«Rain» fjerde beste spiller i verden

Norske «Rain» kåret til verdens fjerde beste Counter-Strike-spiller

Blir den andre norske spilleren som har vært med på den prestisjetunge listen.

Starladder

Hvert år i januar kårer HLTV.org de 20 beste Counter-Strike-spillerne, basert på deres rating og statistikker, samt hvordan de har prestert i alle turneringene de har deltatt i. Listen blir ikke lagt ut med en gang, men presenteres med daglige artikler hvor spillerne blir intervjuet.

Norske Håvard «Rain» Nygaard som spiller for FaZe Clan, deltar i disse dager i ELEAGUE Major Boston, hvor laget hans kjemper om en plass i hovedturneringen. Mandag formiddag lanserte HLTV artikkelen om den fjerde beste spilleren i verden, og der endte altså nordmannen opp. Det har lenge blitt spekulert i om han fikk en plassering blant topp fem.

Nygaard er andre nordmann som har vært med på denne listen, etter at Karl-William «kalle» Haraldsen havnet på 11. plass i 2011.

– Skal legge inn ekstra tid

Nygaards personlige meritter og lagets prestasjoner gjennom året.
HLTV.org

Plasseringen begrunnes med at nordmannen leverte solide tall i hele 2017, med unntak av helt i starten, og på EPICENTER. Nordmannen vant flere MVP-priser, noe som betyr at han var den høyest rangerte spilleren på den aktuelle turneringen.

Nygaard sier til Gamer.no at han er veldig stolt over å havne så langt opp på listen, men at målet er å ende opp enda høyere neste år. I HLTV-intervjuet sier spilleren han ikke har spilt så mye individuelt i 2017.

– Det er mulig jeg kunne vært bedre med flere timer, men jeg har aldri spilt så bra som dette året så det jeg gjør funker virker det som. Men jeg skal legge inn litt ekstra tid til Counter-Strike dette året så får se hvordan det går.

Nygaard forteller også til Gamer.no hvem han tror ender opp på de tre gjenværende plasseringene på listen.

– «NiKo», «fer» og «coldzera» er garantert på topp tre, avslutter Nygaard.

Personlig kamp mot SK Gaming

Til HLTV.org sier Nygaard følgende om bragden.

– Jeg er fornøyd med det vi oppnådde i 2017, siden vi startet året med å ryke i gruppespillet i alle turneringene vi deltok i. Etter hvert snudde vi det og kom til sluttspillet, finaler og vant flere turneringer. Det å komme til finalen betyr mye for meg, siden det viser at vi vet hvordan vi kommer dit. Akkurat nå er det bare en mental kamp mot SK Gaming.

Nygaard ønsker også å legge inn enda mer jobb i det kommende året.

Les også
– Sesongen vår startet veldig trøblete

– Jeg har ingen personlige mål for 2018. Det eneste jeg ønsker er å forbedre laget. Om jeg må bytte rolle for å få til dette, betyr det ingenting. Jeg ønsker selvfølgelig å bli enda bedre individuelt også. Jeg spilte ikke veldig mye i 2017, så jeg ønsker å legge ned flere timer det kommende året.

Siste fra forsiden