Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Norse var kun få minutter unna tap på walkover

Gruset likevel motstanderen Demise i Telenorligaens semifinale.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

DISSE SPILTE FOR DEMISE:

Tommy «TommyM» Monsen
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Slickb» Telstad
Tony «NiTo» Nilsen (på lån)
Mikael «Ultra» Andersen (på lån)

Første semifinale i Telenorligaens sluttspill for Counter-Strike viste publikum hvor store forskjeller det var på tabellener Norse og tabellfirer Demise. Til tross for at Norse var sent ute til SpillExpo, og kun få minutter unna å tape semifinalen på walkover, var det ingen tvil om at Odins menn fortjener sin plass i finalen.

Den andre semifinalen strømmes direkte på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 13:00.

Opptak av kampen kan du se på TV 2 Sumo.

SLIK ENDTE KAMPEN:

Vis mer

Kart #1 - Overpass: 16-7 i favør Norse
Kart #2 - Mirage: 16-4 i favør Norse

Trenger du Sumo-konto? Registrer deg gratis »

LES OGSÅ: Dette vil de ulike deltakerne i sluttspillet bruke sin del av premiepotten på.

Kun få minutter unna å tape på walkover

Semifinalen mellom Norse og Demise var planlagt å starte klokken 16:30, men da det nærmet seg kampstart manglet Norse to spillere. Lagets lagleder Morten «zEVES» Vollan forteller til Gamer.no at forsinkelsen var forårsaket av trøbbel med en bil hos to av spillerne, og at det kunne skjedd med hvilket som helst lag i sluttspillet.

Lagleder i Norse, Morten «zEVES» Vollan.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg har ikke helt oversikt over hva som har skjedd, ettersom jeg ikke har fått hentet min nye mobil, men som jeg har forstått det har det vært trøbbel med en bil hos Jørgen («cromen», journ. anm.) og Jon («ztk», journ. anm.) på Notodden. Det medførte seg forsinkelser i og med at de måtte bytte bil, og dermed ble avreisen deres forsinket.

– Dette kunne ha skjedd hvilket som helst lag. Utsettelser kunne skjedd for casterne, enkeltspillere eller produksjonen. Vi spiller såpass tidlig på en fredag, så om vi hadde hatt vanlige jobber hadde det jo kunne blitt vanskelig å møtt opp til tide.

Det ble etterhvert satt en tidsfrist som innebar at Norse-spillerne måtte være klare til å starte kampen klokken 17:15. Kun få minutter før tidsfristen var spillerne klare, og unngikk dermed å tape semifinalen på walkover. Vollan forteller til Gamer.no at det hadde smakt utrolig surt om de hadde tapt på walkover.

– Det hadde vært utrolig surt å tape semifinalen på walkover. Vi måtte bare ha akseptert det og tatt det som det var. Det som skjedde i Notodden kan man ikke garantere for at ikke kommer til å skje, men vi var veldige heldige som rakk det. Jeg beklager iallfall, til de som var her og måtte vente.

Les også
– Det er ekstra deilig å kunne motbevise spådommer

På scenen satt Demise og ventet på at motstanderne skulle bli klare for kamp, og de var klare for å spille en showkamp for publikum mot BX3, dersom Norse ikke skulle møte opp. Tommy «TommyM» i Demise sier til Gamer.no at utsettelsen ikke hadde noe å si for utfallet av kampen, og at de er glade for at kampen ble spilt på vanlig måte.

– Jeg vil ikke si vi ble påvirket av utsettelsen, og vi kan ikke bruke det som en unnskyldning.

– Det er dårlig planlagt av Norse, men vi ville ikke vinne på walkover. Norse er laget som satser mest i Norge, og vi ville gi de en sjanse til å bevise seg. Det er likevel svakt av Norse at de kommer så sent, når de lever av Counter-Strike og skal vise profesjonalitet. Det er kjedelig for alle rundt, både de som ser på og for oss som skal spille.

Overkjøring på første kart

Norse-spiller Jørgen «cromen» Robertsen storspilte på begge kartene.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Norse valgte det første kartet i semifinalen, og valget havnet på Overpass. Norse virket veldig komfortable på egenvalgt kart, og utklasserte Demise allerede fra startskuddet. Som Terrorister gikk Norse til pause med en komfortabel ledelse på hele elleve poeng, på stillingen 13-2.

