Remote Play Together

Ny Steam-funksjon lar deg spille lokal flerspiller over nettet

«Remote Play Together» får beta allerede denne måneden.

Steam

Den populære spillplattformen Steam skal snart få en ny funksjon som utvider mulighetene for de som liker å spille sammen med andre, melder blant andre nettstedet PC Gamer.

Plattformen jobber nemlig med et fremstøt de har kalt Remote Play Together, som skal la spillere benytte lokal flerspiller over Internett.

Nyheten ble kunngjort på Steams egen utviklerside, men ble delt med offentligheten av Valve-ansatte som jobber med prosjektet via Twitter- meldinger.

Betautgave denne måneden

Remote Play Together lar spillere spille i flerspillermoduser som vanligvis krever at man er i samme rom – altså «split-screen»-spilling og lokal samarbeidsmodus – med spillere som befinner seg et helt annet sted.

Funksjonen vil komme i en betautgave den 21. oktober, og alle spill som har støtte for lokal flerspiller vil automatisk få støtte for den nye funksjonen på Steam.

En utvikler som mottok en e-post om funksjonen fra Valve forklarer på Unity-forumet at det hele fungerer ved at én spiller simpelthen starter et spill med støtte for lokal flerspiller og deretter inviterer venner. Bare verten trenger altså å eie spillet.

Invitasjonen tilsvarer det å gi den andre håndkontrollen din til vennen din, og når vennen aksepterer invitasjonen vil det være akkurat som om man spiller side om side på samme maskin, heter det i e-posten fra Valve.

Remote Play Together krever at man sitter på en bredbåndslinje med kapasitet på mellom 10 og 30 Mbps, og støtter opptil fire spillere.

Det er uvisst hvor lenge betaversjonen vil vare, og når den endelige versjonen slippes.

Les også: Nå kommer Steam-oppussingen »

Siste fra forsiden