Ny PSP neste år?

I følge rykter skriver PlayStation Magazine at Sony vil lansere en redesignet PSP i mars. Tull, mener GameSpot.

En forumbruker på nettstedet Evil Avatar siterte i går en artikkel fra den siste utgaven av PlayStation Magazine, hvor det går frem at Sony vil gi ut en redesignet PSP i Japan i mars.

Skal vi tro det som blir sagt, vil den nye PSP-en få innebygget flash-minne på hele 8 GB, noe som er et resultat av et samarbeid med Samsung. Dette vil i så fall være en svært hyggelig løft fra den stusselige 32 MB-brikken som i dag følger med PSP-en, men naturligvis ergelig for de som allerede har kjøpt en PSP. Det går ikke frem om eksisterende eiere vil få tilbud om oppgradering.

Videre meldes det om at den nye maskinen blir tynnere, lysere og mer strømlinjeformet. Mye tyder også på at nye PSP vil få et innebygget kamera som kan ta både bilde og video, men i en foreløpig ukjent oppløsning.

Andre Evil Avatar-brukere som også har lest PlayStation-bladet videreformidler at den nye PSP-en vil få et nytt slot-in-system for å sette inn UMD-diskene, istedenfor dagens løsning hvor brukeren må åpne en luke bak maskinen. Det er ikke kjent om den nye PSP-en får andre typer oppgraderinger, som for eksempel gjør noe med de problematiske lastetidene til mange PSP-spill. I følge artikkelen vil dagens PSP gå ut av produksjon når den nye versjonen inntar markedet.

Oppdatering: Nettstedet GameSpot, som tatt en nærmere titt på bladet, forteller at artikkelen er feilsitert. Det står blant annet ingenting om at en ny PSP vil ha større minnekapasitet, men at det trolig kan skje. Videre forteller GameSpot at store deler av artikkelen er basert på hva PlayStation Magazine-redaktørene kunne tenke seg i en oppgradert PSP, og ikke hva Sony har sagt.

At nyversjonen blir tynnere og lysere er et utsagn basert på "kilder som har kjennskap til utviklingen", forteller GameSpot, og PlayStation-magasinet er visstnok tydelige på at resten av artikkelen er spekulasjoner.

Siste fra forsiden