League of Legends

Norsk trener sparket for seksuelt ladde kommentarer om ei sju år gammel jente

Var ansatt som trener i internasjonalt anerkjent e-sportklubb.

Illustrasjonsbilde.
Riot Games

Torsdag ble det kjent at en norsk trener som jobbet i en internasjonal e-sportklubb i League of Legends ble avskediget med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for sparkingen ble ikke direkte avslørt av klubben, men Gamer.no har sporet opp informasjon og bilder rundt det som faktisk er årsaken.

DDoS-angrep

Vis mer

Distributed Denial of Service, også kalt distribuert tjenestenektangrep, er å angripe en tjeneste, server eller enkeltperson med store mengder trafikk, slik at det blir umulig for den man angriper å kommunisere ut, eller fører til en server-kræsj.

For et par år siden skrev treneren seksuelt ladde kommentarer om ei sju år gammel jente, i samtale med hennes storesøster. Temaet dukket opp på Twitter i en samtale som omhandlet trenerens tidligere dårlige oppførsel, samt hans påståtte DDoS-angrep mot motstanderne sine. Storesøsteren svarte på Twitter-diskusjonen, og delte bilder av nevnte episode.

Som et resultat av det hele ble dermed nordmannen sparket av klubben. Treneren har selv gått ut på Twitter og delt sine tanker rundt det hele, og har lagt seg flat.

– På den tiden var jeg 16-17 år og sammen med en forferdelig gruppe mennesker, og jeg sa forferdelige ting som jeg den dag i dag ikke kan tro. I 2018 hadde jeg blitt litt eldre, og forstod hvor sinnsykt alt jeg hadde gjort i fortiden var, og bestemte meg for å legge det bak meg. Jeg distansierte meg fra de folkene som hadde dårlig innflytelse på meg, står det i meldingen.

– Jeg beklager til de jeg sendte meldingene til. Jeg ser tilbake på det jeg har gjort med skam og vantro.

Nordmannen ønsket ikke å kommentere saken utover det han tidligere har uttalt på Twitter.

Redaksjonen i Gamer.no ønsker ikke å gå ut med identitet på treneren eller klubben på grunn av alderen til spilleren på tidspunktet dette skjedde. På grunn av dette stenges derfor kommentarfeltet.

Siste fra forsiden