Ny Portal-spinoff lanseres om et par uker

Brobyggingsspillet skiller seg kraftig fra de andre spillene, og er ikke utviklet av Valve.

Om et par uker kan du ta et lite dykk i Portal-universet igjen. Men i motsetning til de to førstepersonsspillene som vi er vant med, er det snakk om et brobyggingsspill denne gangen. Dette forteller utvikler Headup Games i en pressemelding.

Portal-skaper Valve er så vidt vi kan se ikke særlig involvert i utviklingen av spillet, men har tilsynelatende latt Headup Games bruke lisensen.

Skjermbilde fra spillet.
Headup Games

Bridge Constructor Portal slippes til Switch, PC, PlayStation 4 og Xbox One, i tillegg til mobile plattformer. Konsollversjonene slippes tidlig neste år, mens resten slippes allerede i desember.

I spillet skal du etter alt å dømme følge den typiske brobyggingsstrukturen fra Bridge Constructor-spillet, der du skal konstruere vei fra A til B i et slags gåteløsningsspill. Gimmicken er selvfølgelig Portal-mekanikkene.

Enda et skjermbilde.
Headup Games

En teasertrailer kan du se øverst i artikkelen, der vi kan høre at stemmen til GlaDOS er på plass i hvert fall.

Portal-serien er faktisk ti år i år, men består i bunn og grunn av to spill. I tillegg til Portal og Portal 2 kan man dog regne VR-spillet The Lab fra 2016 som en del av universet, men det skiller seg minst like kraftig fra de to forgjengerne som det Bridge Constructor Portal gjør.

LES OGSÅ: Her spiller han Portal i den virkelige verden »

Siste fra forsiden