Ubisoft dropper planlagte Rainbow Six Siege-endringer etter krass kritikk

Ønsket å legge til rette for Kina-lansering, men fikk nei fra spillerne.

Ubisoft

I begynnelsen av november kunngjorde Ubisoft flere planlagte visuelle endringer til Rainbow Six Siege, i forbindelse med spillets lansering i Kina. For å rette seg etter asiatenes strenge krav rundt innhold ønsket utvikleren å sensurere ting som kunne oppfattes som støtende, noe spillets eksisterende fans overhodet ikke satt pris på.

Blod på veggene ble for sterk kost for en Kina-lansering.
Ubisoft

Blant annet måtte bilder av hodeskaller, blodsprut og lettkledde damer fjernes. I tillegg skulle spilleautomater forsvinne, mens symboler for drap utført i spillet ville endres.

Har ombestemt seg

Tross de tilsynelatende harmløse justeringene følte fansen det var urettferdig at produktet de hadde betalt penger for skulle endres på grunn av utdaterte regler i et annet land. Ubisoft mente på sin side at det å forene den internasjonale og den asiatiske versjonen ville unngå en dobling av utviklingsarbeidet.

Etter voldsom kritikk og en haug med negative brukeranmeldelser har utvikleren likevel snudd. I et åpent brev til fansen heter det at samtlige endringer vil reverseres, som følge av samtaler med spillersamfunnet.

Heller ikke hodeskaller er lov, men nå kommer de opprinnelige kunstverkene tilbake.
Ubisoft

– Vi har fulgt samtalen med våre spillere tett de siste ukene, og har i tillegg holdt jevnlige diskusjoner med vår interne Ubisoft-team, og vi ønsker å sørge for at opplevelsen for alle vår spillere, spesielt de som har vært med oss fra begynnelsen, er så tro til den opprinnelige kunstneriske visjonen som mulig, skriver utviklerteamet.

Overgangen til Rainbow Six Sieges opprinnelige utseende vil starte samtidig med lanseringen av spillets neste oppdatering. Ubisoft påpeker at alt arbeidet ikke nødvendigvis vil utføres på én gang, fordi det har blitt for kort varsel for teamet. I tillegg hintet utvikleren om at endringene kan føre til forsinkelser for spillets neste innholdsoppdatering.

Hva som skjer med Rainbow Six Siege i Kina er uvisst.

Det er ikke første gang det stormer rundt Rainbow Six Siege.
I sommer innførte Ubisoft automatiske utestengelser for grov språkbruk »

Siste fra forsiden