Ny kamp om Midtøsten

Russiske Mist Land har nå kunngjort sanntidsstrategispillet Warfare, hvor handlingen foregår under en fiktiv konflikt mellom Taliban, Saudi Arabia og USA.

Warfare beskrives som en global krigssimulator i sanntid, hvor handlingen er satt til områdene i Midtøsten. Her kjemper tre fraksjoner om makten; USA, Taliban og Saudi Arabia. Spillet inneholder to kampanjer - én hvor du får prøve å få kontroll over området som amerikanere, og én hvor du spiller for Saudi Arabia og må prøve å sparke både Taliban og USA ut av verdensdelen.

Spillet minner litt om strategispill som Rome: Total War, i forhold til at det er delt opp i en global, strategisk del og en lokal, taktisk del. Den arabiske halvøya er delt inn i 30 regioner, og hver av disse kontrolleres av en av de tre sidene i konflikten. I den globale delen bygger du hæren din og sender den rundt på kartet, og i den taktiske delen utkjemper du slag.

Den amerikanske kampanjen er mer eller mindre lineær, med en begrenset strategisk del. Her fokuseres det i større grad på en forhåndsbestemt historie. I den arabiske kampanjen settes fokuset mer over på det strategiske gameplayet. Spillet skryter av over 30 ekte enheter (som M1A2, Crusader, Patriot, T-72, C-75 og mye mer), samt realistisk fysikk og kampmodell.

Det er ikke klart hvem som skal gi dette spillet ut i vesten eller når det eventuelt kommer ut.

Siste fra forsiden