League of Legends

Norsk League of Legends-stortalent prøver lykken i Nord-Amerika

Support-spiller Tore «Norskeren» Hoel (16) blir en del av det nest øverste nivået i den amerikanske scenen.

Support-spiller Tore «Norskeren» Hoel følger drømmen og flytter over dammen for å spille i amerikanske Challenger Series.
Dream Team/Riot/Gamer.no

DETTE ER DREAM TEAM:

Vis mer

Dream Team ble annonsert som et lag i januar 2016 og tok over plassen til Astral Authority i nord-amerikansk Challenger Series samme vår.

Lagets hovedtrener er Ram «Brokenshard» Djemal, som tidligere har spilt for blant annet Copenhagen Wolves og vært trener i Team Dignitas. Som nestkommanderende har Brokenshard med seg Nick «Inero» Smith, som tidligere har trent tyske mousesports.

Den norske Support-spilleren Tore «Norskeren» Hoel er annonsert som en del av startoppstillingen til den amerikanske organisasjonen Dream Team. For øyeblikket topper laget Challenger Series i Nord-Amerika, en plass de deler med to andre lag. Allerede på torsdag skal Hoel i ilden, når laget møter Cloud9 Challenger i en best-av-to-serie.

Fullstendig tabell og oversikt over kampene finner du på Riots offisielle turneringssider.

Fra europeisk skuffelse til den amerikanske drømmen

Etter finalen i Telenorligaen kunne Gamer.no opplyse om at Hoel hadde meldt overgang til den tyske organisasjonen mousesports i forbindelse med kvalifiseringen til den europeiske Challenger Series. Hoel spilte med laget på prøvetid, men da laget røk ut i det innledende gruppespillet ble prøveperioden avsluttet.

Hoel sier til Gamer.no at han slet med motivasjonen etter det skuffende resultatet.

– Da jeg ble spurt om å prøvespille for mousesports i Challenger Series Qualifiers ble jeg fort motivert og veldig glad for å få sjansen. Dessverre gikk det ikke som forventet, og motivasjonen sank, ettersom jeg var ganske sikker på at vi skulle klare å kvalifisere oss. På dette tidspunktet hadde de andre lagene i Challenger Series signert spillerne sine, så jeg visste det kom til å bli vanskelig å finne et nytt lag å spille for.

Her er Tore «Norskeren» Hoel av bildet som Lions-spiller under finalen av Telenorligaen høsten 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Å flytte over dammen for å bli e-sportsutøver er en drøm for mange, men å faktisk gjøre det, allerede i en alder av 16, er det ikke mange som kan skryte på seg. Hoel blir derimot ikke eneste nordmann i Nord-Amerikansk Challenger Series, da også Jungle-spiller Tri «k0u» Tin Lam kommer til å være en del av serien. Han er annonsert som en del av Nova.

Til Gamer.no kan Hoel fortelle at han er positiv til en overgang fra en norsk hverdag til en mer kompetitiv tilværelse i USA.

– Det er et helt nytt liv for meg her i California, og det er veldig rart å venne seg til at det er 30 grader varmere her enn hvor jeg kommer ifra. Maten er annerledes og skikkene forskjellige. Etter å ha knust all konkurranse hjemme i Norge i godt over ett år nå, føles det godt å få prøve seg på litt vanskeligere kamper og få muligheten til å vise hva jeg er god for.

Ambisjoner om LCS-spill

Ligaspillet i Challenger Series går over fem runder, hvor lagene spiller en best-av-to-serie mot hverandre. De fire beste lagene kvalifiserer seg til sluttspillet, hvor de kjemper om en plass i det øverste nivået, LCS. Blant årets deltakere finner vi blant annet tre «B-lag» fra LCS, hvor spesielt to lag på forhånd er store favoritter til å nå sluttspillet. Disse lagene er Cloud9 Challenger og Team Liquid Academy. Det er også disse lagene Hoel ser på som de sterkeste motstanderne, men han har likevel forhåpninger om å nå sluttspillet med Dream Team.

DISSE SPILLER FOR DREAM TEAM:

Vis mer

Andy «Chorong» Hoang (Top)
Matthew «Akaadian» Higginbotham (Jungle)
Isaac «Pekin Woof» Marconis (Mid)
Li Yu «Massacre» Sun (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel (Support)

Les også
– Kampen mot Ulvespill blir barnemat

– Jeg har ikke fått spilt så lenge med laget, så jeg er litt usikker på hvordan det kommer til å gå. Jeg har likevel en god følelse på at vi i det minste kommer oss til sluttspillet. Trener vi mye og bra kan vi klare kvalifisering til LCS også. Vi møter to sterke motstandere i Cloud9 Challenger og Team Liquid Academy før vi når sluttspillet, men jeg har troen på at vi når det til slutt.

Skulle laget derimot ikke nå opp til Hoels forhåpninger, kommer ikke det til å stoppe Support-spilleren. Han har nemlig ambisjoner om å spille i LCS, uavhengig av hvordan Challenger Series ender for Dream Teams del.

– Jeg håper jo på å rykke opp med Dream Team til LCS. Hvis det ikke skjer, har jeg likevel troen på at jeg kommer til å spille i LCS en dag etter at jeg fyller 17. Jo mer jeg spiller, jo mer erfaring får jeg. Det hjelper litt på «CV-en» når lag ser etter nye spillere.

LES OGSÅ: Han er eneste norske spiller i den europeiske toppserien

Store fotspor å fylle

Tidligere har Dream Teams Support-posisjon vært fylt av nåværende Support-spiller i det amerikanske topplaget Team Solo Mid, Vincent «Biofrost» Wang. Stafettpinnen gikk deretter videre til amerikaneren John «Papa Chau» Le, men tidligere i juni ble han utestengt fra den kompetitive scenen på grunn av «ELO-boosting», som vil si å ta betalt for å vinne på andre spilleres brukere. Kort tid etter ble Hoel tilkalt for å fylle tomrommet i Support-posisjonen.

Du kan følge Nord-Amerikansk Challenger Series direkte på Riots egne strømmekanaler natt til torsdag i tre uker fremover. Opptak av kampene vil også gjøres tilgjengelig på Riots offisielle YouTube-kanal.

Siste fra forsiden