Intel World Open - Street Fighter V

Norske «Phenom» lekte seg til plass i Street Fighter-OL

Knuste all motstand i kvalifiseringen til Intel World Open.

Capcom, Nordavind (Montasje. Gamer.no)

Arman «Phenom» Hanjani er klar for å representere Norge i Street Fighter V-turneringen Intel World Open – e-sportens svar på de olympiske leker. Det ble klart etter den siste runden med kvalifiseringer, som ble avholdt onsdag kveld.

Ingen kunne måle seg med «Phenom» under Europe West-kvalifiseringen til Intel World Open.
ESL

Den norske 25-åringen, som til daglig spiller Street Fighter V for Nordavind, var på forhånd ansett som favoritt – et stempel han virkelig levde opp til da han kun tapte én runde i løpet av sine fire kamper.

– Jeg var ganske dominant i kampene mine. Vant alt 3-0 utenom en kamp der jeg vant 3-1. Følte meg ikke ordentlig truet under kvaliken. Det var ganske smooth, fortalte Hanjani til Gamer.no.

– Spill og vinn

Nå blir det noen uker med venting før sluttspillet, som skal avholdes 16.-21. juli. I mellomtiden skal resten av feltet kvalifisere seg, og mens «Phenom» holder et øye med konkurrentene er det egentlig likegyldig hvem han skal møte.

– Jeg har fulgt med på dem, ja. Jeg er ikke redd for å møte noen av dem. Jeg tar det jeg får, siden det kommer til å bli litt tøff motstand uansett, melder nordmannen kontant.

Mens «Phenom» er vant til å representere klubben Nordavind, gir Intel World Open spillere en mulighet til å representere nasjonen sin. Det blir litt nytt for Street Fighter V-profilen, men tankegangen endrer seg ikke.

«Phenom» er klar for å representere Norge i Intel World Open.
Nordavind

– Ja, det er noe nytt for meg. Det er kult å få representere Norge i finalen, men enten det er «Phenom» fra Nordavind eller «Phenom» fra Norge så er mindsettet fortsatt det samme: spill og vinn.

E-sport møter OL

Intel World Open arrangeres i samarbeid mellom Intel, ESL og Den internasjonale olympiske komité. Turneringen skulle opprinnelig fungere som et åpningsnummer for Tokyo 2020, men måtte gå over til nettbasert arrangement på grunn av koronapandemien.

Ifølge «Phenom» kan nok ikke turneringen – som avholdes for første gang – måle seg med de største Street Fighter-turneringene. Likevel mener nordmannen det er mye prestisje på spill for alle som deltar.

– Jeg tror det er vanskelig å toppe Capcom Cup med tanke på prestisje, men i seg selv er denne turneringen fortsatt relativt prestisjefylt.

Les også
Anmeldelse: Street Fighter V

Ved siden av Street Fighter V er også Rocket League inkludert i Intel World Open, med 4,3 millioner kroner i premiepenger fordelt likt mellom de to spillene. I bilfotballspillet har vi også et norsk lag med, etter at Telialiga-mester AW3 kvalifiserte seg forrige uke.

Nordmenn gjør det også stort i Counter-Strike.
777 er klare for kvartfinale i Elisa Invitational Summer 2021 »

Siste fra forsiden