Norske Xbox 360-priser offentliggjort

Microsoft har nå kommet med norsk prisinformasjon om Xbox 360 og bekreftet at systemet kommer i salg i to versjoner.

Microsoft har akkurat kunngjort at Xbox 360 skal lanseres i to versjoner denne julen. Den billigste versjonen, som kalles Xbox 360 Core System, kommer kun med en håndkontroller, kontroller, et avtagbart deksel og en standard AV-kabel. Dette systemet leveres ikke med harddisk. Prisen er satt til 2.595 kroner i Norge.

Den andre versjonen vil koste 3.395 kroner, og kommer med en harddisk på 20 GB (hvor du kan lagre spill, musikk, nedlastbare trailere, ekstra brett, demoer og brukerskapt innhold), en trådløs kontroller, et avtagbart deksel, et headset som lar deg kommunisere muntlig med andre spillere, en HD AV-kabel og en fjernkontroll (i en begrenset periode).

Begge versjonene kommer i salg før jul, både i Europa, Nord Amerika og Japan, og vil selges med Xbox Live Silver-medlemskap, som gir spillere mulighet til å chatte med andre, laste ned demoer, trailere og dele profiler med hverandre, samt tilgang til Xbox Live Marketplace. Xbox Live Gold-medlemskap gir i tillegg avanserte flerspillermuligheter.

Avtagbar harddisk selges også utenom (kr. 849), og i tillegg blir det mulig å kjøpe 64 MB-store minnekort (kr. 299). Trådløse kontrollere, med batteriliv på 30 timer or rekkevidde på ti meter, kommer på 399 kr. Batteripakker selges for 149 kroner, og det er også prisen på en ladekabel som du kan koble til kontrolleren og på den måten lade batteriene mens du spiller. Standardkontroller blir også tilgjengelig (britene må ut med 24.99 pund, men vi vet ikke hva den vil koste i Norge).

Trådløs nettverksadapter får du til 699 kroner, headset koster 199 kroner, fjernkontroll koster 279 kroner, SCART AV-kabel koster 219 kroner, mens VGA HD AV-kabel koster 299 kroner. Ekstra deksler koster 14.99 pund i Storbritannia, og sannsynligvis mellom 150 og 200 kroner i Norge. Alle disse prisene er veiledende.

Siste fra forsiden