Ny Chocobo-fabel snart

Gule fugler og labyrinter

Final Fantasy-maskoten er snart klar for nye eventyr.

Lille Chocobo har vært stjernen i flere spill opp gjennom årene, og nå er det snart klart for hans debut på Wii i Europa. Mot slutten av oktober kommer nemlig rollespillet Final Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon til vår del av verden.

En djerv Chocobo-ridder.

Historien foregår i en merkelig by hvor befolkningen har problemer med hukommelsen. Når bjellen i byens klokketårn slår mister innbyggerne minnene sine.

Redningen blir den mystiske gutten Raffaello, som har en uortodoks løsning på problemet. Han kan framkalle labyrinter hvor folks minner fortsatt eksisterer, og Chocobos oppgave er å utforske disse labyrintene for å hente tilbake minnene som er forseglet der.

Chocobo’s Dungeon benytter seg av jobbsystemet fra tidligere Final Fantasy-spill. Dette betyr at Chocobo kan påkalle kreftene fra ulike helter til å hjelpe seg i labyrintene. Han kan for eksempel bli til en ridder eller en trollmann, og jo lengre du kommer i spillet, jo flere jobber får du å velge mellom.

Kampsystemet i Chocobo’s Dungeon er turbasert, og labyrintene du utforsker blir tilfeldig satt sammen hver gang du drar inn i dem. I tillegg til å spille gjennom historien kan du også leke deg med et par minispill, eller spille kort mot andre spillere over nettet.

Figurene er designet av Toshiyuki Itahana, som tidligere har jobbet med figurene i Crystal Chronicles og Final Fantasy Fables: Chocobo Tales .

Final Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon skal ligge i butikkhyllene fra 31. oktober. Spillet er eksklusivt for Wii.

Siste fra forsiden