League of Legends / Ragnarök

Norsk dominans i kampen om å bli Nordens beste League of Legends-lag

Tre av fire lag i semifinalene av Riot-turneringen Ragnarök er fra Telenorligaen.

Celestial Gaming avbildet under AgderLAN tidligere i vinter.
Benedichte Breistøl

Tradisjon tro vil tusenvis av spillentusiaster tilbringe påskeferien foran PC-skjermen i Vikingskipet i Hamar.

I år kan LAN-et smykke seg med semifinaler og finaler i en nordisk League of Legends-turnering i regi av Riot. Av alle deltakende lag står det nå fire igjen, hvorav tre er norske kjent fra Telenorligaen. Semifinalene går av stabelen 23. mars, og vinneren krones i finalen torsdag, 24. mars.

Springbrett til den europeiske ligaen

NDURANCE GAMING BESTÅR AV:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (Adc)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

CELESTIAL GAMING BESTÅR AV:

Thomas «Meisyellow» Huang (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

RIDDLE BESTÅR AV:

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

Etter flere overbevisende seire står Celestial Gaming, Riddle Elektroniske Sportsklubb og nDurance Gaming igjen som det norske håpet om seier på hjemmebane. De to førstnevnte lagene møtes i en helnorsk semifinale. Den andre semifinalen er et oppgjør mellom nDurance og danske Tricked Esports, et lag som Henrik Årdahl i nDurance omtaler som et av de aller sterkeste lagene i turneringen.

Turneringen ble satt i gang 5. mars, og selve sluttspillet finner sted på The Gathering. Bare ved å være kvalifisert til semifinalene i Ragnarök har lagene sikret seg en premie på over 11 000 norske kroner som minimum. Vinnerlaget sikrer seg en plass i EU Challenger Series Summer Qualifier, som gir dem mulighet til å kjempe om en plass i Europas andredivisjon, EU Challenger Series. Der kan de spille side om side med andre lag om en mulighet til å kvalifisere seg til den europeiske toppserien, EU LCS.

Mer informasjon om turneringen samt hele turneringstreet kan du finne på Riots offisielle hjemmesider.

Henrik Årdahl i nDurance Gaming håper på en helnorsk finale i Vikingskipet.
Telenor

– Vi skal gjøre vårt beste for å få en helnorsk finale på The Gathering

Henrik Årdahl i nDurance Gaming har tro på en helnorsk finale på hjemmebane i Vikingskipet.

– Vi møter Tricked Esports i semifinalen, som vi ser på som kanskje det sterkeste laget vi kan møte i turneringen. Det blir en kamp hvor vi må bevise hva vi er gode for, men dersom vi spiller opp mot vårt beste kan vi slå hvem som helst. Seier i Ragnarök er helt klart målet vårt, og noe vi skal klare. Vi skal gjøre vårt beste for å få en helnorsk finale på The Gathering, sier han til Gamer.no.

Om de to andre norske semifinalistene, forteller Årdahl at han syns Riddles nye lag virker sterke og at Celestial Gaming har vist gode trakter både i turneringen og i Telenorligaen.

– Vi ser frem til å møte en av dem i en mulig finale.

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming har stor respekt for de andre semifinalistene.
Benedichte Breistøl
Les også
Slik vurderer vi Counter-Strike-lagene i førstedivisjon

Har stor respekt for resten av semifinalistene

Celestial Gamings Mid Lane-spiller, Sebastian «Boffen» Gsell, er fornøyd med lagets innsats så langt, og ser for seg et jevnt sluttspill uten en klar favoritt.

– Stemningen i laget er veldig god, og vi synes det er kult å være ett av de fire beste lagene i en turnering arrangert av Riot Games. Like kult er det at vi får muligheten til å spille på scenen på The Gathering. Det kommer til å bli veldig tøft i sluttspillet, og alle de gjenværende lagene er veldig solide. Fra hva jeg har sett av prestasjoner så langt ser nDurance veldig sterke ut, men jeg tror det er vanskelig å kåre en klar favoritt av alle lagene, sier han til Gamer.no.

Oppgjøret i semifinalen er et oppgjør som er kjent for de som følger Telenorligaen. Gsell ser frem til å kunne få en revansj mot spillerne i Riddle, etter å måtte se seg slått forrige gang de møttes.

– Det blir kult å få en revansj. Vi var litt uheldige sist gang vi møtte de, da de spilte for Oslo Lions.

Adrian «Dipzey» er Kjellesvik i Riddle vil ikke gi Celestial Gaming en mulighet for revansje. Her avbildet som Oslo Lions-spiller under finalen i Telenorligaen i fjor høst.
Julie Svarem Hansson/Gamer.no

Riddle forventet en plass i semifinalen

Jungle-spiller i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik forteller at laget hadde forventet en plass i semifinalen, og at de er klare for å slå Celestial Gaming for et avansement til finalen.

– Vi er veldig spente før sluttspillet, men vi forventet en plass i semifinalen da vi så hvilke lag vi skulle spille mot. Det er en stund siden vi har spilt mot Celestial Gaming med fullt lag så det blir en spennende kamp, men den vinner vi. De får ikke muligheten til å revansjere tapet de hadde da vi spilte under Oslo Lions.

Som motstander i en eventuell finale spår Kjellesvik at nDurance Gaming trekker det lengste strået i den andre semifinalen. Om nivået hos resten av de nordiske lagene, forteller han at motstanderne bør innse at nordmenn for alvor er på vei til å ta over den nordiske League of Legends-scenen.

– Nordmenn er ikke bare gode på ski. Alt vi mangler for å være like dominante her som vi er i skisporten er en spiller som kan ta plassen som Petter Northug. Det må nesten bli Boffen, sier han spøkefullt til Gamer.no.

Oppgjørene kan du se på Riot Games offisielle strømmekanal fra onsdag 23. mars. Finalen spilles torsdag 24. mars.

Siste fra forsiden