Counter-Strike: GO

Norske «REASTEN» inn i internasjonalt lag

Nordmannen tilbake i den kompetitive Counter-Strike-scenen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR THETEAMWITHOUTORG:

Vis mer

Kenneth «REASTEN» Kristiansen
George «hudzG» Hoskins
Anton «NoTaN1dgl» Pedersen
Oliver «oW^» Winther
Rubén «TorPe» Jesús Gómez Rodríguez

Følger du med på norsk Counter-Strike, er nok Kenneth «REASTEN» Kristiansen et velkjent navn. Kristiansen representerte Norge i Counter-Strikes verdensmesterskap i 2015, og var en del av BX3 frem til januar i år.

Nylig kunne HLTV.org informere om at rogalendingen nå er en del av det internasjonale laget TheTeamWithoutOrg.

Har savnet å konkurrere med et lag

Kenneth «REASTEN» Kristiansen er tilbake i den kompetitive scenen. Her avbildet under Dreamhack Winter 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Da Kristiansen forlot BX3 tidligere i år, forklarte daværende kaptein Anders «aNdz» Kjær at det var mangel på motivasjon, samt et ønske om å fokusere å streaming som var årsakene. Nå letter Kristiansen på sløret for Gamer.no, og forteller at han ikke så for seg en fremtid med daværende lagoppstilling.

– Først og fremst var det ikke på grunn av streamingen at jeg forlot BX3. Det var på grunn av at jeg følte vi ikke passet sammen som et lag. Jeg så rett og slett ingen fremtid med den femmeren. Vi hadde en del skuffende resultater med mye tid lagt inn i spillet.

Kristiansen har holdt seg relevant innenfor norsk Counter-Strike gjennom sin Twitch-kanal, som ofte topper de norske listene for streaming. Han sier til Gamer.no at det kan bli ensomt å spille Counter-Strike for seg selv, og at han har savnet å spille i et lag.

– Det siste året har vært helt greit, og jeg trives med streaming. Likevel har jeg savnet mye med det å spille i et lag, og konkurrere med et lag for å nå så langt som mulig, og spille Counter-Strike på fulltid. Grunnen til at jeg har valgt å bli en del av TheTeamWithoutOrg er ganske enkelt at jeg har savnet å spille for et lag. Det er mye morsommere å konkurrere med et lag enn å bare streame Counter-Sttrike for seg selv.

– Mange nordmenn forventer å få alt på bordet med en gang

Kristiansen valgte å bli en del av et internasjonalt lag fremfor et lag i hjemlig liga. Han begrunner valget med at nordmenn generelt har feil innstilling til trening.

Kenneth «REASTEN» Kristiansen er kritisk til trenden hos norske spillere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Skal du bli best, må du ha et lag som har samme tankegang som deg, og som har tid til å legge ned mange timer i spillet. Jeg valge å bli med i et internasjonalt lag fremfor et norsk lag, ganske enkelt fordi jeg syns nordmenn har en feil innstilling når det gjelder å putte nok tid inn i spillet, til å faktisk bli best. Jeg synes også det er mange nordmenn som forventer å få alt på bordet med en gang, istedenfor å jobbe og bevise at man faktisk fortjener en bra organisasjon i ryggen, sier han til Gamer.no.

Kristiansen velger videre å trekke frem Norse som et motsetning til den generelle trenden.

Les også
Mener en mildere straff hadde vært mer rettferdig

– Når det er sagt, så har vi jo Norse i Norge nå. Jeg har troen på Norse, så lenge de holder seg sammen, og ikke graver seg helt ned med en gang de vil ha en dårlig periode. Det tar tid å bygge et lag som kan kjempe internasjonalt.

Ser et stort potensial i det nye laget

I TheTeamWithoutOrg kommer Kristiansen til å bruke tid på å kvalifiere seg til turneringer over nett, ulike LANs samt en stor mengde treninger. Han forteller til Gamer.no at han ser et stort potensial i laget, til tross for lite spill sammen frem til nå.

Kenneth «REASTEN» Kristiansen kommer ikke til å legge streamingen på hylla med det første.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er vanskelig å si hvor gode vi er for øyeblikket, for vi har ikke hatt så mange treninger sammen. Jeg ser likevel et stort potensial i laget, fordi alle har mulighet til å legge inn så og si alt av tid til trening og det som hører med.

Kristiansen forteller også at TheTeamWithoutOrg fort kan ende opp med en organisasjon i ryggen, ettersom de nå er i kontakt med flere aktører som vil at laget skal representere de. Han nevner også at lagets prioriteringer først og fremst handler om å skaffe seg trening som et lag.

– Jeg vet ikke når vi blir å se i aksjon for første gang. For øyeblikket er vi i kontakt med forskjellige organisasjoner som et interesserte i oss. Vi er ute etter å skaffe oss den beste avtalen vi kan få for øyeblikket. Først og fremst skal vi nok fokusere på å trene en del, men vi trenger jo også offisiell kamptrening. Vi skal nok delta i noen turneringer over nett, og kvalifiseringer til LANs fremvoer, men jeg vet ikke når.

Dersom du følger Kristiansen på hans Twitch-kanal, og frykter for at streamingen blir droppet på grunn av det nye laget, har Kristiansen en beroligende melding til deg.

– Jeg kommer til å satse fullt og helt på Counter-Strike! For øyeblikket er jobben min å være streamer på fulltid, og jeg kommer til å ha tid til å kombinere stream og lagspill fremover, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden