PlayStation 5

Ny PlayStation 5-modell gjør konsollen lettere – ute i Australia nå

Nye PlayStation 5-modeller ar kommet. Er foreløpig kun å finne i Australia.
Audun Rodem, Gamer.no

Nettstedet Press Start melder at nye PlayStation 5-varianter har dukket opp i Australia. Produktkoden på de nye konsollene er CFO-1200 – med CFI-1202A for konsollene med diskdrev og CFI-1202B for konsollene uten diskdrev.

Etter alt å dømme er hovednyheten at de nye PlayStation 5-konsollene har blitt enda lettere. Varianten med diskdrev veier nå 3,9 kg, som er 600 gram lettere enn den første utgaven i 2020. Digital Edition-varianten skal veie 3,4 kg, og er da 500 gram lettere enn konsollen var i 2020.

Med andre ord veier PlayStation 5 med diskdrev nå like mye som lanseringsversjonen uten diskdrev.

Akkurat hva som gjør at konsollene veier mindre vet vi ikke, men da PlayStation 5 fikk sin første "oppgradering" med CFI-1100-serien som gjorde konsollen litt lettere i fjor, hadde Sony endret på kjøleribba.

Foreløpig har konsollen kun dukket opp i Australia, men butikker i Japan har meldt at de får inn den nye varianten 15. september. Vi vet ikke når CFI-1200-modellene dukker opp her til lands.

Selv om salgstallene er svært gode er det fremdeles ikke veldig enkelt å få tak i en PlayStation 5 i Norge. Forhandlere får stadig inn nye partier, men de selges kjapt.

Prisoppgang på PlayStation 5

Forrige uke meldte Sony at de setter opp den veiledende prisen på konsollen, og skyldte da på den økende inflasjonen i verden.

Foreløpig vet vi ikke helt hvordan prisøkningen vil slå ut i Norge, siden norske forhandlere setter sin egen pris. For å følge med på PlayStation 5-prisøkningen i Norge kan du sjekke Prisguiden.no sin prishistorikk:

LES OGSÅ: Microsoft sier at Xbox Series X/S-prisen forblir uendret »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden