Intervju

Telialigaen - Counter-Strike

– Norske lag skjønner ikke spillet

Apeks tok sitt femte strake seriemesterskap i Telialigaen lørdag. De håper å kunne få bedre nasjonal motstand fremover.

Apeks sikret seg nok et seriemesterskap.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Lørdag ble det klart at Apeks sikret seg sin femte seriemesterskapstittel på rad, da de slot Bifrost i finalen av Telialigaen. Det var et lettet Apeks-lag som stilte til intervju like etter seieren, og vi fikk snakket med hele gjengen.

– Det kjennes selvfølgelig godt. Vi har jo alltid et mål om at vi skal vinne Telialigaen og fortsette å bevise at vi er det beste laget i Norge, så det er fint det. Det er vel kanskje mer en lettelse enn glede. VI har jo på en måte alt å tape, så det er godt at vi ikke snubler og gjør den jobben som må gjøres, forteller Apeks-trener Pål «Polly» Kammen.

Joakim «Jkaem» Myrbostad returnerte til Norge og Apeks etter mange sesonger utenlands. Han mener at Apeks rett og slett var det klart beste laget.

– Helt ærlig, mot Bifrost – det var litt lettere motstand enn forventet i finalen. Første kampen ble litt jevn, men jeg tror det er på grunn av oss, og ikke de. Andre kart går som det skal gå. Uten tvil det beste laget som vinner mot en dårligere motstander i finalen.

Se kampen mellom Apeks og Bifrost i opptak på TV 2 Sumo »

LES OGSÅ: – Helt latterlig å spille sluttspillet på LAN

LES OGSÅ: – Det blir gøy å spille på LAN igjen

LES OGSÅ: – Vi forventer at det blir plankekjøring for oss

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

– Kanskje de hadde brukt opp mye av trykket sitt

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Joakim «jkaem» Myrbostad
Martin «Nasty» Garvik
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman (hjemmefra)

Pål «Polly» Kammen (trener)

Både trener Kammen og Sander «Grus» Nordeide Iversen sier at laget forventet å møte 777 i finalen.

– Ja absolutt, så Bifrost overrasket ved å slå 777, men det virket som om de gikk på en liten choke. Enten nerver eller mentalt, forteller en litt undrende Nordeide Iversen før Kammen legger til.

– Det kunne kanskje virke som om Bifrost brukte mye energi på 777-kampen. Da vi så på streamen var det mye roping, hoing og energi. Men jeg hørte ingenting i kampen mot oss – det var helt tyst. Kanskje de hadde brukt opp mye av trykket sitt.

Les også
– Han kommer til å dominere
Ole «Marcelious» Langan og Apeks var fornøyde men fattet etter seieren mot Bifrost.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Hele gjengen mener at norske Counter-Strike-lag sliter mest med å forstå spillet, ikke nødvendigvis individuelle ferdigheter.

– Nei, de er ikke gode. De må forstå Counter-Strike, sier Ole «Marcelious» Langan.

– Hva legger du i det?

– Nei, de må skjønne spillet. De skjønner jo ikke spillet. Bare forstå det, sier Langan før Nordeide Iversen legger til.

– De har mange gode individuelle spillere som skyter veldig hardt, men de mangler det grunnleggende av spillforståelse og lagspill som er veldig viktig når man kommer ut i litt større kamper, sier Nordeide Iversen.

LES OGSÅ: Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

– Vi har jo ambisjoner om å ta steg internasjonalt

Trener Kammen sier at Apeks har en fordel med at de ofte spiller mot bedre motstand.

Joakim «Jkaem» Myrbostad er tilbake i Norge og Apeks etter mange år i utlandet.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Vi spiller jo turneringer kontinuerlig, mot internasjonale lag. Vi har jo ambisjoner om å ta steg. Nå har det vært ganske urolig i vår med en del spillerbytter frem og tilbake. Jeg tenker det som er viktig nå er at vi finner de riktige spillerne til de riktige rollene og jobber knallhardt. Da vil resultatene komme etter hvert. Nå har vi vært så heldige at vi har fått hentet hjem Joakim som har veldig nylig erfaring fra det øverste nivået, og det er dit vi ønsker å nå som lag. Det er definitivt målet.

