Intervju

League of Legends

– Norske e-sportlag mangler gode ledere og struktur

Flere av lagene som har kvalifisert seg til vår høstliga sliter med å holde sammen til seriestart.

Jørgen «Hatriixx» Elgåen i Feedora Tip Forening er fornøyd med tredjeplassen, men de sliter med å stille lag til seriespillet begynner til høsten.
Privat/Riot Games

Resultatene i Logitech G League of Legends Challenge:

Vis mer

1. plass: A for Aria
2. plass: BX3
3. plass: Fedora Tip Forening
4. plass: Celestial Gaming

Logitech G League of Legends Challenge fungerte som oppvarming til en større Logitech G-liga til høsten hvor det er 15 000 kroner i premiepotten.

BX3, Feedora Tip Forening og Celestial Gaming utgjør lagene fra andre til fjerdeplass i Logitech G League of Legends Challenge. Sammen med A for Aria er dette de første fire lagene som er klare for toppdivisjonen i høstens League of Legends-liga her på Gamer.no.

BX3 ble regnet som en av forhåndsfavorittene, men selv hadde de ikke høye forventninger. Spillerne hadde ikke spilt mye sammen på forhånd og visste at de måtte spille med minimum en substitutt i turneringen. Lagets support og leder, Fredrik «n3imad» Rødli, er derfor fornøyd med en andreplass.

– Vi forventet ikke å vinne. Vi har ikke spilt mye før turneringa og har ikke hatt noen spillere i «top lane». Det har vist seg å være nesten umulig å finne en «top» i Norge, men vi fortsetter nok som lag fremover. Vi må bare finne en fast top, forteller han til oss.

– E-sport er mindre i Norge enn det burde vært

Til tross for et tilsynelatende knusende tap i finalen, gleder Rødli seg til å spille i ligaen til høsten. Med en ny spiller, bør det også være lettere for dem å hevde seg i toppen der. Rødli virker også positiv til utviklingen League of Legends nå tar som en e-sport i Norge.

– Jeg liker ligaen. Den viser at det finnes noen som bryr seg om at e-sport og League of Legends skal bli større i Norge. Jeg synes e-sport er mye mindre her i landet enn det burde være. Endelig er det noen som driver og jobber med det.

Mens BX3 sliter med å finne en «top-laner», sliter Feedora Tip Forening med å stille til høstens liga i det hele tatt. Feedora Tip Forening kom fra nedre pulje i turneringen og spilte seg opp.

Deres «mid-laner», Jørgen «Hatriixx» Elgåen, er fornøyd med tredjeplassen. Samtidig innrømmer han at Feedora Tip Forening ikke var klar over at de faktisk spilte om å delta i en liga til høsten. Det fant de først ut av etter å ha spilt seg inn i kvartfinalen.

– Mest sannsynlig kommer vi ikke til å spille som lag i ligaen. Zhergoth er jo engelsk og han spiller allerede for et lag i Nederland så han kan ikke spille med oss uansett. Det må i så fall være supporten vår, Quixeth (August Skarsfjord Nyheim, red. anm.), som ønsker å ta laget videre.

Laget risikrer å bli oppløst

Hvis Feedora Tip Forening ikke finner motivasjon og spillere til å holde laget gående, føyer de seg inn i rekken av norske lag som settes sammen til en turnering, for deretter å oppløses etterpå. Dette er en lei trend som lenge har gjort det vanskelig for norsk e-sport å vokse.

Hatriixx har selv vært innom flere norske lag, blant annet både BX3 og VIKN. I etterkant sitter han igjen med et dårlig inntrykk av norske lag generelt. Han synes de mangler gode ledere og struktur.

Les også
To nordmenn inn i trenerstallen til Fnatic: – Det er vel på tide

– Jeg har slitt på de lagene jeg har vært med. Ofte tar de bare med alle som er høyt rangert i SoloQ og regner med at de vinner. Så blir de kjempesure hvis noen gjør det dårlig. Stemninga blir dårlig og det finnes for få gode ledere, mener han.

– Det er mange sterke lag i Norge

Thomas «CG MeisYellow» Huang og Celestial Gaming kommer til å delta i høstens seriespill, men også de har støtt på sin andel med utfordringer i tiden før og etter det som ble en fjerdeplass i turneringen. Celestial Gaming er et av de få lagene i Norge som trener mye sammen, derfor var skuffelsen stor da de tapte for lag som ikke følger samme treningsregime.

Huang synes likevel det er spennende å se at det finnes så mange gode spillere i Norge.

– Jeg husker nok best at vi tapte mot Gosh Gaming. Det var litt flaut, men det skjedde og vi lærte av det.

– I denne turneringa har jeg personlig opplevd at det er mange sterke lag i Norge. Jeg tror også alle de fire lagene på toppen kunne ha vunnet hvis omstendighetene lå til rette for dem. Hadde turneringen vært spilt på et annet tidspunkt for eksempel, så kunne det fort vært endringer der.

I likhet med de andre lagene, må også Celestial Gaming lete etter en ny spiller til laget før Logitech G-ligaen for alvor starter. Kort tid etter at fjerdeplassen var klar, annonserte de nemlig at det blir en endring i lagoppstillingen. Nå må de finne en ny spiller til «mid-lane». Laget har allerede startet med prøvespilling for denne posisjonen, og Hatriixx fra Feedora Tip Forening er en av spillerne som testes.

Uavhengig av hvem Celestial Gaming velger til å fylle «mid-lane», håper MeisYellow fra Celestial Gaming at ligaen vil kunne snu den leie trenden i norsk e-sport. Kanskje den vil gi flere norske lag en grunn til å holde sammen? Huang tror jevnlige oppgjør mellom flere lag kan heve nivået til alle norske lag som deltar.

– Ligaen blir en større konkurranse og det varer over lengre tid. De beste lagene kan oppnå varierte resultater og det tror jeg kan bli spennende å følge med på. Jeg tror ligaen kan gi norske lag en grunn til å holde sammen og det kan øke profesjonaliteten.

– Jeg håper også lagene kan presse hverandre til å bli bedre.

Norsk e-sportstjerne utestengt etter dårlig oppførsel:
Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm mister muligheten til å kvalifisere seg til LCS »

Her kan du se opptak av finaleoppgjøret mellom A for Aria og BX3 (starter én time ut i opptaket):


Watch live video from deac_no on TwitchTV

Siste fra forsiden