Bungie

Ny rapport melder om trakassering og diskriminering hos Destiny-utvikleren

Bungie-sjefen beklager.

Bungie

En ny rapport om Bungie hevder at det anerkjente spillselskapet sliter med trakassering, kjønnsdiskriminering og overarbeid på arbeidsplassen. Nå har toppsjefen gått ut for å beklage situasjonen.

Det var IGN som i samtaler med 26 nåværende og tidligere Bungie-ansatte la frem flere anklager mot selskapet.

Ifølge rapporten skal menn i lederstillinger ved gjentatte anledninger ha rakket ned på eller ignorert forslag fra kvinnelige medarbeidere. De samme mennene skal ha blitt beskyttet av toppsjefene hos selskapet, mens kvinnelige ansatte ikke fikk noe støtte når de for eksempel mottok drapstrusler eller annen personlig kritikk fra spillere.

IGN-rapporten kommer noen måneder etter at lignende anklager først ble lagt frem mot Activision Blizzard i sommer. I kjølvannet av den situasjonen gikk Bungie ut og roste seg selv for sin kamp for være en inkluderende og progressiv arbeidsplass, noe flere ansatte ikke kjente seg igjen i. Det beklager Bungie-sjef Pete Parsons.

I en egen uttalelse om rapporten rettet Parsons en unnskyldning til alle som har vært utsatt for dårlig behandling hos Bungie. Han innrømmet at selskapet ikke alltid har gjort nok for å slå ned på uakseptabel oppførsel, og la frem flere inkluderende tiltak som har kommet på plass i løpet av de siste årene – som like forhold for alle og satsing på å ansette flere folk fra forskjellig bakgrunn.

– Jeg er glad for fremskrittene vi har gjort, men det er ikke nok og det har tatt for lang tid. Det visker heller ikke bort alle de dårlige opplevelsene som folk har hatt ved vårt studio. Som sjef er det min jobb å se på både fortiden og fremtiden og å stå til ansvar for alt sammen, skrev Parsons.

– Etter samtaler med Bungie-teamet og etter å ha lest historier og hørt både kjente og nye rapporter, er det klart at vi fortsatt har mye arbeid som gjenstår.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen vil revurdere samarbeidet med Activision Blizzard »

Siste fra forsiden