– Vi satte oss et mål på starten av året at vi ønsket å nå topp 30 på HLTV sin rangering i løpet av 2020. Sånn som året har blitt ser det høyst usannsynlig ut at vi klarer å nå det målet nå, men det er fortsatt noe vi streber etter og kommer til å jobbe mot.

– Hvor kjapt ser vi dere på topp 30-listen i 2021?

– Det er umulig å svare på, egentlig. Det avhenger så mye av hvilke turneringer vi spiller, hva vi blir invitert til, også må vi selvfølgelig vinne de kampene vi spiller. Men det er som vi har snakket litt om – at når man gjør et spillerbytte så trenger man cirka seks måneder på å se at «nå begynner det å bli et skikkelig bra lag». Vi satser kanskje på at mot våren-sommeren 2021 så bør vi være i nærheten av det vi har satt oss som mål, avsluttet Kammen før laget dro hjem for å feire.

LES OGSÅ: – Vi skal bli topp 30 i verden i løpet av høsten

– Vi spilte ikke som vi skal spille

DISSE SPILTE FOR BIFROST

Vis mer

Johann «Saasinho» Saasen
Viktor «vHw» Wadman (hjemmefra)
Mathias «Mathio» Nornes
Emil «kaas» Kaasa
Anders «Savvy» Sundet (trener, reserve)
Mads «hug» Hauge (spilte ikke)

Johann «Saasinho» Saasen og Bifrost var naturlig nok skuffet etter tapet, men samtidig fattet.

– Vi hadde vel planlagt ganske dårlig for finale. Vi hadde ikke lagt inn tid til mat, og var ganske slitne merket vi. Vi spilte jo med coachen vår ettersom vi mangler vår femte spiller «Hug», og merket også at det ble veldig tungt. Når vi har mer eller mindre 350-400 timer lagt ned med «Hug», så merker man at det er mye hull i spillet vårt. Vi spilte jo ikke som vi skal spille, og reagerte mer eller mindre på hvordan motstanderen spilte.

Likevel ser Saasen og laget tilbake på sesongen og kan si seg fornøyd med resultatet, en flott andreplass i Telialigaen.

Johann «Saasinho» Saasen er fornøyd med sesongen, tross finaletap.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Vi er fornøyde med sesongen, uten tvil. Vi ble vel nummer tre i den ordinære sesongen og det eneste laget vi tapte mot var vel Apeks der også. Vi hadde en veldig svakt lagoppstilling første halvdelen av sesongen og gjorde en del bytter og vant vel fire av fem kamper og tapte kun mot Apeks.

Apeks nevnte jo tidligere, og har nevnt det før, at de ønsker seg sterkere nasjonal motstand. Saasen er litt usikker på hvordan det skal oppnås enkelt, men «money talks».

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på. To til tre lag får betalt for å spille, og det er vanskelig å matche det. Vi kommer nok ikke til å se altfor stor forbedring på kort tid med mindre det er økonomisk støtte. Om det derimot er økonomisk støtte der kan jeg love deg at nivået øker.

LES OGSÅ: – Bifrost er det dårligste laget vi har møtt hittil

– Sluttspillet ble utført på en bra måte

Saasen gikk hardt ut i forkant av sluttspillet og slaktet avgjørelsen om å gjøre det på LAN. I etterkant synes han gjennomføringen har vært god.

– Jeg gikk vel litt hardt ut mot det. Uten tvil. Men det er jo mye grunnet at det ikke er noen andre i landet eller verden som har hatt noen offline-arrangement. Men det har jo blitt utført på en veldig bra måte, sier Saasen før han legger til.

– Jeg syns det har vært dritgøy. Litt kjipt selvfølgelig, at vi er fire av fem på laget. Ellers har det vært veldig moro. Alle som har jobbet her har gjort en suveren jobb og det har vært skikkelig tiltak. Litt uheldig at 60 prosent må være nordmenn i følge reglene. Kanskje bare tre kunne møtt opp fra hvert lag med tanke på situasjonen, men det hadde jo selvfølgelig påvirket produksjonen. Alt i alt – det har vært dritgøy. Det er jo det jeg lever for, mer eller mindre – all stemninga og hypen rundt, avslutter sølvvinneren.

LES OGSÅ: – På Inferno var jeg klar for 777

Siste fra forsiden