mot, men denne gangen viste vi at vi er et LAN-lag. Alle guttene presterte på et nivå selv jeg ikke hadde forventet helt enda.

– Var seieren forventet?

– Jeg forventet en seier da vi gikk inn i turneringen, men selve finalen startet kjempebra på begge kart for Epiphany Bolt. De ledet godt på Mirage, men vi viste styrke og kom tilbake. På Train vinner vi pistolrunden og hadde god sjanse til å spille på momentum, men taper påfølgende runde mot full-eco. Så jeg er utrolig stolt av oss som lag. Vi har vist stor styrke.

Les også
– Kan bli avgjørende for sluttspillplass

– Er dere Norges beste lag?

– Selvfølgelig, avslutter Vollan.

Norse skal delta på ByLAN som starter fredag 7. oktober. Her skal det konkurreres om 40 000 kroner i Counter-Strike: GO-potten.Siste fra forsiden