Ny StarCraft-dokumentar er tilgjengelig på nett

I State of Play følger vi tre StarCraft-spillere gjennom oppturer og nedturer.

Visualantics

Natt til tirsdag ble dokumentarfilmen State of Play tilgjengelig for kjøp på nett. I filmen følger vi StarCraft-proffen Lee Jae-Dong, samt oppkomlingene Park Yo Han og Kim Joon Hyuk mens de forsøker å holde seg på topp, eller bryte inn i, StarCraft-miljøet i Sør-Korea.

De tre spillerne gjennomgår strabasiøse utfordringer i løpet av filmen: Der Jae-Dong må kjempe for å holde seg på topp som en av verdens beste StarCraft-spillere, prøver Yo Han å oppfylle drømmen om å en gang bli en proffspiller. Sistemann Joon Hyuk er derimot allerede tatt inn i proffvarmen, men må jobbe hardt for å hevde seg blant resten av laget.

Ikke minst må StarCraft-miljøet i sin helhet skifte over fra det over ti år gamle spillet til nye StarCraft II, noe som ikke er like lett å takle for alle. Når StarCraft-miljøet også rystes av en kampfiksingskandale der flere toppspillere er involvert, må StarCraft-scenen ta oppgjør med uhumskheten.

Sendes på STV1 tirsdag kveld

State of Play er regissert av Steven Dhoedt, som tidligere har sluppet dokumentarfilmen Inside the Metaverse om nettverdener. Brussel-baserte Visualantics står som produsent for filmen – selskapet har flere mindre filmer på merittlisten.

Filmen kan kjøpes digitalt på nett, via utgiverens hjemmeside. I tillegg skal SVT1 sende filmen flere ganger de tre neste dagene. I kveld begynner filmen klokken 22:00.

Ifølge State of Plays pressedokument er også NRK oppført som en sendepartner. Gamer.no har tatt kontakt med kringkastingsselskapet for å høre om State of Play også blir vist på norsk tv om ikke så alt for lenge.

NRK-dokumentar om «Snute»

Like etter nyttår gjorde NRK sin egen radiodokumentar om Jens «Snute» Waller Aasgaard, der de fulgte den norske toppspilleren gjennom DreamHack Winter 2012. I dokumentaren forteller Snute om hvordan han i 2011 bestemte seg for å satse fullt på å bli proffspiller, samt hvordan han har spilt godt over 10 000 kamper for å skjerpe evnene.

I 2001 ble også den norske dokumentarfilmen Alias: Slayer vist på norsk tv. Der fulgte seerne 16 år gamle Fredrik «Slayer» Østervold fra Askøy til toppen i Korea.

Les også: NRK-dokumentar om esport

Nedenfor ser du en trailer fra State of Play:

Les også
Tidligere Telialigaen-kommentator klar for King of Nordic-sluttspill

Siste fra forsiden