Ny sjanse for Tex Murphy?

Privatdetektiven Tex Murphy, fra klassikere som Under a Killing Moon og The Pandora Directive, kan være på vei tilbake.

For eventyrspillere regnes Microsoft sitt oppkjøp av Access Software noe av det mest katastrofale som har skjedd innenfor sjangeren. Det gigantiske selskapet brydde seg nemlig fint lite om å videreføre den elskede Tex Murphy-serien, og kilder innenfor selskapene har gjort det klart at det var golfspillserien Links som var hovedgrunnen til at Microsoft kjøpte den anerkjente utvikleren. Dermed ble Tex Murphy: Overseer, som kom ut i 1998, det siste spillet i serien.

Skaperne av Under a Killing Moon, Aaron Conners og Chris Jones, har hele tiden ønsket å lage et nytt spill i serien, men det har vist seg å være umulig å overtale Microsoft til å investere i et slikt prosjekt. For en tid tilbake fortalte Aaron Conners at de ikke ville gå med på å forandre spillopplevelsen eller legge inn store mengder action for å få et nytt Tex Murphy-spill til å bli mer "markedsvennlig", og at hvis det kommer et nytt spill i serien, vil gameplayet og stilen være helt som i de tidligere spillene.

Nå er det grunn til optimisme for alle de som ønsker å se Tex Murphy komme tilbake. I følge en forumpost på The Unofficial Tex Murphy Message Board, skal Aaron Conners ha røpet at han har fått jobb hos et nytt spillselskap, hvor han er blitt produsent for et nytt prosjekt. Her er han blant annet ansvarlig for historien, dialogene og så videre. Han forteller at det ikke er snakk om et nytt Tex Murphy-spill (det ser faktisk heller ikke ut til å være et eventyrspill), men at det er et steg i riktig retning.

Det viktigste er imidlertid at han skal ha tatt rettighetene til Tex Murphy-franchisen med seg til det nye selskapet. Hvorvidt dette betyr at det vil lages et nytt Tex Murphy-spill er ikke klart, men Conners forteller at oddsene er langt bedre nå enn de var mens rettighetene var hos Microsoft. Dermed er det bare å krysse fingrene og håpe at det finnes noen i denne industrien med vett nok til å investere i det spillet tusenvis av gamere venter utålmodig på.

Siste fra forsiden