Dreamhack Winter - Rainbow Six Siege

Norsk CS:GO-lag havnet plutselig i profesjonell Rainbow Six Siege-turnering

Minigolfgutta meldte seg på Dreamhack for moro skyld.

Emil «LimeFFS» Berglund og Minigolfgutta skal yppe seg mot eliten i Siege.
Ubisoft/Markus Korsnes Lamo/Privat

Dreamhack Winter går av stabelen i Jönköping til helgen, men en rekke e-sportarrangementer på programmet. Blant annet skal flere Rainbow Six Siege-lag konkurrere om over 400 000 kroner i premiepenger og muligheten til å kvalifisere seg for neste års storstilte Six Invitational-turnering, og på deltakerlisten finner vi ganske uventet et lag fra Norge.

Tross liten erfaring fra Rainbow Six Siege er Minigolfgutta klare for sin første profesjonelle turnering.
Ubisoft

Minigolfgutta fra Nordmøre Folkehøyskole spiller til daglig Counter-Strike: Global Offensive i Telenorligaens fjerde divisjon. Laget reiser til Dreamhack med skolen for å delta i CS:GO-turnering, og for moro skyld meldte de seg også på kvalifiseringen til Rainbow Six Siege – til tross for at samtlige spillere har svært lite erfaring med spillet.

Det hele begynte som en spøk, men på et blunk skulle turen bli fullstendig annerledes enn forventet.

Meldte seg på bare for moro skyld

DISSE SPILLER FOR MINIGOLFGUTTA

Vis mer

Emil «LimeFFS» Berglund
Rolf «a30-10-2018a» Eriksen
Simen «tonaexd» Ruud
Kenneth «Konnoth» Jensen
Ruben Jensen «Ikuratheweeaboo» Gjelstenvik

Til Gamer.no sier Berglund at de meldte seg på egentlig for moro skyld.

– Vi skulle jo på DreamHack gjennom skolen uansett. Da meldte vi oss på kvalifiseringen til Siege-turneringen. Vi ble flyttet opp til den profesjonelle turneringen siden det ikke var nok lag som meldte seg på.

Berglund sier at de ikke aner hvorfor akkurat de ble plukket til å delta i den proffe turneringen.

– De plukker ett BYOC-lag («Bring Your Own Computer») i hver gruppe. Vi var heldige som fikk være en av de.

Emil «LimeFFS» Berglund.
Markus Korsnes Lamo/Privat

Berglund forteller at det egentlig er kun én av spillerne på laget som har god erfaring med spillet.

– Vi har vel spilt cirka tre timer sammen som lag, og de fleste av oss har ikke mer timer enn det i spillet heller. Vår kaptein «a30-10-2018a» er nok den mest erfarne med over 500 timer i spillet.

– Hva forventer dere av turneringen?

Les også
Anmeldelse: Rainbow Six Siege

– Vi har fått så mange fans nå at man forventer nesten at vi skal komme langt i turneringen. Vi skal prøve vårt beste, vi kan kanskje få et par runder hvis vi er heldige. Hvis vi klarer å føre over treffsikkerheten fra Counter-Strike, så vil nok det hjelpe oss. Men utenom det så har vi ikke så store forventninger. Vi har allerede vunnet siden vi har fått så god dekning og oppmerksomhet de siste døgnene.

Håper ikke norske lag ser på dette som negativt

Selv om de har kommet et stykke lenger enn noen andre norske Siege-lag, så sier Berglund at det er tvilsomt at de kommer til å bygge videre på suksessen.

– Vi vurderer å beholde navnet hvis vi danner et nytt lag i Counter-Strike, men ikke i Siege. Vi spiller til vanlig i 4. divisjon av Telenorligaen.

Laget er det første norske Siege-laget som deltar i en internasjonal turnering, noe som er litt oppsiktsvekkende da de egentlig ikke spiller spillet.

– Vi vet ikke om det er noen flere norske som har vært involvert i denne prosessen. Vi er det første norske Siege-laget som spiller i en internasjonal turnering, sier Berglund før han legger til.

– Norge må bli bedre til å ta mulighetene. Men jeg håper at de norske lagene ikke tar det negativt at vi fikk muligheten til å delta her, og heller snur det rundt og tenker at det er store muligheter for å delta i en slik turnering bare man satser. DreamHack er ikke mange timene unna, så hvis man har tid så er det ikke vanskelig å gå for dette, avslutter Berglund.

Fikk direkte invitasjon

I en post på Reddit forklarer Emil «LimeFFS» Berglund at lagets kaptein fikk en telefon fra Dreamhack-arrangørene. Det var nemlig ikke nok lag som hadde meldt seg på den åpne kvalifiseringen, og Minigolfgutta hadde derfor fått direkte invitasjon til hovedturneringen.

Slik ser sendeplanen ut på Dreamhack. Minigolfguttas kamper er foreløpig ikke satt opp, men vi får muligens se dem på lørdag.
Dreamhack

– Så nå er vi fem gutter som knapt har spilt Rainbow Six Siege, som venter på å se om vi skal spille mot G2, Liquid eller noen av de ti andre profesjonelle lagene i turneringen, skrev Berglund.

DreamHack har siden offentliggjort gruppene, og Minigolfgutta møter Spacestation Gaming, ex-Millenium og PACT. Det hele braker løs klokken 13:00 på fredag 30. november, men Minigolfgutta er foreløpig ikke satt opp på noen av kampene som blir sendt på Twitch. På dag to blir det en ny sjanse til å få med seg gutta, da gruppespillet skal avgjøres.

Får støtte fra fansen

Mens Minigolfguttas sjanser i turneringen må sies å være dårlige, har Rainbow Six Siege-fans mottatt laget med åpne armer. På spillets offisielle Reddit-kanal har folk troppet opp i hopetall for å ønske nordmennene lykke til, og flere har bedt DreamHack om å sende Minigolfguttas kamper direkte.

Arrangørene har også fått øynene opp for det norske laget, og via sin offisielle Twitter-konto ønsket de Minigolfgutta hell og lykke i turneringen. Hvorvidt det betyr at vi får se noen av kampene deres er imidlertid uklart.

Med den uventede oppmerksomheten og så mye støtte i ryggen blir det en merkelig helg for «LimeFFS» og kompani. Planen er fortsatt å fokusere mest på Counter-Strike-turneringen, men i et intervju med Siege.gg innrømmer spilleren at det har blitt veldig vanskelig å holde seg til.

Ubisoft dropper planlagte Rainbow Six Siege-endringer etter krass kritikk.
Ønsket å legge til rette for Kina-lansering, men fikk nei fra spillerne »

Siste fra forsiden