I kampens andre halvdel stakk demise av med fem kjappe runder på Terrorist-siden, og i en liten periode så det ut til at det kunne bli en jevn kamp. Odins menn i Norse slo derimot tilbake med tre strake rundeseire, som var nok til seier på det første kartet. Norse-spillerne Jon Erik «ztk» Øygarden, Henrik «becker» Becker og Jørgen «cromen» Robertsen toppet kampens drapsstatistikk med henholdsvis 21, 21 og 20 drap hver.

Uslåelige Norse – også på motstanderens kart

Norse kjørte over Demise på to av to kart.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Demise valgte det andre kartet i semifinalen, Mirage. Som Anti-Terrorister klarte Demise likevel ikke å finne flyten på sitt kart, og Norse gikk tidlig opp i en ledelse. Til tross for tidvis godt spill av Demise, klarer laget aldri å skyte seg inn i kampen, og den første halvdelen domineres av Norse. Lagene går til pause på stillingen 12-3, i favør Norse.

Norse fortsatte sitt storspill i kampens andre halvdel, og avgjorde kampen i løpet av kun fem runder. Spillerne i Norse kan dermed glede seg til å spille finale på lørdag, 12. november. Her har de mulighet til å stikke av med hele 50 000 kroner.

Lagleder i Norse, Morten «zEVES» Vollan sier til Gamer.no at kampen ble såpass enveiskjørt fordi Norse både har bedre samspill og individuelle spillere.

– Demise er jo en spillermiks, og jeg tror ikke de har trent så mye opp mot sluttspillet. «Ultra» spiller i Fragsports, og har sikkert trent med sitt lag. Jeg vet ikke hvor mange timer Demise har fått lagt ned med de fem spillerne. Vi i Norse har spilte lenge sammen nå, og har nok en bedre lagsammensetning. I tillegg har vi nok bedre individuelle spillere.

– Den andre semifinalen kan vippe i begge lagenes favør

Tidligere har Vollan uttalt seg til Gamer.no om at han håper hans lag møter Gatekeepers (tidligere Temp.no) i sluttspillets finale. Vollan forteller til Gamer.no at han ikke klarer å avgjøre hvem som ser sterkest ut før morgendagens semifinale.

– Jeg har tenkt lenge over hvem som vinner den andre semifinalen. BX3 har en veldig sterk lagoppstilling, med «zyppe» sin lagledelse og «m1kkis» sitt sterke AWP-spill. Gatekeepers derimot, har litt mer rutine og kanskje litt bedre lagledelse i Anders («aNdz», journ. anm.). Det er gode individuelle spillere på begge sider, og det blir nok en veldig jevn best-av-tre. Kampen kan vippe i begge lagenes favør, så jeg tør ikke gjette på hvem som vinner.

– Tidligere har det vært vi og Gatekeepers som har kjempet i toppen, men nå har jo BX3 også meldt seg på. Lagendringene i BX3 endrer en del på ting, fordi de har fått inn sterke spillere. Jeg har ingen favorittmotstander, og har ingen håp om hvem som vinner, rett og slett fordi jeg ikke klarer å se hvem som kommer til å ta kampen i morgen.

Demise er fornøyde med sesongen

Tommy «TommyM» Monsen i Demise.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Demise vant vårutgaven av Telenorligaen, men med en annen lagoppstilling enn hva de har hatt denne sesongen. Tommy «TommyM» Monsen sier til Gamer.no at han er fornøyd med lagets resultater denne sesongen. Han forteller også at han vil fortsette i Demise, og bygge opp et lag rundt tre nøkkelspillere.

– Vi må være fornøyde med sesongen her. I dag stiller vi som en miks av spillere, men til vanlig har vi vært fem spillere som spiller for moro skyld. Vi har vist at vi kan når vi vil gjennom sesongen. Veien opp er ikke så altfor lang, selv om vi gikk på et stygt tap i dag.

– Vi ble enige om å bruke «NiTo» og «ultra» ut sesongen, for å så ta en evaluering senere. Manageren vår har vært veldig tydelig på at han vil at jeg skal bygge et lag, og det er innstillingen min nå også. Jeg må hjem og tenke meg om, og finne fire spillere jeg vil ha med meg videre. En ting er iallfall sikkert, og det er at «kriz» og «slickb» kommer til å bli med videre om jeg gjør det.

– Hvem vinner Telenorligaen høsten 2016?

– Jeg tror det blir Norse. De har vært litt svake over nett, men i dag viser de at de er tilbake. De burde vinne, og jeg tror de kommer til å gjøre det, sier Monsen til Gamer.no.

Sluttspillets finale strømmes direkte på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 16:00.

Siste fra forsiden