Norske lag kvalifisert til Nordic Masters

Store deler av den norske Counter-Strike-eliten var i aksjon i helgen i turneringskonseptet "Nordic Masters". Fire plasser i sluttspillet var målet for de seksten inviterte klanene.

Fredag kveld ble den norske kvalifiseringsrunden til Nordic Masters, et samarbeidsprosjekt mellom XplayN og Fragbite, gjennomført. Seksten inviterte lag kjempet seg igjennom et gruppespill hvor åtte av lagene ble eliminert. Etter kveldens kvalifiseringssluttspill endte det opp med at de fire klanene HiDE, team truCido, DBD og excellence representerer Norge i den kommende nordiske finaleomgangen.

Nordic Masters er et turneringskonsept hvor det kjøres individuelle kvalifiseringsrunder i de fire største nordiske landene. Seksten inviterte lag kjemper om fire plasser til finaleomgangen. Til slutt avgjøres det hele i en egen turnering. Fragbite sto som hovedarrangør av den norske kvalifiseringsomgangen og gjennomføringen gikk tilnærmet perfekt. Kampene ble avviklet etter skjema og fegis.nu stilte opp med HLTV, slik at alle interesserte nordmenn kunne følge med fra egen stue.

- Det gikk over all forventning for vår del, forteller Jan Flemming Raae som spiller for DBD under nicket "soppy". DBD har deltatt i to turneringer hos Fragbite tidligere, men uten å kvalifisere seg til noe sluttspill. I disse turneringene har det imidlertid vært en sterk overvekt av svenske lag, der både lagoppstilling og meritter har vært ukjent for de fleste. Sammen med de tre andre norske klanene skal de nå forsvare Norges ære mot våre venner i øst og sør.

- Denne turneringsformen appellerer i langt større grad enn strukturen på de tidligere turneringene, ettersom det gjør det mulig for flere lag å delta, sier Raae. I tidligere turneringer har man kun hatt enkelte norske lag invitert, men Fragbite har nå begynt å rette søkelyset mot Norge. Selv om miljøet i generell grad er mye mindre her enn i nabolandet Sverige, er det tydligvis et marked for tiltak av denne typen.

Den endelige turneringen avvikles 20. mars og kan følges via Fragbite og XplayN.

Siste fra forsiden